BlueZone Публикувано Юли 21, 2005 Публикувано Юли 21, 2005 Ще съм много благодарен, ако някой ми каже откъде да си набавя това чудо по възможност в електронен вариант. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Юли 21, 2005 Отговорено Юли 21, 2005 Съвпадение - често споменавам това в последните си постове и други сега също заговориха. Aрхивирал съм 4 .PDF-файла, свързани с Фурие, надявам се да са ти от полза. Бях чел, че се занимаваш с тонрежисура напоследък, значи е логично търсенето ти (фундаменталната част от теорията на сигналите). Заповядай: Fourier Theory Имам нейде из дисковете и една голяма книга от около 500 страници в .PDF относно математиката в музиката, една от главите на които е за Фурие-теорията. Ако те интересува дотам, бих могъл да изровя CD-то и да я ъплоудна (към десетина MB беше май). Поздрави, Стоун 1 Цитирай
Steppenwolf Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Пускам линк към извадка, съдържаща Фурие-теорията (още един вариант) в .PDF и една PowerPoint-презентация - като ще е, да е. Защото, според мен, в тоя .PDF е обяснено по перфектен начин, по-добър от останалите - там е по-сухо. Презентация Теория Остава само да пожелая приятно четене! :hello: 1 Цитирай
fracture Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 ...Имам нейде из дисковете и една голяма книга от около 500 страници в .PDF относно математиката в музиката, една от главите на които е за Фурие-теорията. ... а останалите глави от книгата какво съдържат Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 22, 2005 Автор Отговорено Юли 22, 2005 Съвпадение - често споменавам това в последните си постове и други сега също заговориха. Aрхивирал съм 4 .PDF-файла, свързани с Фурие, надявам се да са ти от полза. Бях чел, че се занимаваш с тонрежисура напоследък, значи е логично търсенето ти (фундаменталната част от теорията на сигналите). Заповядай: Fourier Theory Имам нейде из дисковете и една голяма книга от около 500 страници в .PDF относно математиката в музиката, една от главите на които е за Фурие-теорията. Ако те интересува дотам, бих могъл да изровя CD-то и да я ъплоудна (към десетина MB беше май). Поздрави, Стоун :hello: Стоун, ще те почерпя, да знаеш. Голяма услуга ми правиш, щото нещо нищо не можах да намеря в нета... Цитирай
bobalan Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Хайде и аз да добавя нещо наистина полезно, което обяснява защо 192кхз не е по-добре от 96кхз, както и защо 1кхз синусова вълна се самплира еднакво добре и на 2кхз и на 44кхз и на 96кхз )) http://www.lavryengineering.com/documents/...ling_Theory.pdf Цитирай
adXok Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Дайте съвет как да изтегля Презентацията и Торията, щото всякак пробвах, ама все Could Not Locate Remove Server ми показва. На Save target as... ми дава, че ще гозапази като .html, а не трябва да е така. Нали са си .ppt и .pdf съответно!? Цитирай
Steppenwolf Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Хайде и аз да добавя нещо наистина полезно, което обяснява защо 192кхз не е по-добре от 96кхз, както и защо 1кхз синусова вълна се самплира еднакво добре и на 2кхз и на 44кхз и на 96кхз )) http://www.lavryengineering.com/documents/...ling_Theory.pdf Теоремата за квантуване на Nyquist май се разглежда в един от тези .PDFs, има я и на отделно .PDF, което не съм качил, но вероятно ще да е същото като от линка. Второто важно нещо от Теория на сигналите. Само не разбрах сега кой успя да го дръпне и кой - не. iBobz, ти добра ли се до нещата? Сървърът е free-сървър на Online Bulgaria и е недостъпен извън страната, ако някой има проблем с локализирането и се свързва от зад граница, причината е в това. Ако си е в нас, обаче пак не се свързва, вероятно проблемът е в доставчика му (орязване на пиъра и т.н.). Цитирай
progressive Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Хайде и аз да добавя нещо наистина полезно, което обяснява защо 192кхз не е по-добре от 96кхз, както и защо 1кхз синусова вълна се самплира еднакво добре и на 2кхз и на 44кхз и на 96кхз )) http://www.lavryengineering.com/documents/...ling_Theory.pdf Теоремата за квантуване на Nyquist май се разглежда в един от тези .PDFs, има я и на отделно .PDF, което не съм качил, но вероятно ще да е същото като от линка. Второто важно нещо от Теория на сигналите. Само не разбрах сега кой успя да го дръпне и кой - не. iBobz, ти добра ли се до нещата? Сървърът е free-сървър на Online Bulgaria и е недостъпен извън страната, ако някой има проблем с локализирането и се свързва от зад граница, причината е в това. Ако си е в нас, обаче пак не се свързва, вероятно проблемът е в доставчика му (орязване на пиъра и т.н.). аз успех всичко да дръпна без проблеми... ако iBobz не е успял да ги дръпне ще му ги дам кат' се видим тия дни и аз благодаря на всички отзовали се. това са неща които са от доста голяма полза... Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 22, 2005 Автор Отговорено Юли 22, 2005 Споко, дръпнах ги и сега ги почвам. Цитирай
fracture Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Аз успях да дръпна нещата, благодаря на Stone . Сега по въпроса за семплирането на 1кHz синусова вълна с 2кHz, 44кHz и 96кHz - не съм прочел файла на който bobalan даде линк, но това което знам предварително е, че не би трябвало да има нищо учудващо в това, да се семплира еднакво добре - ако става дума за чиста синусоидална вълна. То въобще някой който се занимава със звукозапис (имам пред вид хората от форума) правил ли и е изследвания по този въпрос, но тестовете да не са с чист синусоидален сигнал. p.s. теоремата за квантуване на Nyquist, в университета ни я набиваха в главите още и като теория на Котелников, преподавателя си знаеше предмета, ама човека се е учил по времето на комунизма - та се сещате, че на всичко западно се е търсело аналогия - аве няма значение. Цитирай
Joys Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Голяма маниящина. Дръпнах си ги без проблем за 5 сек. ppt-to си струва. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Радвам се, че съм помогнал. Дано само не мразите интегрално и диференциално смятане. Честно казано, на мене любимите ми и наистина нужни ми неща от висшата математика, наред с Лаплас и реда на Фурие (понеже има и не малко плява). Е, ако в сигнала има хармоници, семплинговата честота се вдига на 2 пъти най-високия хармоник. Да, това е известно още и като Теорема на Котелников. Дето викаш ти, fracture, толкова са големи капаците, налагани от комунизма, че са променяли и имената към теоремите с такива от соц. държава. Cheers! Цитирай
adXok Отговорено Юли 23, 2005 Отговорено Юли 23, 2005 (Редактирано) Имам една гоООоляма молба! Моля, някой да ми прати .ppt-то и .pdf-чето по e-mail, ако си ги дръпнал вече и това не представлява трудност и големи разходи (трафик) за него. Мисля, че файловете не са големи! Веднага ще отговоря, за да не го пращат и други! Благодаря! e-mail: ivaylo_yn@abv.bg Редактирано Юли 23, 2005 от adXok Цитирай
Recommended Posts