Deviator Публикувано Май 16, 2008 Публикувано Май 16, 2008 Здравейте, аз отново се включвам във форума с молба Послушах съвета на много хора и отидох до Букурещ да разгледам китарите на ESP И ето че отново съм изправен пред дилема Ще гледам да бъда максимални изчерпателен: Първо : линкове към двете китари - ESP H-500 и M-400 Ето и статистиките на двете китари: M-400 • Set-Thru Construction • 25.5” Scale • Alder Body • 3-Piece Maple Neck • Rosewood Fingerboard • 2x EMG 81 Active Pickups • Volume & Tone Controls W/3-Way Switch • Black Hardware • Floyd Rose Licensed Bridge H-500 • Set-thru construction • 25.5” Scale • Mahagony Body • 3-Piece Maple Neck • Rosewood Fingerboard • EMG 81 (neck) & EMG 85 (bridge) Active Pickups • Volume & Tone Controls W/3-Way Switch • Black Hardware • Strings-Thru Body Bridge И така, разликите са малко - в тремолото, в адапторите и в дървото на боди-то. Като удобство и двете китари ми харесват адски много и наистина не мога да реша За стилове музика, които свиря, това са hard rock & heavy metal С риск отново да досадя на някои хора с този тип тема искам да им се извиня предварително (обмислих да пиша в темата за ESP vs Schecter, но не исках да открадна темата на човека) Благодаря предварително Цитирай
9teen8t9 Отговорено Май 16, 2008 Отговорено Май 16, 2008 аз съм непрофесионалист и затова мнението ми е непрофисионално. мисля че М-сериите са за по твърд и бърз метал Н серията за по класически рок. завиждам ти... аз едвам успях да събера пари за м50 Но всичко си зависи от музиканта най вече Цитирай
Martyr Отговорено Май 16, 2008 Отговорено Май 16, 2008 Факта, че и двете китари са с активни EMG-та ги прави и двете металски китари ^^, за рок и хард рок някой друг пасивен Seymour Duncan препоръчвам. Китарите като изработка, и 2-те са чук (хубавият смисъл). Цитирай
swifter Отговорено Май 16, 2008 Отговорено Май 16, 2008 (Редактирано) Информация от сайта на ESP: M-400 Set-Thru 25.5” Scale Alder Body Maple Neck Rosewood Fingerboard Locking Nut 43mm Neck Width Extra Thin U Neck Contour 24 XJ Frets Black Nickel Hardware Grover Tuners Double-Locking Bridge EMG 81 (B&N) Active p.u. Finish: BLK H-500 w/EMGs Set-Thru 25.5” Scale Mahogany Body Flamed Maple Top Maple Neck Rosewood Fingerboard 42mm Earvana Compensated Nut Thin U Neck Contour 24 XJ Frets Black Nickel Hardware Grover Tuners TOM Bridge EMG 81 ( / 85 (N) Active p.u. Finish: STBLK Редактирано Май 16, 2008 от swifter Цитирай
swifter Отговорено Май 16, 2008 Отговорено Май 16, 2008 (Редактирано) Здрасти! Ами искам само да ти кажа, че има още някоя друга разлика. Грифа на ESP китарите от H серията са с контур "Thin U", а от М серията "Extra Thin U", т.е. М серията имат по- тънки грифове, което някои намират за по- добър вариант при по бързо свирене. За мен лично не е от голямо значение, защото съм свирил на дебел гриф, който ми е удобен и ми беше по- приятен за сола от тънкия на друга китара. Всичко е до усещането явно... Както и да е в крайна сметка което и да вземеш от двете ще е супер китарка. Може би просто трябва да решиш дали искаш Floyd и това да ти е критерия знам ли... Другото е, че нътовете им са с 1 милиметър разлика в ширината, което се съмнявам да е толкова голям проблем Каквото и да решиш, успех и приятно свирене Да се похвалиш като си вземеш нещо Поздрави! Редактирано Май 16, 2008 от swifter Цитирай
