remarketo Публикувано Април 27, 2008 Публикувано Април 27, 2008 Здравейте.Потърсих в търсачката за тези акорди но това което намерих нещо не го разбрах.Моля ви да ми обясните за какво са тези акорди,къде се използват и къде да си намеря най елементарните. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО. Цитирай
nickysn Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 (Редактирано) http://www.justinguitar.com/en/BC-016-PowerChords1.php http://www.justinguitar.com/en/BC-017-PowerChords2.php Редактирано Април 27, 2008 от nickysn Цитирай
remarketo Отговорено Април 27, 2008 Автор Отговорено Април 27, 2008 Благодаря ти за вниманието.Но аз пак неразбрах за какво точно става вапрос.Значи идеята на тези акорди е да заглуши струните,а не да ги натискаме да произведат звук така ли? Ако може да ми го обясните като на олигуфрен,защото се ошашавих. Цитирай
lizardman Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 http://www.guitaretab.com/m/metallica/23157.html Цитирай
PRIMO Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 3 7 3 7 1 5 и т.н. - горната струна на един праг, долните две на два прага напред едно и също прагче. Показалец - среден- безименен или показалец-безименен-кутре - второто е по учебник, може и първото. Цялата работа важи до сол(3 тра струна) да ти е най-долна. Каруцарско обяснение ама това е Цитирай
Solex Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Ми аз реших, че вместо да ти дам линк да разглеждаш, ще ми отнеме по-малко, за да ти обясня. В общ смисъл Power акордите не са нито мажорни нито минорни, понеже 3-тия интервал, който определя това се изключва и остават само тона 5-тия. Дотук с теорията . Тия акорди са доста разпространени в рок музиката - лесни са за хващане, бързи за смяна, и брутално-звучащи при повишен гейн. Хващат се като притиснеш с показалец тона, на който искаш да отговаря power-акорда, а безименния поставиш върху долната струна, с две прагчета по-напред. Това важи за 4-та, 5-та и 6-та струни, тъй като по-надолу реда на интервалите се изменя и е нужна друга пръстовка. Ето и някакъв пример: e|--------------- B|--------------- G|--------------- D|----5---------- A|----5---------- E|----3---------- Това ти се явява power-акорда, отговарящ на тона Сол, тъй като показалеца ти е на трето прагче, а 6-та струна 3-то прагче е Сол. Можеш да добавиш и октавата, като притиснеш следващата струна с кутрето, точно под безименния. Така акорда звучи по-пълно и пъстро, но не толкова добре при доста висок гейн, като за дет метъл, траш метъл и още по-бруталните подстилове, които изискват и сваляне на самата настройка на китарата. Е, надявам се, че бях полезен. Rock On! Цитирай
remarketo Отговорено Април 27, 2008 Автор Отговорено Април 27, 2008 Благодаря.Мисля че вече си изясних някои работи. Цитирай
nickysn Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Значи идеята на тези акорди е да заглуши струните,а не да ги натискаме да произведат звук така ли? Не, натискаш си нормално 3-те струни, които са от акорда (т.е. примерно 4-та, 5-та и 6-та струна), а другите три (в дадения пример, 1-ва, 2-ра и 3-та струна) ги докосваш с първи пръст, без да ги натискаш докрай, за да ги заглушиш, защото ако ги удариш с перцето по погрешка, ще прозвучат ужасно. (Когато пък свириш такъв акорд от 5-та струна, т.е. акордът е на 3-та, 4-та и 5-та струна, трябва да заглушиш 1-ва, 2-ра и 6-та. 1-ва и 2-ра ги заглушаваш пак по същия начин, а 6-та я докосваш с върха на показалеца) Power chords се свирят предимно на електрическа китара, с дисторшън и са в основата на рок и метъл музиката, но ако имаш само акустична китара, пак можеш да ги свириш, но ще звучат съвсем различно. Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 http://www.justinguitar.com/en/BC-016-PowerChords1.phphttp://www.justinguitar.com/en/BC-017-PowerChords2.php Е тоя урок е пълен ташак,спокойно можеш да хванвш октава тона с безименния,а с кутрето да въртиш рок хватки.Аз пък си ги хващам с показалец и кутре понякога,както ми е по-удобно. Абе,я разгледайте дедо Хендрикс и чичковците от Стоунс как хващат акордите.. Цитирай
Басурендер Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Още известни като "шведски акорди" Ефекта е по-голям като волумето е на мах. Цитирай
Dikata Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 верно,от този урок човек може да хване кьра!представям си колко време ще обяснява некои пиниз от 4 тона примерно... Цитирай
nickysn Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 Ми това е за начинаещи, вие какво очаквате? А то ако си говорим, най-лесно найстройваш в drop D и си ги хващаш с 1 пръстче Цитирай
Fender_str Отговорено Април 28, 2008 Отговорено Април 28, 2008 Е най-лесно е да ти ги хване някой пък само да бухаш по струните Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 28, 2008 Отговорено Април 28, 2008 (Редактирано) Абе Power POWER CORDS са много важно нещо. Ako нямаш POWER CORDS, не можеш да си пуснеш дори и печката вкъщи в контакта. Редактирано Април 28, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts