ConspX Отговорено Май 4, 2008 Автор Отговорено Май 4, 2008 супер е направо е върха - по-хубава няма честно мен по-ме кефят евтините скуаери от тея от ибанеца или от бс рич те кефят повече ? Цитирай
Fender_str Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 Taка свирил съм на такъв ibanez като за 450 лв е добре иначе.. Ръчката е прекалено ниско и опира в потенциометрите иначе като за тремоло сваля тона доста относително стабилна е и като цяло е една добра китарка по-добра от евтините скуаери Цитирай
sevenstring Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 Моят съвет е да обръщаш сериозно внимание на раздел "Продава" във форума. За 200-300 лв. има добър шанс да се намери китара втора ръка, чувствително по-добра от чисто нов боклук за същите пари. + 1, че един Squire Affinity е по-добро решение от Harley Benton, Jack & Danny и всякакви новоизмислени от нищото свръхнискобюджетни марки от типа "bullshit & bullshit". На това ниво (съвсем начинаещ + много нисък бюджет) дилеми между сингли и хамбакъри и, особено, с тремоло или без тремоло (на коя китара за такива пари тремолото може да се използва пълноценно???) и т.н. според мен са абсолютно излишни - важното е китарата да става за свирене. Цитирай
ConspX Отговорено Май 4, 2008 Автор Отговорено Май 4, 2008 гледал съм един скуайър за тея пари, по-добра идея ли е от харли бентън ? Кажете някви магазини освен IGS в Пловдив, барем кат купувам да го пипна, не да се доверявам на снимки Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 Oт IGS-а бягай надалеч. Ако си от Пловдив отиди до филхармонията на площад Централен, там женицата е много добра и отзивчива, а ако свариш Веско Койчев той може да ти препоръча китара и да ти каже какво точно ти трябва. Rising ForЦe пък е в уличката на бирария "Пожарната" - там има повече китари от всички останали магазини в Пловдив взети заедно и можеш да пробваш всяка по отделно. Цитирай
necrony Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 в крайна сметка можеш да станеш басист... ама кво ли един барабанист дава съвети хаха Цитирай
ConspX Отговорено Май 6, 2008 Автор Отговорено Май 6, 2008 отаказах се от тея бентъни ли кви са там и днес си купих stagg I300BS като за първа китара, кажете си мнението ето и малко снимки: Цитирай
zigi Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 ...не са важни формата и цвета ами и адаптерите и дървото... Малко офтопик, ама искам да попитам как точно дървото влияе на звука произведен от адаптерите. Не знам и моля за обяснение. Цитирай
sevenstring Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 отаказах се от тея бентъни ли кви са там и днес си купих stagg I300BS като за първа китара, кажете си мнението Честито и със здраве! Само 2 неща: може и да се лъжа, но екшънът (разстоянието между струните и грифа) на снимката ми се вижда малко висок, може да пробваш да свалиш малко седлата (или някой да ти помогне за това, ако нямаш необходимия шестограм, най-добре в магазина); не я дръж подпряна само на грифа. Няма какво повече да ти даваме мнения за самата китара - купил си си я, свири си на нея и не му мисли много! Цитирай
ConspX Отговорено Май 6, 2008 Автор Отговорено Май 6, 2008 отаказах се от тея бентъни ли кви са там и днес си купих stagg I300BS като за първа китара, кажете си мнението Честито и със здраве! Само 2 неща: може и да се лъжа, но екшънът (разстоянието между струните и грифа) на снимката ми се вижда малко висок, може да пробваш да свалиш малко седлата (или някой да ти помогне за това, ако нямаш необходимия шестограм, най-добре в магазина); не я дръж подпряна само на грифа. Няма какво повече да ти даваме мнения за самата китара - купил си си я, свири си на нея и не му мисли много! мерси за коментарите, кой знае някой ден може да се видим на някоя сцена заедно айде аз да почвам да се уча, че днеска цял ден съм в еуфория и само си дрънкам безмислици Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 Малко офтопик, ама искам да попитам как точно дървото влияе на звука произведен от адаптерите. Не знам и моля за обяснениеКакто вокала влияе на звука произведен от микрофона. Има тема за тва,потърси! Цитирай
Alexi Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 пич намери си някоя имитация на страт който да не ти шуми зверски като го включиш и да ти е по джоба и си опъвай жичката колкото искаш пък като ти потрябва след 4-5 години нещо хубаво вече ще си направил някакъв избор УСПЕХ !!! Цитирай
Басурендер Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 Малко офтопик, ама искам да попитам как точно дървото влияе на звука произведен от адаптерите. Не знам и моля за обяснениеКакто вокала влияе на звука произведен от микрофона. Има тема за тва,потърси! Sorry, buth... вокала влияе на звука произведен от микрофона, както струните влияят на адаптерите,дървото влияе на звука произведен от адаптерите, както стойката на микрофона влияе на звука произведен от микрофона. Това е мое мнение, и имам предвид китари , които звучат през някакъв драйв или каквото и да е. Нямам предвид акустични китари и дори чисти китари , при СВРЪХ добро оборудване. При нормалнои обстоятелства... Струни -40% Адаптери -25% Оборудване/преамп ,амп/ -19% Ефеци ( -8% Акустика на помещението - 5% Други (като материал на тялото на китарата) - 3% такак ги виждам аз нещата......... Цитирай
Recommended Posts