boreto Публикувано Май 2, 2008 Публикувано Май 2, 2008 Проблема е следния - капаците на фуса ми се разместват по време на свирене един спрямо друг. Това не ме кефи и искам да питам може ли да се оправи. Фус машината ми е Сонор, мисля, че от сериите 400, но не съм сигурен. Благодаря на всеки, който помогне Цитирай
Katsko Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 Ами човек, много-много няма оправия. Има вариант да си смениш фусмашината, друг вариант е да си вземеш по-малки и леки капаци, те се разместват по-малко. Зависи колко ти се местят - да се местят малко е нормално и е задължително за добрия саунд, иначе въздуха вътре остава "затворен", затова дори се правят дупчени(вентилирани) капаци. Ако ти се местят яко, много е възможно шиша на фусмашината да ти е крив или да е от нискокачествен метал който се криви - в такъв случай само смяна те оправя. Цитирай
Danny47 Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 ^ Сонор нямат нискокачествен метал, хардуер или каквото и да било. Моята фус машина е 400. Ами какво да кажа, виж винта под капаците дет попринцип прави това (накланя ти капаците и те изглеждат "разместени"). Най-добре го махни, за да си сигурен. Можеш да видиш и дали самите чинели не са ти криви, хаха. Цитирай
Katsko Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 ^може и да нямат но със сигурност имат ниски серии Цитирай
Danny47 Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 Да, но 400 далеч не е ниска серия. 200 също! Цитирай
NeonGod Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 прав си, по-скоро са средна серия съгласен съм с теб Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Аз имах такъв проблем преди години - причината беше кофти метал. Резбата на жилото и винта, който държи горния капак се беше износила и ... Цитирай
boreto Отговорено Май 3, 2008 Автор Отговорено Май 3, 2008 Първо да благодаря, че се отзовавате на въпроса ми. Разместването е в порядъка на 4-5 милиметра, плюс това бъзиках много болтчето отдолу, което накланя капаците - все същата работа. А някой ме бъзикаше, да не са ми криви капаците - и това не е. Фуса обаче е доста тежичък, направо пружината едвам го поема. Нищо чудно да купувам в скоро време и фус-машина. Но стойчицата си е културна, но най-обикновена. Предполагам при машини като Кобрата подобни луфтове няма? Цитирай
AbLaZe Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 И на мен ми бяга горният чинел,и не само че се измества настрани,а и самият му ъгъл спрямо другия така се получава че от лявата страна се затваря по-бързо отколкото от дясната.Иначе причината предполагам:просто самата "тръба" е с по-малък диаметър от вътрешната страна на самата фус машина,и остава място затова-бяга.Дали съм на прав път или не,не знам!Аз не съм многознайко,пък и никой не се е родил научен.Някой ден ще разбера . Цитирай
vihro Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Мисля,че не трябва да му придаваш огромно значение.Но можеш да видиш дали случайно няма по-голям луфт между горната тръба на фуса на която ляга долния чинел и пръчката-оста която държи горния.Може да стане с някаква втулка която да вмъкнеш.Поне аз така си мисля. Цитирай
boreto Отговорено Май 3, 2008 Автор Отговорено Май 3, 2008 Мисля,че не трябва да му придаваш огромно значение.Но можеш да видиш дали случайно няма по-голям луфт между горната тръба на фуса на която ляга долния чинел и пръчката-оста която държи горния.Може да стане с някаква втулка която да вмъкнеш.Поне аз така си мисля. Луфта ми изглежда минимален - значи всичко изглежда е в рамките на нормалното. Все пак ще направя опит да намаля луфта до функционалния минимум Благодаря за мненията и съветите. Цитирай
makedonetsa Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 И на мен ми бяга горният чинел,и не само че се измества настрани,а и самият му ъгъл спрямо другия така се получава че от лявата страна се затваря по-бързо отколкото от дясната.Иначе причината предполагам:просто самата "тръба" е с по-малък диаметър от вътрешната страна на самата фус машина,и остава място затова-бяга.Дали съм на прав път или не,не знам!Аз не съм многознайко,пък и никой не се е родил научен.Някой ден ще разбера . Нормално е да ти се затваря от едната страна по-бързо от колкото от другата ! Дори е желателно да е така , за да се издухва въздоха между чинелите. В други случаи това се постига с долен капак изкривен на вълни или с дупки в долния чинел. Цитирай
drummer_93 Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 (Редактирано) И аз го имам тоя проблем,ама при мен една дума дава представа за причината - АМАТИ Редактирано Май 4, 2008 от drummer_93 Цитирай
Danny47 Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 (Редактирано) Ето ви една теория защо се получава така. Може винтчето на машинката (тва, което държия горният капак) да натежава в едната посока. Не съм ли умен, а? Но, както makedonetsa казва, ако сте с нормални капаци, тва "разминаване" е хубаво нещо, аз също го намирам за добре, когато водите с полуотворен фус. Редактирано Май 4, 2008 от Danny47 Цитирай
Recommended Posts