Jump to content
Българският форум за музиканти

Искам да ви помоля за малко помощ и обяснение


b-boy-kesh

Recommended Posts

Здравейте,

Тъй като съм нов в форума искам първо да ви се извиня ако съм объркал раздела.Да ви се представя казвам се Таньо Димов от гр.Първомай (Пловдивска област) на 18г.

И сега по темата , бихте ли ми казали програми с които мога в домашни условия да си запиша песни.И дали може да се измисли нещо с което мога да изчистя звука на микрофона ми защото съм с обикновен микрофон от 20лв :godbless: , подариха го на сестрами да се упражнява за "Пей с мен" и т.н.

Та така , моляви кажете ми програми с които да работя за да си направя инструментали и как да си оправя микрофона.Благодаря предваритлно. ;)

Ето и снимка на микрофона ми [br]mic.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегледай малко по задълбочено секциите за звукозапис: http://forum.muzikant.org/index.php?showforum=35

Писани са стотици теми по тези въпроси макар и не точно така формулирани като за теб...

Относно програмите най общо казано те първо се делят на платени и безплатни, една безплатна която аз мога да ти препоръчам за запис е Audacity можеш да я изтеглиш от тук:

http://audacity.sourceforge.net/ (за нея също е писано доста на форума!) Генерално прегледай темата за безплатния софтуер:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=7641

Линкове за теглене на платен софтуер тук няма да намериш и не те съветвам и да питаш за такива :godbless: ! Все пак някои от по-широко употребяваните такива за употреба с Уиндоус-платформи са:

Digidesign ProTools (работи само със съпортващият го хардуер!), Cakewalk Sonar, Magix Samplitude, Steinberg Cubase/Nuendo, Ableton Live, Imageline FL Studio! Също доста хора работят и с Propellerheads Reason което е виртуален рак с инструменти,ефекти и други устройства, той обаче не притежава функции за звукозапис!!!

Също така виж и темата за микрофоните:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1668

Успех ;)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всикчо е ОК , обаче сега имам проблем когато започна да правя музика в момента използвам Фрути Луупс + Кюбейз и когато примерно пусна kick тои се чува 1-2 секунди след като съм дал плей , защо се получава това забавяне?Ако може дайте ми тема в която има този проблем да го оправя.Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...както и за драйвера ASIO4ALL, а и не каза нищо за хардуера ти и най-вече с каква саундкарта си...дано да бъркам, но подозирам, че ползваш вграденото аудио на дънната платка. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Realtek ми е саункартата и до колкото знам не е вградена имам и драйвъра АЗИО , а междодругото оправих си латензито обаче сега като пусна от фрути луупс бийта който съм направил да го запиша с Кюбейз и ми се чува адското браждене а като е без Кюбейз си е нормално защо става така ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да запишеш пистите на фрути лупса отделно.Като ги еспортнеш в аудио,можеш да ги прехвърлиш на писти в Кюбейс.Макар че аз съм ползвал ФЛ доста с Кюбейс и не съм срещал подобен проблем.Порови се в настройките и виж дали има разминаване или несъвместимост

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Благодаря.Ще опитам така да видим какво ще стане.

 

Искам също да попитам в Фрути Луупса кои инструменти да използвам и къде точно да ги намеря в кое от всичките менюта се намира , за да мога да направя инструментал който да е по ритмичен , става въпрос да не е такъв обикновен само от бас хит хаит и т.н. а да се сложат и други инстументи които да може да "подтикват" слушателя , а не като чуят и да си казват "абе к'ви са тия глупости , все едно и също".

Ако може по подробно да ми обясните моляви.Благодаря предварително.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.