PET3 Публикувано Май 2, 2008 Публикувано Май 2, 2008 Здравейте нов съм във форума. Бих искал да свържа синтезатор Casio към компютъра. Бихте ли ме насочили към звукова карта с MIDI порт и памет, която е възможно да намеря на българския пазар. Става дума за пари около 40-50лв. Съвсем любителски погледнато. Благодаря предварително. Цитирай
presly Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 ако вградената в дъното на компютъра ти аудиокарта поддържа МИДИ, то единственото, което ти трябва е MIDI to game port кабел - има ги във всички по-сериозни компютърни магазини, както и в Динакорд на Петте кьошета. а проверяваш, дали имаш МИДИ на вградената карта, като погледнеш Device Manager-a - ако някъде там видиш нещо от сорта на MPU-401 - смело напред! ако нямаш - има купища варианти, пак из компютърните магазини. Успех! Цитирай
PET3 Отговорено Май 4, 2008 Автор Отговорено Май 4, 2008 (Редактирано) Дъното е ново. А новите дъна все по-рядко ги правят с MIDI, дори синтезаторите Roland вече са с USB. Значи мога да си взема преходник USB към MIDI - 60лв. от Варненска компютърна фирма. Обаче предпочитам направо звукова карта, че да имам и втори аудио изход. Бях гледал такива карти в един сайт "Tornado" обаче забравих да запазя адреса, и при ново търсене в гуъл се оказаха един куп фирми с такова име ААааа чакай намерих ги, разгеле. http://www.computerworld.bg/?call=USE~home...aper&n=6108 сега само да видя от къде се поръчва. Редактирано Май 4, 2008 от PET3 Цитирай
kukls Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 всяка звукова карта на отделна платка за 10-15лв има миди вход Цитирай
PET3 Отговорено Май 16, 2008 Автор Отговорено Май 16, 2008 Да де ама говорим за пари от порядъка на 40-50-60лв. Т.е. нещо полупрофесионално, с памет за Wavetable около 5-:-6MB примерно. Картата за 15лв. товари PCI шината при създаването на електронна музика със синтезатор. Излиза, че трябва да спирам всички торенти, което е нежелателно или да си купувам втори комютър за целта, което пък е отнвратително защото ще трябва да се грижа за 2 бебета Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 16, 2008 Отговорено Май 16, 2008 Creative Live! от последните (сега май е Audigy SE) имаше соундфонт памет и е на цена около 25 лева май ... Цитирай
kukls Отговорено Май 17, 2008 Отговорено Май 17, 2008 аз пък съм наменние че от по първите бройки live! ( SB0100) са по читави и правят по малко проблеми с драйвери и прочие Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 21, 2008 Отговорено Май 21, 2008 Така си е. Или първите Аудиджи-та... Цитирай
PET3 Отговорено Май 21, 2008 Автор Отговорено Май 21, 2008 Както и да е, отказах се вече. Ясно, че няма да мога да намеря такова добиче в нета, нито пък втора ръка. Купих си една ефтинийка от приятел - 10лв. Cristal CS4280-CM Цитирай
Recommended Posts