Overdrive Отговорено Април 5, 2008 Share Отговорено Април 5, 2008 Кой ти помни кви бяха ... На кутийката на еликсира пишеше Light :/ може да са били 10-49 . Никой нищо не е чул , не се изложихме еликсирите са 10-46 и аз до скоро бях с такива но взеха много да се лющят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 (Редактирано) Да те поправя сега и аз: ако трябва да сме максимално коректни, грамотно е да говорим за C#-drop на D# или Db-drop на Еb . Ами съжалявам, че трябва отново да те поправя Но наистина се пише първо думичката Drop и след това се означава кой тон е съответната дропната струна... Затова казах Drop-C# (Dropped C# tuning му е пълното "заглавие"), разгледай - навсякъде се пише така. Дори и в Guitar Pro И Wikipedia така казва... Не знам защо си останал с такова впечатление. А Gorer-e, ето за това говоря, с малка поправка, оказа се, че струните са 11-70 и са на марката GHS: Ето ЛИНК, цената е $4,70, предполагам, че в България дори и да ги има, няма да са повече от 8-9 лв, да кажем, не съм запознат как вървят струните на GHS. Редактирано Април 6, 2008 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 Продават ги в надигащата се сила и са на нормални цени. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synyster_vengeance Отговорено Април 6, 2008 Автор Share Отговорено Април 6, 2008 Отново на въпроса......по-добри ли са по дебелите долни струни(например10) за солиране?А за горните струни ми стана ясно, че най-добре мога аз да си реша какво ми трябва като изпробвам няколко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 (Редактирано) А Gorer-e, ето за това говоря, с малка поправка, оказа се, че струните са 11-70 Олелеее! Точно ткавиз ми трябват! PS: Едж, как свириш стези 11-48 или 11-52 в D, бе човече? Аз съм с 11-56 и са ми супер хлабави. Редактирано Април 6, 2008 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 Отново на въпроса......по-добри ли са по дебелите долни струни(например10) за солиране?А за горните струни ми стана ясно, че най-добре мога аз да си реша какво ми трябва като изпробвам няколко По-добри са, ако са ти по-удобни. Аз лично минах от 10ки на 11ки (в Ре настройка), защото явно не си знам силата и ми бяха прекалено меки при разни бендове и такива неща. Обичам да усещам струната под пръстите си и тя да се "съпротивлява" като се свири на нея, защото някои характерни звуци се получават като се удрят силно струните, пък 10ките ми идваха едни такива хилави в ръцете. Аз и по принцип си свиря с доста силни удари, така че по-дебелите струни са ОК при мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 А Gorer-e, ето за това говоря, с малка поправка, оказа се, че струните са 11-70 Олелеее! Точно ткавиз ми трябват! PS: Едж, как свириш стези 11-48 или 11-52 в D, бе човече? Аз съм с 11-56 и са ми супер хлабави. На мен са ми идеално стегнати. Нямам идея защо при теб се получава така. Да споделят и други хора, но аз лично нямам никакви проблеми с това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 (Редактирано) Да те поправя сега и аз: ако трябва да сме максимално коректни, грамотно е да говорим за C#-drop на D# или Db-drop на Еb . Ами съжалявам, че трябва отново да те поправя Но наистина се пише първо думичката Drop и след това се означава кой тон е съответната дропната струна... Затова казах Drop-C# (Dropped C# tuning му е пълното "заглавие"), разгледай - навсякъде се пише така. Дори и в Guitar Pro И Wikipedia така казва... Не знам защо си останал с такова впечатление. За диезите и бемолите ставаше дума бе, не за словореда . На въпроса: по-дебелите (визирам първа от 0.10 нагоре при основен строй Ми) струни категорично не са по-добри за солиране, освен ако не си отявлен джазмен или тежък блусар ... или искаш да си почупиш пръстите . Стив Вай казва, че свири на живо с десятки, но репетира с девятки, "to show my fingers some mercy", прави си изводите. Всъщност аз съм с доста тънки пръсти и слаби (но не меки ) китки, та може и това да ми влияе на възприятията, но 11-ки в Ми съм пробвал веднъж и нивга няма да повторя. Редактирано Април 6, 2008 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Април 7, 2008 Share Отговорено Април 7, 2008 А Gorer-e, ето за това говоря, с малка поправка, оказа се, че струните са 11-70 Олелеее! Точно ткавиз ми трябват! PS: Едж, как свириш стези 11-48 или 11-52 в D, бе човече? Аз съм с 11-56 и са ми супер хлабави. Абе чесно да ти кажа малко ще се поизхвърлиш с комплекта дето е 70, и тоя дето е 60 е предостатъчно дебел че да има ясно осезаема разлика със един комплект 13-ки примерно, 70 според мен е прекалено. Аз като минах от някъф комплект 56 на ГХС 60 и при първото свирене получих някви схващания в мускулите на палеца от много натискане. Струните освен дебели са и от някаква по твърда сплав. А и имай предвид че тия струни нямат особено добър звук, поне според мен. Това са струни за рок, не за метъл. Звукът им е бая тенеке и малко рехав по мое мнение. инъче доколкото помня бяха към 12-13 лева струните Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 7, 2008 Share Отговорено Април 7, 2008 ^ Хммм, това за кофти звука е гадно. Никак не обичам струни с въздушен звук. Но при дебелина 70 предполагам, че струните ще имат повече енергия. Дано това да кмпенсира млако. По принцип ми трябват по-дебели струни, за да не хлабавеят в D и в по-ниски строеве, но е добре и да звучат метълски, де. Мисля да взема един комплект и да видим как се държат. Все ще е по-добре от моите 11-56 ментета, с които съм в момента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DYLGIQ Отговорено Април 7, 2008 Share Отговорено Април 7, 2008 Гледах ги тия Буумърс, ама се притеснявам да не прецакам нъта на Гибсъна, баси тва 70 много бе, седма на седмака ми е 59. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synyster_vengeance Отговорено Април 13, 2008 Автор Share Отговорено Април 13, 2008 определено се обърках вече с тези........ а принципно струните за стандартен строй(ми) как се водят? 9-11-16-26-36-46? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Април 13, 2008 Share Отговорено Април 13, 2008 (Редактирано) определено се обърках вече с тези........ а принципно струните за стандартен строй(ми) как се водят? 9-11-16-26-36-46? Ти май не четеш ... това са хибридни (light top - regular bottom). Поразгледй наименованията и размерите из струнния раздел на този (http://www.musiciansfriend.com/navigation/...N=100001+304401) или някой друг сайт и ще ти станат ясни всичките . Редактирано Април 13, 2008 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Април 14, 2008 Share Отговорено Април 14, 2008 (Редактирано) Това е от сайта на ESP* : Редактирано Април 14, 2008 от _-BlackDragon-_ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts