Fats Отговорено Ноември 10, 2014 Share Отговорено Ноември 10, 2014 Вземи 100W Бери със съмнителен говорител(и) и пак ще си говорим дали ще стигне... Когато се съберат музиканти да репетират, те знаят как да използват техниката, така че да има смисъл от работата им и да не си пречат. Естествено, че от един момент нататък трябва да се свири силно за да не стоите като изтървани когато (ако) някога попаднете на голяма сцена. Но даже и тогава репетициите не трябва да се превръщат в надсвирване и мерене на тояжките. Озаптете барабаниста и не му позволявайте да дава акъл и да ви учи как се свири на китарите. Стъпите ли му на врата има шанс да се получи нещо смеслено. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ev1L4o_ Отговорено Ноември 10, 2014 Share Отговорено Ноември 10, 2014 (Редактирано) Напълно ми е ясно за беритата, за джанките и че хубаво евтино няма. Просто ме пробуди интерес и исках опитно мнение, тъй като търся усилвател х. Редактирано Ноември 10, 2014 от Ev1L4o_ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
exlucifer Отговорено Ноември 10, 2014 Share Отговорено Ноември 10, 2014 Радвам се че след толкова време някой опита да реши задачата и безкрайно ще се радвам да ми изпрати линковете на онлайн калкулаторите които е използвал както и параметрите които са въведени в тях.Това жонглиране с децибелите е твърде несериозно.Не бих искал да досаждам с тази тема защото тези неща не са прости и досега не съм чул сериозен аргумент.С риск да стана банален ще повторя че нивото на звука зависи не само от мощността на усилвателя и от к.п.д. и чувствителност на говорителите а от формата ,площта, обема на помещението,а също така от времето за реверберация и коефициента за звукопоглъщане на повърхностите.Много съм любопитен как колегата е измерил последните два параметъра (реверберация и коефициент на звукопоглъщане ) та да ги въведе в онлайн калкулатора.Аз много ясно написах и условието на задачата (която не мога да реша) 100 вата на 5 метра създават 60 децибела.Колко вата са нужни за 120 децибела в същото помещение и на същото разстояние???В тоя форум ватовете за нищо ги нямат.300,400,500... Абе хора влезте в интернет и прочетете с какво си вадят хляба големите басисти на големите сцени.Gene Simmons(KISS)-AMPEG SVT+8x10 Colin Greenwood(RADIOHEAD)-GALLIEN KRUEGER+8x10 Chriss Squier(YES)-SWR+2X15 Jaco Pastorius(Лека му пръст!)-АCOUSTIC 360+6x10 и т.н. и т.н за всеки има информация.Да някои ползват по няколко такива усилвателя ама хората свирят по стадиони.Наскоро свирих със супер техничен барабанист който обаче не беше чувал нищо за динамика.С радост се разделих с него.Това е формулата.Дърводелците по-надалеч...Та ако в една репетиционна аз не мога да му балансирам със 100 вата как ще стане работата като го окичат с микрофони и мине през централното?Да разчитам на милостта на озвучителя?Или да си купя усилватели по-мощни от централното озвучаване?Усещането за мярка е много важно стига да не става дума за един инфантилен период от живота през който всички сме преминали а някои ще преминат.Тогава когато силата на звука е най важното му достойнство. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
exlucifer Отговорено Ноември 10, 2014 Share Отговорено Ноември 10, 2014 Two 300-Watt Marshall 1960A Angled-Front 4x12 Cabs loaded with 75-Watt Celestion G12-T75 Speakers , Two Marshall 30th Anniversary 6100LM 100-Watt All-Tube Heads, Two Marshall DSL100 JCM2000 Amplifiers, Marshall 9200 Rack Power Amp.С това оборудване китариста Adrian Smith от IRON MAIDEN свири на стадион Маракана в Рио де Жанейро(250 000 места).Сигурно някой тук много се изкушава да набута всички тези усилватели в кварталния клуб или в мазата в която репетира.Повярвайте това ще донесе само неприятности.Тези хора работят на съвсем друго ниво и на тях такава апаратура им е крайно необходима.Те няма да влязат в този форум и ние няма да влезем в техните форуми.Това е. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts