Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам въпрос помагайте!


Zoo

Recommended Posts

@sasoh - Картата ти е красива! Наистина! :thumbs_up:;)B)

 

Иначе аз бих препоръчал да се насочиш към китарите Ямаха. СПОРЕД МЕН, те предлагат най-доброто съотношение качество/цена в ниския клас акустични и класически китари. Имал съм няколко китари Ямаха, както и доста други (говоря за акустични) и всеки път, когато ми потрябва акустична китара първо пробвам Ямахите. В момента даже имам 2 техни кухарки :D Има един модел Ф-310 - пробвай го. Мисля, че е около 270-280лв и е жестока китара!

 

 

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За малко да забравя - ако имаш възможност да отидеш в казанлък за нова кремона, никак няма да сбъркаш.

Огледай им сайта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И все пак така и не стана ясно за класическа или уестърн китара става дума. Кремона правят само класически инструменти от доста време насам, само за справка.

 

едит: ако ще ходиш до Казанлък, задължително си вземи някакво приятелче, което посвирва от 4-5 години, ако не се чувстваш уверен в преценката си. Аз лично като ходих преди 5-6 години да си вземам класическа китара, там никой си нямаше хабер от китари (беше почивен ден все пак, и лютиери и работници нямаше, а наличният персонал си нямаше и понятие за какво става дума - аз също нямах де, но понаучих това-онова с времето).

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хора имам един последен въпрос до колкото ставаше въпрос за Кремона в Бургас ми казаха, че няма. Питах един приятел на баща ми музикант и видях в един магазин един Stagg за 170 лв пробвах го добър мисля че модела беше SW 210 нещо такова обаче ми каза че Fender били много по добри от Stagg и били от рода на Yamaha и видях един Fender за 250 лева беше много добър какво ще кажете за Stagga и за Fendera ? Но на мен лично Fendera повече ми допадна ... :thumbs_up: Пишете ..

Редактирано от Zoo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вероятно става дума за SW201(stagg) i CD60(fender)

мойто лично мнение ... няма голяма разлика ... още повече за тази цена... китарите ми "звукват" по абсолютно различен начин като им сложа нови струни .... все едно съм с 2 пъти по скъпа китара .. а все си е една и съща "пръчка".... бих заложил на Фендер-а (нищо че имам точно този стаг) , а другото пипни ги и виж колко са ти удобни, "високи" и т.н.

 

.... а вече ако можеш да вникваш(чуваш) по-добре в звука (от мен , а това на почти всички им се отдава).. сам ще знаеш отговора !!!

 

 

П.П. склонен съм да си заложа половината топка, че тази с нови струни ще е по-добра от другата която е с 1годишни такива.(независимо дали този фендер или стаг)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

амии за тях не знам..обаче щом имате динакорд значи иматe и Ямахи,от месец и нещо свиря на f310 и съм много доволен от нея (не че много разбирам,ама да си кажа :thumbs_up: )

така де..ако ги пробваш нищо няма да загубиш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да обаче са от 400 лв нагоре а пък не искам някоя кой знае каква пробвах и една Ямаха за 380 лв няма голяма разлика от Фендера .. А пък и есента смятам да си купувам електрическа така че .. и мисля че не само струните са от значение .. и от какво дърво е направено тялото на китарата .. поне така знам :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
BadValue искам да те питам какви струни предлагаш да сложа ... ? и също така този Фендер с какви струни е ?

по спецификация фендер-а трябва да е с .012 фендер(Fender 60L Phosphor Bronze)

 

моя съвет е колкото се може по дебели струни ... аз съм с 13 е Ре-Ре# - 93/7 (фосфорБронз) - (много съм доволен от ЕрниБол СлинкиАкустик) --- по мои наблюдения "напрежението" е едно и също като на половин тон удебеляваш струната с .001 (демек 12 в ми -> 13 миБемол)

 

а другото трябва да чуеш как са 80/20(Бронз) струните някак по странно ми звучат на мен ... не ме кефят толкоз ...

 

безпорно има значение дървото (не само за тялото ами за всичко, при това в много по голяма степен за акустичните .. пред ел.)... а и дали е масивно или "ламинат" .....обаче аз не мога да хвана толкова да ми хареса че да дам още 5-600 за масив.... предпочитам да имам 12, класическа("найлонова") и т.н.

Редактирано от badValue
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.