Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Спях се на някой от тези двата микрофона Audio-Technica AT4040 ИЛИ R0DE NT2-A - Ако някой има опит с тези двата моля да сподели. Предимно за вокали.

rode nt2a

at4040

Отговорено

Имам на работата си ат4040 и като цяло микрофона е хубав или поне на мен лично ми допада доста,

в средниа чистотен диапазон е доста линеен и не оцветява излишно, само малко около презансовите

чистоти 6, 7, 8 килохерца има повишаване, което ми създава извесни трудности при обработката на гласове

с остро изразено "C" и "Ш" ама както знаеш сигурно и това си има лек :surprise:

Отговорено

Конкретно с АТ4040 опит нямам, работил съм дълго време с АТ3035 - всичко, писано по-горе от f1_sound е приложимо и към моя. Малко излишно "режещо и твърдо" ми звучи при вокалите (високи мъжки не излизат добре, при женските вокали е по-добре). С Роде, само че единицата, съм работил и, според мен, е по-приложим, въпреки известна леееекичка мътилка по високите, но пък звучи по-"сочно" някак - уф, почнах и аз едни аудиофилски термини :surprise:

Успех!

Отговорено

^ rode nt 1 като цяло микрофон, който можеш да ми препоръчаш ли е? Колкото и да е комплексен въпроса.. трябва ми за различни приложения.. но най-общо запис на женски и мъжки вокали и китара примерно.

Отговорено

:icon_shithappens: Абе човека пита за едно вие докъде стигнахти :girl_witch:

Спазвайте ценовия клас :thumbs_up:

P.S. Иначе относно отговора на Fortissimo, Ноймана на какво е отговор :recourse:

в кво ще го включи, в берингер, от там в конвертор за 100 евро ли? Както знаем веригата след микрофона не е по маловажна :recourse:

защото и BLUE може да е отговора :recourse: ама след това?

Но най вече поддържам тезата, че няма универсален микрофон :thumbs_up:

Не се заяждам просто конкретизирам :recourse:

Отговорено

И 47 ще свърши работа :icon_shithappens:

За класическа, мисля ще свърши работа Rode-то. Знаеш, както винаги ако може да се пробва предварително е най-добре, защото въпреки че микрофона е важна част от звукозаписната верига - в крайна сметка, китарата и помещението са също много важни.

Отговорено

Както и да е май ще се спра на ат4040 , пък и е по-евтино ми идва. Пък малко по-късно мисля и за това цък

дали е добър вариант?

Отговорено (Редактирано)

аз съм с АТ4040 и си баца много яко. и аз като търсих изчетох половината нет както и се допитах до доста професионалисти и в тоя ценови клас АТ404 е непобедим, като обаче доста експерти ми препоръчаха АТ4050 - бил с една идея по-добър, но на мене ми изпадна изгоден АТ404 и съм повече от доволен.

За преамп бих ти препоръчал SPL Goldmike 9844 .. същият го имам и комбинацията с АТ4040 е екстра - задоволява напълно моите нужди и очаквания и има едно вълшебно копче "flair" което няма да искаш да изключваш за глас и overheads както ио за разни струнни инструменти :-)

.. дано съм бил поне малко полезен

Поздрави и успехи

Алекс

Редактирано от vhcs
Отговорено (Редактирано)

Преампа на АРТ доста го ругаят руските колеги - лампата вътре била само за украса. Лично аз нямам опит с него, но все пак е някакво инфо.

Колкото и смешно да изглежда - виж това и това

Братята по руските форуми са във възторг, даже и аз се замислям - все пак и двете струват по около 150 долара, което просто е смешно. Друг въпрос е доставката, но сигурно по влака Москва - София ще стане.

Успех!

Редактирано от presly