Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте нов съм във форума. Бих искал да свържа синтезатор Casio към компютъра. Бихте ли ме насочили към звукова карта с MIDI порт и памет, която е възможно да намеря на българския пазар.

Става дума за пари около 40-50лв. Съвсем любителски погледнато.

Благодаря предварително.

Отговорено

ако вградената в дъното на компютъра ти аудиокарта поддържа МИДИ, то единственото, което ти трябва е MIDI to game port кабел - има ги във всички по-сериозни компютърни магазини, както и в Динакорд на Петте кьошета.

а проверяваш, дали имаш МИДИ на вградената карта, като погледнеш Device Manager-a - ако някъде там видиш нещо от сорта на MPU-401 - смело напред! ако нямаш - има купища варианти, пак из компютърните магазини.

Успех!

Отговорено (Редактирано)

Дъното е ново. А новите дъна все по-рядко ги правят с MIDI, дори синтезаторите Roland вече са с USB.

Значи мога да си взема преходник USB към MIDI - 60лв. от Варненска компютърна фирма.

Обаче предпочитам направо звукова карта, че да имам и втори аудио изход.

Бях гледал такива карти в един сайт "Tornado" обаче забравих да запазя адреса, и при ново търсене в гуъл се оказаха един куп фирми с такова име :)

ААааа чакай намерих ги, разгеле.

http://www.computerworld.bg/?call=USE~home...aper&n=6108

сега само да видя от къде се поръчва.

Редактирано от PET3
  • 2 weeks later...
Отговорено

Да де ама говорим за пари от порядъка на 40-50-60лв.

Т.е. нещо полупрофесионално, с памет за Wavetable около 5-:-6MB примерно.

Картата за 15лв. товари PCI шината при създаването на електронна музика със синтезатор. Излиза, че трябва да спирам всички торенти, което е нежелателно или да си купувам втори комютър за целта, което пък е отнвратително защото ще трябва да се грижа за 2 бебета :thumbs_up:

Отговорено

аз пък съм наменние че от по първите бройки live! ( SB0100) са по читави и правят по малко проблеми с драйвери и прочие

Отговорено

Както и да е, отказах се вече. Ясно, че няма да мога да намеря такова добиче в нета, нито пък втора ръка.

Купих си една ефтинийка от приятел - 10лв. Cristal CS4280-CM