Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

свиренето с пръстите на дясната ръка ми е страшно зле

downpicking-а както го нарече AXE също не ми е един от най-добрите

суиипа и алтернейта горе долу стават

по-сложните тейпинги също ми морят много сериозно(стринг скипинг арпежи с тейпинг, на Майк Ромео психариите)

и чувството за ритъм, то май най-много ми куца :ph34r:

Това са според мен най-слабите ми страни...

но работим по отстраняването им :D :guitar:

• Отговори 72
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Ми попринцип всички ми куцат, но с много отработване на даден пасаж ги докарвам. За мен най-трудното е бързото преминаване от примерно sweep и веднага някъде някой лик в напълно различна позиция :beer: Иначе sweep с тапинг ми е ад! <както и суиип със слайдове>

Отговорено

tapping а много искам да мога(не че на кухарка звучи добре де)

свирене над 12 прагче(тия натам са вече въхру тялото на китарата и трябва да си извадя палеца изпод грифа и губя стабилност)

свирене без перце-абсурд!(не мислех че ми трябва докато не се опитах да изсвиря scar tissue и rainbow eyes)

баре на 1-во прагче не мога да го задържа и това си е...особено 5 и 6 струна(искам да кажа най дебелите)

акорди близо до тялото на кухарката също, много е широк грифа и струните са много високо

е тва също не мога да го направя безс зверско усилие

--------

----5

----5

----5

----3(!)

-----

баси нечовешките акорди са от тоя тип за хора с къси пръсти

е тва също не мога да го направя

-----10-----9--------

-------------------10

-----10-----8-----10 тва трябва за секунда две да се направи

тва дето бичиш на една струна супер бързо и то засега, но усещам че с времето ще го промога.

солото на Sultans of swings е около 12 прагче а там са много нависоко струните и така се оправдавам че не мога да го изсвиря, освен че е много бързо

а тва arpeggios, sweeping тия термини не знам кво означават ама и тях не ги мога.

Отговорено (Редактирано)

ми техниката на дясната ръка нещо ми понакуцва......за бързината става дума.....защото все пак целия ритъм идва от дясната ръка.

Иначе сигурно доста неща ми куцат :)

Редактирано от Jolene
Отговорено

Еми от това, което съм пробвал до сега най ми куца...sweep-picking-ът :) Малките арпежи на по 3-4 струни някак ги оправям, стига да не са много "разбъркани", от там нататък много издъхвам :) Работя по въпроса де... :lol:

Отговорено (Редактирано)

sweep picking и по принцип не мога да свикна да свиря с перце.

Редактирано от Bear
Отговорено

я некой да обясни на кое викате sweeppiking---down piking и тея работи

аз никога не съм одил на уроци--и никви термини не знам--ма 100% мога да ги свиря :P

може ли да помоля някой да ми напише таб--на някой апреж дет разправяте че ви затруднява например :greenangel::happy:

Отговорено
аз никога не съм одил на уроци--и никви термини не знам--ма 100% мога да ги свиря ;)

Дай да те чуем де, тук всички горят от любопитство....

Инъче и на мен не ми се отдава много sweep piking-а, ама то се очаква да е така при условие че не съм го упражнявал, ако е на съседни струни и не са повече от 4 няма проблеми, ама тия с прескачането...

Отговорено
аз никога не съм одил на уроци--и никви термини не знам--ма 100% мога да ги свиря ;)

всеки би следвало да си има някакви тех.проблеми/поне аз си имам много/

между другото какво точно е даун пикинг наистина-с перото само надолу ли

Отговорено (Редактирано)

Дай да те чуем де, тук всички горят от любопитство....

Инъче и на мен не ми се отдава много sweep piking-а, ама то се очаква да е така при условие че не съм го упражнявал, ако е на съседни струни и не са повече от 4 няма проблеми, ама тия с прескачането...

нъл знаиш - Малмстиин не свирел без пари ;);)

.....щот не може ;););)

Редактирано от Overdrive