Deviator Публикувано Април 12, 2008 Публикувано Април 12, 2008 Здравейте, Тъй като тепърва навлизам в техническата част от инструмента, имам следните въпроси: Какво значи активен адаптор (и каква е разликата от пасивния), как точно се "зарежда", има ли някаква специфика при използването на активен адаптор и личното ви мнение за стандартните EMG 81/85 и EMG 81/60 (тъй като се чудя коя комбинация да си взема. Благодаря предварително Цитирай
spongebob Отговорено Април 12, 2008 Отговорено Април 12, 2008 замислял ли си се,че информацията която търсиш може би е в някоя отдавна съществуваща тема...форума има търсачка,използвай я. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 13, 2008 Отговорено Април 13, 2008 Най-общо казано активните си имат предусилвателче и това основното, което ги отличава от пасивните. Но наистина с малко търсене можеш да намериш страшно много по темата дори тук във Форума и на БГ. Инак 81/85 се ползва от доста известни китаристи като Зак Уайлд, Кърт Хамлет и т.н. (пише ги на сайта им на ЕМГ), а тях ги знаеш как звучат. В съответния гиър и със съответните пръсти (без КХ, офкорз ). Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 14, 2008 Отговорено Април 14, 2008 Това, което каза колегата е 100% вярно. Принципно, хубавите активни хъмбъкери имат по-малко шум от пасивните(осезаемо по-малко от единичните, и малко по-малко от хъмбъкерите). Звука им е доста ясен и малко "хай-фи" според много китаристи. Улавят доста добре всичко, което излиза от китарата. Обаче много хора не ги харесват - често нямат приятния и естествен звук на пасивните адаптери. Пак е до вкус. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 14, 2008 Отговорено Април 14, 2008 Абе Кирк Амет е дъ бест - купувайте си само каквото той ползва Цитирай
Deviator Отговорено Април 14, 2008 Автор Отговорено Април 14, 2008 Благодаря ви много! ПС: А относно темите, ровех се, ровех се в тоя сърч ама нещо не ми излезе късмета. Както и да е, извинявам се ако съм флъднал форума с преексплоатирани теми. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Април 14, 2008 Отговорено Април 14, 2008 Аз пък бих казал нещо друго. Идеята на активните адаптери е ,че при тях можеш да приближиш струните по близко до тях и така да изкараш повече от звука на струните ,който те улавят.При пасивните адаптери това е невъзможно поради това ,че магнитите ''убиват ''състейна. За шума -не съм съгласен. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 14, 2008 Отговорено Април 14, 2008 (Редактирано) За шума: Приблизителен "noise floor", когато сигнали, близки до 0dB се получават при доста силно удряне на всички струни,при средностатистичсеки(стайни) нива на електромагнитните полета. Сингъл коил(пасивен) - около 55-65dB Хъмбъкер(пасивен) - около 80-90dB Хъмбъкер(активен) - от 80 до 100-105dB, в зависимост от конкретния модел. Редактирано Април 14, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts