patzo Публикувано Април 1, 2008 Публикувано Април 1, 2008 Спях се на някой от тези двата микрофона Audio-Technica AT4040 ИЛИ R0DE NT2-A - Ако някой има опит с тези двата моля да сподели. Предимно за вокали. rode nt2a at4040 Цитирай
f1_sound Отговорено Април 2, 2008 Отговорено Април 2, 2008 Имам на работата си ат4040 и като цяло микрофона е хубав или поне на мен лично ми допада доста, в средниа чистотен диапазон е доста линеен и не оцветява излишно, само малко около презансовите чистоти 6, 7, 8 килохерца има повишаване, което ми създава извесни трудности при обработката на гласове с остро изразено "C" и "Ш" ама както знаеш сигурно и това си има лек Цитирай
presly Отговорено Април 2, 2008 Отговорено Април 2, 2008 Конкретно с АТ4040 опит нямам, работил съм дълго време с АТ3035 - всичко, писано по-горе от f1_sound е приложимо и към моя. Малко излишно "режещо и твърдо" ми звучи при вокалите (високи мъжки не излизат добре, при женските вокали е по-добре). С Роде, само че единицата, съм работил и, според мен, е по-приложим, въпреки известна леееекичка мътилка по високите, но пък звучи по-"сочно" някак - уф, почнах и аз едни аудиофилски термини Успех! Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Април 2, 2008 Отговорено Април 2, 2008 ^ rode nt 1 като цяло микрофон, който можеш да ми препоръчаш ли е? Колкото и да е комплексен въпроса.. трябва ми за различни приложения.. но най-общо запис на женски и мъжки вокали и китара примерно. Цитирай
synchu Отговорено Април 3, 2008 Отговорено Април 3, 2008 Каква китара - western/класическа/електрическа? Цитирай
Fortissimo Отговорено Април 3, 2008 Отговорено Април 3, 2008 U87 е отговора,ама е много пари да го еее....аааа. Цитирай
f1_sound Отговорено Април 3, 2008 Отговорено Април 3, 2008 Абе човека пита за едно вие докъде стигнахти Спазвайте ценовия клас P.S. Иначе относно отговора на Fortissimo, Ноймана на какво е отговор в кво ще го включи, в берингер, от там в конвертор за 100 евро ли? Както знаем веригата след микрофона не е по маловажна защото и BLUE може да е отговора ама след това? Но най вече поддържам тезата, че няма универсален микрофон Не се заяждам просто конкретизирам Цитирай
synchu Отговорено Април 3, 2008 Отговорено Април 3, 2008 И 47 ще свърши работа За класическа, мисля ще свърши работа Rode-то. Знаеш, както винаги ако може да се пробва предварително е най-добре, защото въпреки че микрофона е важна част от звукозаписната верига - в крайна сметка, китарата и помещението са също много важни. Цитирай
patzo Отговорено Април 3, 2008 Автор Отговорено Април 3, 2008 Както и да е май ще се спра на ат4040 , пък и е по-евтино ми идва. Пък малко по-късно мисля и за това цък дали е добър вариант? Цитирай
vhcs Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 (Редактирано) аз съм с АТ4040 и си баца много яко. и аз като търсих изчетох половината нет както и се допитах до доста професионалисти и в тоя ценови клас АТ404 е непобедим, като обаче доста експерти ми препоръчаха АТ4050 - бил с една идея по-добър, но на мене ми изпадна изгоден АТ404 и съм повече от доволен. За преамп бих ти препоръчал SPL Goldmike 9844 .. същият го имам и комбинацията с АТ4040 е екстра - задоволява напълно моите нужди и очаквания и има едно вълшебно копче "flair" което няма да искаш да изключваш за глас и overheads както ио за разни струнни инструменти :-) .. дано съм бил поне малко полезен Поздрави и успехи Алекс Редактирано Април 4, 2008 от vhcs Цитирай
presly Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 (Редактирано) Преампа на АРТ доста го ругаят руските колеги - лампата вътре била само за украса. Лично аз нямам опит с него, но все пак е някакво инфо. Колкото и смешно да изглежда - виж това и това Братята по руските форуми са във възторг, даже и аз се замислям - все пак и двете струват по около 150 долара, което просто е смешно. Друг въпрос е доставката, но сигурно по влака Москва - София ще стане. Успех! Редактирано Април 4, 2008 от presly Цитирай
patzo Отговорено Април 7, 2008 Автор Отговорено Април 7, 2008 А някой да е чувал това как е blue bluebird Цитирай
Recommended Posts