RebelYell Публикувано Юни 5, 2008 Публикувано Юни 5, 2008 Здравейте на всички! Правя курсова задача за барабани и имам нужда от помощ за терминологията на съставните части на малкото барабанче на български. Интересува ме превода на термини като shell, hoops, lugs, rods и strainer. Нямам специалнизиран речник, а повечето информация, с която разполагам е на английки. Надявам се да ми помогнете и благодаря предварително! Цитирай
axel Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 Shell-Корпус Hoop-Обръч Rods-Болтове Lugs-Mашинки Strainer-Пружина или корда Ето така са или поне аз така ги знам. Цитирай
RebelYell Отговорено Юни 6, 2008 Автор Отговорено Юни 6, 2008 Благодаря ти, изключително много!!! Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 Абе, интересно ми е как така без дори да знам за тия TOPICS, получавам мсг, че съм абониран за тях? Цитирай
vihro Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 Само леко допълнение,обикновено става въпрос за "tension rods"-натягащи болтове Може да хвърлиш един поглед на следната тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=37397 Ако имаш нерви изчети я,може и да има полезна за теб информация,щом правиш курсова работа. поздрави Цитирай
RebelYell Отговорено Юни 6, 2008 Автор Отговорено Юни 6, 2008 ^Еее, страхотно! Шапка ти свалям! Твоят проект ще ми бъде от голяма полза и то не само сега, но евентуално и в бъдеще, защото обмислям идеята дипломната ми работа да е направа на музикален инструмент, може би барабанче. Цитирай
vihro Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 (Редактирано) Ще се радвам ако стане така и така няма да съм единствения ентусиаст А като дойде време да се захванеш с проекта,не се притеснявай да питаш,ако имаш въпроси-насреща съм! Успех Редактирано Юни 7, 2008 от vihro Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Значи: Shell е Корпус Hoop е Обръч Rods са Винтовете Lugs са Mашинки тва са тия металните джаджи по корпуса кадето се пъхат винтовете за обтягане. Strainer е лоста със които се слагат и свалят кордите на барабанчето. Виж и тази тема за барабанчето ако нещо може да ти влезе в работа. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=14007 Цитирай
Recommended Posts