chris_barnes Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 На вид ме кефи повече M400 но гласувам за H500 защото според мен ще вади по здрав тон, ако мислиш да свириш нещо тежко. Махагон-а е за предпочитане според мен, а и фиксираният мост...не че съм голям разбирач, ама тия флойд-ове са голям "пейн ин ди ес"...само настройки и простотии...ако няма да свириш сола ала Вай грабвай тази с фиксираният мост и стържи! иначе и 2те са хубави Цитирай
Spi† Fire Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 сори за оффтопика ама не се сдържах аре да си направим фен клуб на ЕСП който е навит ЛС иначе по темата М сериата е харесвана от мен от колкото Н сериата Цитирай
AXE Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 (Редактирано) Ам пич - флойд ли искаш или фиксиран мост? Ако мога да цитирам класика - туй е въпросЪ П.П. H-500 е много по-красива Освен това се предполага да е малко по-висок клас. Но все пак това са по-незначителни неща. Редактирано Май 17, 2008 от AXE Цитирай
Slav Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 Мхм ... това е въпросът ... с флойд или без ? Аз лично бих взел М-400, заради тремолото. Ти решаваш ... Цитирай
ceco milanov Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 Ако трябваше аз да избирам определено бих взел H-500 Цитирай
Bob Rock Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 (Редактирано) Zak Wylde е със EMG81+EMG85 сложени на махагон !състейна кърти мифки на тази комбинация...85-цата е по-универсален от 81-цата, която си е за "резачки" абе квото няма като честоти 81 се допълва от 85. а М-400 си е Кърк Хамет модел дето картинките са различни....иначе....е същата китара, но насоката при ния си е метал-метал-метал. Н-500 с махагона и 81+85 +фиксирания мост може и рокче, може и клийн тон добър, да извадиш...докато на М-400 клийна си е стъкло...защото 81-ците ..... са си това..пък и дървото си с по-ограничен състейн. с 2 ръце за Н-500 ! ПС: аз съм свирил със V-400 Viper- много добре е ! SG дизайн, 81+85 +магхагон !Може да я скиваш... Редактирано Май 17, 2008 от Bob Rock Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 (Редактирано) Махагоновото тяло ще има по-рокаджийски плътен тон, докато елшовото ще има по-бистър, по-ясен и малко по-тънък тон. Това са принципните разлики, а за конкретната китара - трябва да се чуе. Фиксирания бридж ще ти даде по-продължителен тон нп тремолото, но пък ще е фиксиран. Аз лично не смятам, че има смисъл от сет-нек и нек-тру конструкция, когато китарата е с флойд, понеже той яде достатъчно много състейна на китарата. Редактирано Май 17, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 Аз бих взел M400, но тва си е мое мнение, така че не ме слушай Има го в Бургас за към 1600 лева. Имам един според мен сериозен въпрос: Бях гледал някъде в ютуб един пич сравняваше Jackson King V от най-високата серия със ESP M I или II. Оказа се, че понеже ESP-то е със активни EMG адаптери и флойд роуз, се забелязва шум от пружините в китарата или нещо от тоя род. Възможна ли е такава аномалия? Цитирай
Deviator Отговорено Май 18, 2008 Автор Отговорено Май 18, 2008 Благодаря на всички отговорили! Много го мислих, много го мислих и накрая се обадих по телефона само за да чуя че H-500 са го продали преди 5 дни :S. На това му викам късмет. Така де, всяко зло за добро. Говорих с хората от Dynacord и се разбрахме да ми докарат M-400 от Бургас до София и направо от тях да си я купя. Цената й е 1333.8 лв. с ДДС. Отново благодаря за помощта. Цитирай
Valserp Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 При активни адаптери не мисля, че ще има някакво огромно значение това от какво дърво и е тялото. Просто М-400 е за по-екстремен метъл и аз лично бих се спрял на нея. Да, знам, че вече си решил, ама аз да ис кажа Цитирай
Recommended Posts