asparuhov Публикувано Май 31, 2008 Публикувано Май 31, 2008 Един познат си купи китара(разбирайте електрическа) и с него се опитахме да я свържем към компютъра някое ефектче ала бала. Прочетохме 10 теми къде ги иамше тука ама нищо не направихме. Попринцип сме на 2 различни компютъра аз се опитвам да запиша нещо от акустичната и да добавя ефект а отй към електрическата. Аз през микрофона той с кабел. Обаче очевидно проблема е че не разбираме нищичко от саунд карти и повечето термини използвани в темите. Примерно :Миксера на Уиндоуса(аз знам само тоя на майка ми :Д) Ако можете да ни помогнете ще съм много балгодарен. Цитирай
jFog Отговорено Май 31, 2008 Отговорено Май 31, 2008 Пробвайте с това : Download ReValver MK III demo for Windows (52.5 Mb) - 04/17/2008 инсталираш и се кефиш няма голяма хамалогия може да хвърлите и едно око към : Download the ReValver MK III user guide Трябва да вкарате китарата през Лайн ин-а на компа посредством преходно жакче и екшън! Успех Цитирай
jFog Отговорено Май 31, 2008 Отговорено Май 31, 2008 http://www.peavey.com/products/revalver/downloads.html пробвай така Цитирай
asparuhov Отговорено Май 31, 2008 Автор Отговорено Май 31, 2008 Мдам так става. Ще пробваме Мерси много. Цитирай
dzv3r0 Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 Мдам так става. Ще пробваме Мерси много. Колеги не ме бесете на върбата, може ли през Mic in ? Цитирай
synyster_vengeance Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 Да, ако нямаш камионче(стомпбокс или там както щете го наричаите).Аз досега винаги съм се включвал в Mic in (розовата дупчица) Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 на микрофонния има напрежение (за захранване на микрофончетата) и много шум по-добре line in Цитирай
Necrophagist Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 това е просто.Значи включваш кабела на микрофона си или китарата(output на ефекта ако е ел. китара) към микрофонния вход или линейния.После долу в дясно на екрана до часовника на компа трябва да има едно говорителче,това е миксера на майкати(базикам се),че от там може да позволиш на тая китара да квара някакъф сигнал в компа(има бутони муте бусс)има и левел на сигна.След като го отпушиш пробвай + на кабела с пръст дали излиза нещо през колоните на компа.Това е по-просто не мога Успех!!! Цитирай
asparuhov Отговорено Юни 6, 2008 Автор Отговорено Юни 6, 2008 това е просто.Значи включваш кабела на микрофона си или китарата(output на ефекта ако е ел. китара) към микрофонния вход или линейния.После долу в дясно на екрана до часовника на компа трябва да има едно говорителче,това е миксера на майкати(базикам се),че от там може да позволиш на тая китара да квара някакъф сигнал в компа(има бутони муте бусс)има и левел на сигна.След като го отпушиш пробвай + на кабела с пръст дали излиза нещо през колоните на компа.Това е по-просто не могаУспех!!! Еееееееееей Цитирай
asparuhov Отговорено Юни 9, 2008 Автор Отговорено Юни 9, 2008 Рзбрах. Въпросния приятел се справи. А дали на моя комп ще стане ще видя като си взема електрическа. Цитирай
a_panov Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 Рекох да не правя нова тема, и тази тука е по моя въпрос. Та въпроса ми е дали може от Peavey Revalver III когато си свириш на китарата да пуснеш и някоя mp3 на фона на която да издевателстваш? Гледах, опитвах но никъде не намерих опция с която да пусна външен аудио файл за просвирване и отгоре му да свиря на китарата. С две думи искам Peavey Revalver III да ми изпълнява ролята на смесител, от едната страна е китарата а от друга е аудио файл от компютъра. Цитирай
fluti Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 (Редактирано) ASIO драйверът едва ли ще позволи 2 програми да ползват аудиокартата едновременно. Най-добрият вариант е хост-програма (Cubase, Nuendo и т.н.), музиката на един трак и да се ползва ревалвера като VST плъгин на друг трак с включен мониторинг в реално време. Редактирано Януари 12, 2009 от fluti Цитирай
Recommended Posts