musicman Публикувано Юли 14, 2005 Публикувано Юли 14, 2005 Имате ли представа за какво служи това нещо освен, че е тремоло. Speedloader По-специално ме интересува дали може лесно да се минава в детюн и после да се връща обратно. Например искам да миня в Drop D и после да се върна в нормална настройка. И не на последно място мога ли да го сложа на Ibanez-а ми без проблеми? Цитирай
Fenix Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 Сега разбира се сме много повече хора във форума и много ще отговорят, но си спомням, че имаше такава тема доста отдавна и, каквото се е разговорило там, се ще е полезно. Ама нещо не можах да я намеря Цитирай
synchu Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 Ми тремоло е и идеята е да нямаш ключове на китарата, а струните са с две "топчета" от краищата (като на Steinberger-ите) и смяната ставала мно'о бързо. Не би трябвало да е проблем да се сложи D-Tuna - ама що не им пишеш да ги питаш най-добре? са имай предвид, че струните са по-скъпички и ако не те кефят "Floyd Rose" или D'Addario (май почнаха да прозивеждат напоследък такива) струните като марка - друг голям избор май няма все още. А и ще си останат по-скъпички. Цитирай
musicman Отговорено Юли 14, 2005 Автор Отговорено Юли 14, 2005 Ще им пиша ама преди това искам да чуя мнения от форума. Ако някой знае ще е много гот! Цитирай
the_gorer Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 Ами това е новата мода сега. От фирмата BC Rich ги слагат масово. Сори, че не мога да дам конкретно инфо, но си спомням, че в някакви интервюта музикантите ги хвалеха. Било почти невъзможо да се разстроят. Мен лично не ме кефи да нямам ключове по главата на грифа (а не дай-боже въобще да няма и глава ) Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 Имате ли представа за какво служи това нещо освен, че е тремоло.Speedloader По-специално ме интересува дали може лесно да се минава в детюн и после да се връща обратно. Например искам да миня в Drop D и после да се върна в нормална настройка. И не на последно място мога ли да го сложа на Ibanez-а ми без проблеми? Спийдлоудър-я е добра система.Относно твойте въпроси.Има шанс да можеш да го сложиш на Ibanez-а,но трябва да се вземе предвид размерите на старото тремоло,размерите на кухината за старото тремоло и размерите на Спийдлоудър-а.Ако Спийдлоудър-а не може да фитне директно ще трябва да режеш дърво от китарата,което не е много добра идея.Също така ще трябва да си смениш nut-a на китарата-с този нът дето е мезду тремолото и пружините на снимката: Относно D-Tuner-a,ако тремолото е флоутинг,няма да можеш да го направиш освен ако не ползваш и това нещо или поне нещо подобно Ван Хейлън ползва D-Tuna-ра,но неговото тремоло не може да "вдига",то лежи на корпуса и само "сваля". Владо Цитирай
synchu Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 той спиидлоадъра май по дифолт е с некъв тремсетер, така че "това" го има Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 той спиидлоадъра май по дифолт е с некъв тремсетер, така че "това" го има Не видях аз нищо на картинката с частите,което и бегло да прилича на тремсетър,но може и да ми е убягнало.Пък и доколкото знам последния път като пробвах една от новите Флойд Роуз китари в Гитар Сентър(един подобен хубавец): не забелязах да има тремсетър,просто като обикновено Флойд тремоло се държеше но беше Спийдлоудър. Владо Цитирай
synchu Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 може и аз да съм в грешка, но: " The SpeedLoader tremolo also features the new Floyd Rose TremStopper that enables the player to block the tremolo system with a simple turn of a screw" (http://www.floydrose.com/speedloader.html) Освен, ако това не е това което ми се струва че е (хехехе много филмово прозвуча) Но в крайна сметка ти си го "държал" в ръка, така че си видял по-добре. Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 може и аз да съм в грешка, но:" The SpeedLoader tremolo also features the new Floyd Rose TremStopper that enables the player to block the tremolo system with a simple turn of a screw" (http://www.floydrose.com/speedloader.html) Освен, ако това не е това което ми се струва че е (хехехе много филмово прозвуча) Но в крайна сметка ти си го "държал" в ръка, така че си видял по-добре. Ахаа,абсолютно си прав :exclaim: :idea: ,но де да го знаех това да го бях пробвал.Въобще и не съм забелязал каквато съм шматка.Между дугото китарите на Флойд нещо не ме изкефиха,не знам дали защото бяха по-евтините модели.Но ми беше интересно да пробвам,тъй като гледам че напоследък "хайпа" около тях е голям,даже на Лайв 8 масово се срещаха из изпълнителите. Владо Цитирай
solo5 Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 Винаги съм си мечтал за такава китарка Не знам дали е същото за което говорите, но е голяма мания. С подобна свиреше оня пич (сърбина) от Tangerine Dream Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Юли 14, 2005 Отговорено Юли 14, 2005 Винаги съм си мечтал за такава китарка Не знам дали е същото за което говорите, но е голяма мания. С подобна свиреше оня пич (сърбина) от Tangerine Dream Един принцип,но различни системи са тези на Steinberger и Floyd Rose. Владо Цитирай
TONY Отговорено Юли 15, 2005 Отговорено Юли 15, 2005 той спиидлоадъра май по дифолт е с некъв тремсетер, така че "това" го има Не видях аз нищо на картинката с частите,което и бегло да прилича на тремсетър,но може и да ми е убягнало.Пък и доколкото знам последния път като пробвах една от новите Флойд Роуз китари в Гитар Сентър(един подобен хубавец): не забелязах да има тремсетър,просто като обикновено Флойд тремоло се държеше но беше Спийдлоудър. Владо o това май е новата китарка с която Ри4и Самбора свири на концерта за подпомагане на Африка явно това е последната мода Цитирай
musicman Отговорено Юли 15, 2005 Автор Отговорено Юли 15, 2005 Ако Спийдлоудър-а не може да фитне директно ще трябва да режеш дърво от китарата,което не е много добра идея. Немога такива неща да правя Сърце не ми дава. Цитирай
AXE Отговорено Юли 17, 2005 Отговорено Юли 17, 2005 Имате ли представа за какво служи това нещо освен, че е тремоло.Speedloader По-специално ме интересува дали може лесно да се минава в детюн и после да се връща обратно. Например искам да миня в Drop D и после да се върна в нормална настройка. И не на последно място мога ли да го сложа на Ibanez-а ми без проблеми? Мисля че търсиш ето това Не е флойд, ама то няма и как да бъде на принципа на флойда от чисто физична гледна точка. Пък и на кой му трябва флойд :green: Цитирай
Recommended Posts