Jump to content
Българският форум за музиканти

Любими китаристи


Egon

Recommended Posts

^Да съм казвал, че е як ? :offtopic-001:

Казах, че е бърз и техничен, но това не значи, че е виртуоз. :offtopic-001:

Определено Джими Хендрикс, Ангъс Йънг и Ричи Блекмор са моите най-любими китаристи, а аз имам много любими китаристи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Але-Хоп!

:rolleyes:

Тъй като този следобяд слушам избрани неща от рок операта Нострадамус.. няма как да не спомена, че Николо Коцев ми е изключително любим китарист! :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да оточня .че не ме инт даден китарист колко сложни техники използва ала бала просто като чуя какво свири и ако ме докосне в душата значи за мен това е добър китарист.Нали затова е музиката.Любимият ми китарист е Слаш въпреки ,че много хора го определят като прекалено надут или че не може да свири или че еди си кой бил мн над него щото свирил еди си какви арпежи.Изобщо не им се вързвам на тея.Слаш е велик и толкова.Направил е много за ГНР и за музиката изобщо с неговото уникално блус звучене.Солата му направо ме докосват отвътре на баладите и ме карат да избухвам на по бързите парчета на ГНР.И сценичното му поведение е уникално дори и на някои хора да им се струва смешно.И ми харесва как се слива с музиката.Това е няма какво повече да кажа тези които им е повлияло както на мене ще разберат ,а другите да земат да послушат малко повечко ГНР :cheers2: Иначе Кирк Хамет ми е любим по същата причина както и Ангъс Янг не защото и 3мата са от известни групи и еди си какво просто така ми влиаят.И вторият риф на Fade to Black който свири James е толкова съвършен според мен и така ми влияе,че даже съм се разплаквал на него дори да звучи абсурдно мисля че на всеки се е случвало затова ми е любимата песен и според мен това е целта на музиката да предизвиква всякакъв вид настроения.Малко се отклоних сори за оффтопика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ чети биографията в сайта, иди и на френдс.

Ем нафукан... Ама то нафукани много, зависи от каде го погледнеш - някои даже с по една скала и две гами цел живот карат ама пак си се фукат... туй то. Шанс!

Редактирано от OtsirH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Една скала и две гами звучи...мъдро ;) Иначе, за да не съм много :godbless: да споделя за един пич, който ми е май набор, но мога съвсем спокойно да го нарека китарист. Името не мога да му го кажа (произнеса) Анкокарлос ли е, къв е, я го не зная. Испанче е момчето, ютуб е пълен с негови клипове. Мисля, че и във форума се е говорило малко за него. Не е нещо уникално, кефи се на Чъкито и на Даймбек (ех тези метали ще каже пак някой). Но ако е факт, че момчето е на 20-21 и свири така, евалата му правя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че съм голям специалист но гамата не е ли скала с повече ноти един вид удължена Гамите са удължени форми на Скалите поне аз така го разбирам за да има по бърз и по плавен преход от една скала в друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Zoo този е много як,допада ми.Имам един приател от гр. Левски дето свири такива неща,поне преди правеше това онова сега незнам какво е направил с таланта си :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:recourse: Гама = тоналност. Скалата (още лад) е определено съотношение между интервалните стъпки, и ако се започне от различен тон, се променя тоналността. Например ако йонийския лад се започне от до, е в до мажор (където няма повишения/понижения на тоновете), а ако се започне от ла - тоналността се променя в ла мажор (с три диеза - на фа, до и сол).
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.