dimitar_blc Публикувано Май 28, 2008 Share Публикувано Май 28, 2008 Ако някой е на ясно с това нека да даде повече информация. Никъде в мрежата не открих информация за марката. Не успяш да намеря и страница. Благодаря за информацията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Май 28, 2008 Share Отговорено Май 28, 2008 Ако визираш китарно кубе - това е култова марка, която се срещаше масово по времето на посткомунизма. Имам едно такова животно в мазата - първото ми (и единствено) китарно кубе. Някой твърдеше, че имало една серия с маркови говорители (уж Celestion), която си заслужавало да се купи, да се вземе говорителя и да се изхвърли всичко останало, но това май е по-скоро фолклор И на мен ми е интересно кой/къде/как/защо е произвеждал тея невероятни произведения на техниката - моето кубе започна в един момент да издава странни, непредизвикани звуци и беше пенсионирано. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Май 28, 2008 Share Отговорено Май 28, 2008 Dave Larios беше една серия на Лаборатория по ЕлектроАкустика (позната още като ЛАТА), създадена и ръководена (доста успешно) от Владимир Милков Балев, повече познат из музикантските среди като Владо Балев (по-малкия син на Милко Балев, вж. Google). Серията беше (за времето си) доста успешна, първата серия от DaveLarios-и накистина беше със говорители Celestion (прототипа им беше L-55 - някои тук сигурно го помнят с проблемните потенциометри на гейна), аз самият доста успешно ползвах един от най-младшите модели (след доработка от моя страна - добавих hi-gain Marshall канал и пружинен reverb (половин Vermona пружина - звучеше убийствено)) около шест години, после го продадох в Севлиево - сигурно още работи нейде... Всички проблеми в тази серия идваха от кофти (соц) потенциометри и кофти изсъхнали (соц) електролитни кондензатори. След незначителен моддинг (извършван понякога от самия конструктор Владо Балев - изключително свестен човек м/у другото) кубетата и другите неща (лампови преампове и пр.) зазвучаваха убийствено, на нивото на доста реномирани марки (Soldano, Crate, etc). Самият Владо го оттеглиха от бизнеса(кой както иска - така да го разбира), но и до ден днешен може да направи чудеса със стара ламнова/транзисторна техника. Успех! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Май 28, 2008 Share Отговорено Май 28, 2008 ^ Мерси за интересната информация, предполагам при мен проблемът е точно в електролитните кондензатори. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Май 28, 2008 Share Отговорено Май 28, 2008 За директна връзка към дизайнера на тази серия, ремонти и т.н. драсни едно л.с. - имам телефона на пича. За мое съжаление вече не живее в София. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Май 29, 2008 Share Отговорено Май 29, 2008 (Редактирано) ^Айде бе? Сериозно? От кога това? Аз миналата година май беше му носих един усилвател за ремонт. Иначе (естествено) и аз съм действал с Л55, само дето на този говорителя не беше Celestion Редактирано Май 29, 2008 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Май 29, 2008 Share Отговорено Май 29, 2008 зазвучаваха убийствено, на нивото на доста реномирани марки (Soldano, Crate, etc) Мисля си имал възможност да ги сравняваш с горните марки фейс ту фейс и дет се вика си подкован с факти ........ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstar666 Отговорено Юни 12, 2008 Share Отговорено Юни 12, 2008 (Редактирано) За директна връзка към дизайнера на тази серия, ремонти и т.н. драсни едно л.с. - имам телефона на пича. За мое съжаление вече не живее в София. Сега къде живее,дай повече инфо, за да не му званя на човека да го разпитвам.Така и така си започнал разкажи до край! Редактирано Юни 12, 2008 от rockstar666 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Юни 12, 2008 Share Отговорено Юни 12, 2008 В Троян е, доколкото знам. От време на време (рядко) си идва до София за по ден-два. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Milen_Haskovo Отговорено Януари 13, 2009 Share Отговорено Януари 13, 2009 Вчера ремонтирах едно TC20R... Специално тоя модел - много калпав саунд, неизвестен 8'' говорител с хартиена гънка, твърд пружинен ривърб който почти не работеше. За електролитите дето споменавате - не знам кво ги правите тия кубета, досега не съм срещал дефектен електролит от тоя тип дето беше въре - кюстендилски КЕА II. Те дефектират само принудително... За останалите части - единствените калпави които видях вътре и естествено бяха изгорели са 6Т6821 и 2Т6551 транзистори. Като гледам захранващия траф - явно са слагали такива каквито набарат, беше с една вторична намотка и изкуствена средна точка. Потенциометрите не шумяха, бяха някакви китайски като тия дето в момента се продават в Комет... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yotzzo Отговорено Януари 13, 2009 Share Отговорено Януари 13, 2009 (Редактирано) зазвучаваха убийствено, на нивото на доста реномирани марки (Soldano, Crate, etc) Мисля си имал възможност да ги сравняваш с горните марки фейс ту фейс и дет се вика си подкован с факти ........ Заповядай в нас или на наше участие да ти демонстрирам звук на лариос с говорител 12" крафт/солтън/. Не е най-доброто на света, но не е за подценяване, само защото е соц. производство. Ако искате мога и семпли да кача, ама няма да е автентично, може някой да помисли, че съм ползвал друг усилвател. Добре айде един линк. http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...endid=440827499 В парчета 1, 4 и 5 китарата е записвана със същият лариос, но не е озвучен по най-добрия начин. Беше 91-ва година и работехме в екстремни условия. Редактирано Януари 13, 2009 от yotzzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Януари 13, 2009 Share Отговорено Януари 13, 2009 ^ Ама ти не играеш честно, защото си записвал с Кремона, а тя звучи добре в такъв усилвател. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Януари 13, 2009 Share Отговорено Януари 13, 2009 А виждали ли сте рекламата по немските китарни списания. Dave Larios - е измислен герой.(май) Беше сниман някакъв манекен, малко като от рекламата с Майк Солдано(на Ямаха). Искаха да внушат, че е някакъв амп гуру. Цените им в Германия бяха 600 ДМ! И по нашенските магазини - не си спомням колко бяха 400, 600 лева ли. Говоря за най- хубавите, които се изнасяха за Германия. Аз се бях снабдил с такова кубе директно от завода. 60 вата с Селешън. После минах на Хюс и Кетнер. Логично в момента Дейв Лариоус модел (от немската фирма Solton - ЛАТ ги правеха по някава поръчка, взаимен проект) вече не се продава. ХиК са наложена марка... Обаче, това не означава, че Solton нещата произведени в Германия са кофти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Януари 14, 2009 Share Отговорено Януари 14, 2009 зазвучаваха убийствено, на нивото на доста реномирани марки (Soldano, Crate, etc) Мисля си имал възможност да ги сравняваш с горните марки фейс ту фейс и дет се вика си подкован с факти ........ Ве Дими, има хорапоживели, видяли туй, онуй... не бръкай с рогите веднага. Показваш лично отношение, а не требе.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yotzzo Отговорено Януари 14, 2009 Share Отговорено Януари 14, 2009 (Редактирано) ^ Ама ти не играеш честно, защото си записвал с Кремона, а тя звучи добре в такъв усилвател. А, на бас,че с гибсън от 1975-та ще звучи по-добре, както и с някое мазно теле или каквато и да е хубава китара от неметълски вид. Редактирано Януари 14, 2009 от yotzzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts