Jump to content
Българският форум за музиканти

zlobcho

новаци
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от zlobcho

  1. Да, това ми е най-голямото притеснение. Като си взимах първата китара, понеже беше Ibanez, можах да я пипна, пък и какво съм разбирал тогава, но сега имам претенции, особено за грифа. И не знам как ще се получи, ако се наложи да я поръчам от онлайн магазин...
  2. Аз накрая ще си купя каквото ме кефи . В това може да бъдеш сигурен. Идеята ми е да видя какви опции имам, защото през ръцете ми са минали 2-3 китари. Т.е. нямам почти никакъв опит, пък 1200лв са си не малко парици и не искам да ги пръсна за нещо, което може и да не си заслужава. Наистина най-добрия вариант ще е да мога да пробвам няколко китари и да си избера, но нямам никаква идея къде мога да намеря Gibson / Epiphone в магазините за китари. Търсил съм в 2-3 магазина и няма нито гибсън, нито епифон. Та идеята ми беше да видя какви са ми възможностите и да преценя. Да го кажем така - искам да си купя Лес Поул, който звучи прилично и да е до 1200лв. Това е
  3. Да се доизясня, търся да свиря по-мелодичните парчета на металика на Les Paul. Като примерно Clean частите на One, Fade to Black, Nothing else matters, ... Както и мелодичните части на Mama said и т.н. където се търси по-меко звучене. За солата и твърдите части на песните мисля да свиря на сегашната си китарка . Държа китарата да е Les Paul, заради специфичния мек тон, който има този модел. Ясно ми е, че не мога да свиря по-тежките парчета на него. А за James Hetfield Signature Series, просто не мога да си ги позволя. Далече от бюджета ми са. Пък и аз искам да си свиря в къщи. Не ми трябва чак толкова професионална китара. Търся прилично качество за 1200лв.
  4. Здравейте, след като се наситих на първата си китарка, реших, че ще си направя новогодишен подарък - нова. Решил съм да отделя около 1200лв за Les Paul модел. Засега съм се спрял на следните два модела: Epiphone Les Paul Custom Plus Epiphone Les Paul Custom Alpine White които горе долу влизат в ценовия клас, който искам. Искам преди да дам толкова голяма сума да се посаветвам с хора, които са по-навътре в нещата, дали тези два модела са подходящи и дали има други, които са по-добри и всякакви предложения, за модели на други производители, които са по-добри и т.н. Просто искам да проуча нещата - кой Les Paul си заслужава 1200лв. Както и някакви упътсвия от къде мога да си я взема. Само да спомена, че ще свиря предимно Металика на него. Благодаря за помощта. П.п. това не е обява, че купувам. Искам да си взема нова китара и искам съвет каква да е тя. Поздрави, Камен.
  5. Здравейте, вчера, докато си свалях струните, за да ги подменя, едната пластинка, която поддържа струната се счупи. Искам да питам дали и къде се продават резервни части, за да си поправя китарата. Благодаря за помощта.
  6. Не, просто разбиранията ми за китарист са по-широки - а именно китарист е човек, който хваща едно парче дърво с няколко струни и създава шедьовър - нещо, което ще се помни с поколения. Моцарт да не би да е останал с това, че е свирил добре? Той остава с произведенията, които е написал някога. Всеки може да седне и да свири глупости, виж, за нещо наистина стойностно и вечно трябва талант.
  7. Здравейте, не разбирам толкова много от китара, както и не съм на достатъчно години за да мога да усетя "старите" школи китаристи. Другото, което е, че стила музика, който харесвам е доста специфичен. Но си мисля, че много подценявате Металика. Според мен Металика са групата, която е дала най много на Траш/Хеви метъла и е популяризирала съответно тези стилове и за "простосмъртните", ако така може да се изразя. Може някой от вас да не ги мислят за виртуозни музиканти, с което не мога да се съглася, но не може да не им се признае мисълта с която са правени песните, страхотната композиция, мелодичност, твърдо звучене, техника и (тук не знам как се изразява когато използват ефекти и други такива неща, звуче тук, звуче там, което просто ти прави впечатление). Лично аз не съм чувал друг китарист, който да е измислил толкова приятни, мелодични и същевременно технични сола, каквито са на Кърк Хамет. Брилянтните мелодични рифове на Джеймс Хетфийлд също правят от Металика нещо уникално и неповторимо. Според мен The Black Album си е революция в Хеви Метъла - аз лично песен, която да се доближи до Nothing Else Matters не съм чувал. Същото мога да кажа и за One и за Fade to Black. Това са ми топ 1 на най-невероятните песни, които съм чувал някога и не мога да си обясня, докато се опитвам да ги свиря, как подяволите е възможно от пръстите ти да излезе такава красота... Да, има китаристи които свирят 3 пъти по бързо от Джеймс, три пъти по засукано, като например Джо Сатриани, но какви песни има той? Някакви безкрайни не чак толкова мелодични сола и толкова... Стил вижте какво мога да правя с китарата... Точно затова за мен Кърк Хамет и Джеймс Хетфийлд (в комплект) са ми най-любимите китаристи - заради това което са създали и оставили на света, а не заради това че могат да изсвирят 234234389 ноти в минута... Заради това, че песните им звучат модерно, а не са като Мейдън например, които и сега звучат като през 80те с техните еднообразни песни. П.п. Разбирасе бих се радвал, ако някой ме обори с факти (музикални) и ми покаже други китаристи, които могат да се доближат по креативност, по създадени песни, а не по бързо и технично немелодично жулене на китарата. Бих ги чул с радост, защото в момента съм зациклил яко на Металика и другите просто не могат да ме докоснат... Поздрави.
  8. А как се влиза в тая поща на форума?
  9. Здравейте, бихте ли ми препоръчали място където да започна уроци по китара (електрическа) за напълно начинаещ... Целта ми е да се запозная с инструмента и да науча различни техники, похвати и най-вече да разчитам таблатурите. Понеже съм работещ студент, удобно ми е вечер след 6 и 30 или през почивните дни. Групите, които харесвам са Metallica, Sonata Arctica, Iron Maiden, Hammerfall, така че ако някой преподавател има сходни интереси, ще го предпочета. Става въпрос за София.
  10. Моля, ако имате таблатура на БТР - Дюн я споделете Благодаря предварително
  11. Моля, някой ако има таблатура на Балканджи - Либе (И ако не е проблем за групата) да я качи, защото сега се връщам от тяхно изпълнение и много ми харесаха китарките . Благодаря много
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.