Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Мое да сложиш един такъв отзаде,колко да се убедиш,че скуайър и въобще фендер тип китарите Не стават за джангър.

стават с истински хъмбъкер (малък не съм имал) :surprise:

Отговорено

Ами да по принципн съм голям фен на Мейдън и са кефя там да дрънкам до колкото мога да ги докарам и общо взето хеви и хард рок.. не съм по най-големите джангъри :surprise::hysterical: мислех да си кушуевам джаксън ама то щото майка ми ме беше излъгала че ще ми даде пари... :surprise: свикнал съм си със скуайъра и си ми е удобна китарата :surprise: .. мисля си що пък да не сложа некви по-добри адаптори ама то пък баш на СД се спрях, те верно са по-скъпи от китарата .. а бай дъ уей как се превежда Basswood щото знам че е от такова дърво.

Отговорено
Мое да сложиш един такъв отзаде,колко да се убедиш,че скуайър и въобще фендер тип китарите Не стават за джангър.

стават с истински хъмбъкер (малък не съм имал) :)

На стратокастера бях сложил Димарзио чопър(сингл ф-т,керамика),наистина по-стегнато и с атака става,но си е мазня в група-синглите пробиваха повече.

как се превежда Basswood
липа
Отговорено
Много ми е интересно как звучи тази китара с метъл зоун. Получава ли се добре ?

Най-ужасното нещо,което можеш да ис представиш...настина не го прави,боли!

Отговорено (Редактирано)

Абе, в общи линии - слагаш един Дънкън на бриджа и пробваш да видиш как ще е.

Със сигурност ще шуми по-малко, отколкото единичен адаптер на Squier, чиято стойност сигурно е 25лв.

Можеш ако искаш дори да екранираш китарата си, няма да ти е излишно.

А че ще вадиш по-тежък звук, то тва е ясно. Вече това си зависи и от техниката ти и.... еквилайзера му е майката. :punk_guitar::)

ПП: Аз също мисля да правя нещо подобно, обаче с DiMarzio HS-3 на бридж. Обаче по-нататък.

БТВ, малко офтопик.

Интересно ми е защо Fender не вкарат някой модел, ориентиран към по-тежката музика.

Има разни ограничени бройки от типа American Standard или Deluxe, дето са HSS, обаче нямат модел, който да се впише в по-тежките среди.

Вярно, Jackson е тяхна собственост, а Jackson са ориентирани основно в тежката музика и все пак, Fender е емблематична марка. :punk_guitar:

Знам само за Stratocaster Heavy Metal модела, който е имал точно такова предназначение. Пак HSS комбинация, с Di Marzio на бриджа, флойд роуз, а като визия - малко по-агресивни форми и без пикгард, обаче тоя модел е спрян от производство някъде 91-92... :punk_guitar:

Редактирано от Slide
Отговорено (Редактирано)

има и фендер HH, и само с един хъмбъкър и без тремоло, има си и модел с флойд и HSS

това че из магазините в бг срещаш рядко с бридж хъмбъкер, не значи че серията фендери с такъв е ограничена :)

Редактирано от Overdrive
Отговорено
има и фендер HH, и само с един хъмбъкър и без тремоло, има си и модел с флойд и HSS

това че из магазините в бг срещаш рядко с бридж хъмбъкер, не значи че серията фендери с такъв е ограничена :punk_guitar:

Не говорех само за Фендер с хъмбъкър -> стандартен стратокастър с хъмбъкър + флойд, примерно, а попринцип, като цяло друг модел китара, ориентирана към по-тежката музика... тип.. Jackson примерно.

Ама явно разчитат точно на Jackson за тая цел. :)

Отговорено

А пък моето скромно мнение е,че single coil sized хъмбъкер не звучи като хъмбъкер със стандартни размери....то не само,че не звучи,ми и аз не знам що ги правят,може би са по-безшумни.Ето JB Humbucker и JB single coil sized.Т.е. врътката със слагане на такъв адаптер няма ефекта,който повечето хора очакват-имам си хъмбъкерче в бриджа,но не си рязах китарата :) .И най-евтиния Джаксън ще звучи по-"металски" от Скуайер булет със супер къстъм мейд хот рейл.

Отговорено

след многократните ми разговори с няколко лютиери стигнах до извода че;

има някои скуаяри по хубеви от някои фендери :thumbs_up: .

и тъй като твоя въпрос може да се растегля до бескрай...

ако ти е мерак ..сложи го тва чудо,и сам виш кво ще се получи :punk_guitar:

Отговорено
след многократните ми разговори с няколко лютиери стигнах до извода че;

има някои скуаяри по хубеви от някои фендери

Без майтап- на Евтим един Орфей с правени от него адаптери звучеше като фендер почти.