TONY Публикувано Април 6, 2008 Share Публикувано Април 6, 2008 представям Ви един опит за Кавалеристи (работна версия) http://media.putfile.com/The-trooper-v1 не смятам да е окончателен, но спрямо първата версия от началото на седмицата, мисля, че звукът доста повече отива към това, което ще бъде. Има един тон, който ме дразни, просто е неубедителен, последният на солото - следващият път ще е с вибрато и слайд даун. Миксирал съм на хай-фай колони, имам тенденция да вдигам нивото на солото повече от необходимото, а и честотно не съм сигурен, дали соло китарата трябва да е точно така, ако има съвети и критики ги приемам. (сега слушайки на компютъни колонки - смятам, че трябва да сваля нивото на ритъма малко, а на солата малко повече) И без това ще коригирам записа. тук един стар кавър пак на Айрън Мейдън , правен преди няколко години http://media.putfile.com/losfer-words-59 смятам и него да презапиша някой ден (най-малкото защото не пазя отделните тракове), микса не съм го правил аз - и солото ми се струва ниско в него. UP THE IRONS Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JimBeam Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 на мене не ми тръгват нещо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 (Редактирано) Последния тон от мелодията след интрото ми се струва фалшив - май е половинка нагоре. Иначе като цяло е доста добре. На китарите може да им се изрежат малко средите и баса леко да се вдигне (все пак е кавър на Мейдън ). Китарите и баса ми се сториха малко асинхронни накрая. Солото е много добре. И добър вокал Редактирано Април 6, 2008 от AXE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 Последния тон от мелодията след интрото ми се струва фалшив - май е половинка нагоре. НЕ ми звучи фалшиво , ноTONY, мисля че точно на тая мелодия едната китара трябва да е на терца разстояние от другата и така се получава едно от много специфичните Мейдънски хармонизирани рифчета... Не съм слушал парчето от години, но почти съм сигурен, опитай и така ако искаш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Април 6, 2008 Автор Share Отговорено Април 6, 2008 Оригинално е на квинта. Пробвах и трета китара ( демек Яник Гърс, какво евентуално свири в новите версии) на терца и на октава, горе долу октавата се връзва. Стигнах до извода, че както си е на записа си е най-добре. Ако реша да включвам трета китара - ще са някакви пенизи - украшения. АКС - наистина накрая малко се разминават китари и бас.На предният запис е по добре. Това ще го внимавам следващият път. Като говорим за честотно стоене, разделяйте ритъм звученето от солистичната бленда за да знам какво да пипам. Разликата при солистичната бленда е , че съм вдигнал средите и съм сложил басбуст. Тоест да намаля средите на солото ли? Защото на ритъма ми се струват добре. Да вдигна басите на ритъма? В момента слушам МАЛМСТИЙН - You dont remember - i'll never forget. Тоя е сам, а как свири и с какъв тон. Едва ли някога ще се осмеля да му правя кавър... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 Не, не - говоря за ритъм китарите - да им се резнат леко средите, за да станат по-здрави. А под бас имах предвид самия инструмент бас да се чува по-силно. Ма тва си е мое мнение, не претендирам за нищо и не ангажирам никой Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Април 7, 2008 Share Отговорено Април 7, 2008 Много добре звучи ! Може би може да вдигнеш нивото на бас китарата мъничко.... или да и сложиш малко компресия. Но... и така бива! Браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npokonu Отговорено Април 11, 2008 Share Отговорено Април 11, 2008 (Редактирано) Много добре звучи ! Може би може да вдигнеш нивото на бас китарата мъничко.... или да и сложиш малко компресия. Но... и така бива! Браво! Това е готов "jam track" и няма как да вдигне само баса. Иначе евала! Голям фен на Мейдън съм! Това е едно от любимите ми парчета и винаги си го свиря с голям кеф! Спомних си първия път като го свирихме на сцена през 1993-та. Браво! Редактирано Април 11, 2008 от npokonu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Април 19, 2008 Автор Share Отговорено Април 19, 2008 http://media.putfile.com/The-Trooper-78 Нова версия. Почти окончателна. Поне на мен ми се струва по-добре от първата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Април 26, 2008 Автор Share Отговорено Април 26, 2008 ^ горната версия я разкарах. ето я новата- http://media.putfile.com/The-trooper-3MP3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zigi Отговорено Май 2, 2008 Share Отговорено Май 2, 2008 (Редактирано) А бе не знам, аз съм я свирукал тая песен и първото соло ми се струва че много го бързаш спрямо ритъма и малко накъсано иначе като цяло е добре P.S. Басиста издиша малко. Редактирано Май 2, 2008 от zigi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YAVOR_GUITAR Отговорено Май 3, 2008 Share Отговорено Май 3, 2008 Сега определено е по-добре.Има го и двугласа и баса е по-ритмичен.Но солата на места бягат ритмически.Вокала ми напомня за Blaze Иначе инструментала е супер. Баса и барабаните да не са от бекинг трак? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Май 3, 2008 Автор Share Отговорено Май 3, 2008 ^ от теб критика се приема на драго сърце. чувал съм, че го свириш това парче доста добре и си съвсем наясно с него. ОК, ще направя нов вариант, в скоро време. Критиката дава стимул. Да - бекинг трак е и не може да се оправя. zigi- и аз си мисля, че трябва по- добър басист. Та по-този повод, търся за запис барабанист, басист и певец. Да запишем - The trooper, Somewhere in time, Aces high, Runing free, Fligh of Icarus. Ако са в София по-добре, защото нямам някакъв опит с онлайн проекти, което едва ли е голям проблем. Ще се радвам, ако някой иска да работи с мен и ми гласува доверие. Може и за отделни парчета, кой каквото му се свири, знае и може да направи. Лосфер уърд, ако ми пазят записа в стидуото, само ще искам да вдигна нивото на солото, като гледам няма критики за него.Пък може и наново да го направя... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YAVOR_GUITAR Отговорено Май 3, 2008 Share Отговорено Май 3, 2008 Бих врътнал някоя жица на Мейдън.Но май само имам възможност за онлайн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mark Avrelii Отговорено Май 3, 2008 Share Отговорено Май 3, 2008 Вокала нещо не е този така ми се струва на мен. Акцентира където си иска мисля че някой импровизации не са на място иначе всичко друго си е ОК . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts