Jump to content
Българският форум за музиканти

b-boy-kesh

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно b-boy-kesh

  • Рожден ден 11/07/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    Behringer C-1

Contact Methods

  • Website URL
    http://Ultimate-Records.eu
  • ICQ
    0
  • Skype
    b-boy-kesh

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    гр.Първомай
  • Interests
    Beatmaking , Sound editing , recording

b-boy-kesh's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Тавана ще трябва ли да го изравнявам тъй като е с тези греди от снимката ? Ако се сложи мокет на пода няма ли да е по-добре от килим ? А относно бюджета към 200-300Евро за всичко относно изолацията.
  2. За пода и прозорците е ясно , но като цяло къде ще е по-добре да разположа компютъра и мониторите на чистата стена тоест "задната" или тази която е "централна" с завеса. Защото до колкото прочетох из форума и гуугъл и т.н. е по-добре да се разположи на по малката стена за да може да се центрира звука. Не знам не съм запознат и се надявам да не пиша глупости, затова и търся съвет
  3. Здравейте, Реших да си направя звукозаписно стдио в къщи, но ми трябва съвет как по-добре да стане. Микрофон и Монитори мисля да са Scarlett Studio Bundle и KRK Rockit 6 Стаята иглежда по този начин: Централна и дясна стена: http://tinypic.com/r/35it8ao/8 Задна и Лява стена: http://tinypic.com/r/11t91n4/8 Таван: http://i58.tinypic.com/12190fo.jpg Като за двата прозореца мисля да сложа 2 пердета. Въпроса ми е къде трябва да разположа компютъра и останалата конфигурация и как най-добре да третирам стаята за да няма акустика. Размерите са приблизително Лява и Дясна стена около 4М , Централна и Задна 2,5-3М и до Тавана са 2,8-3М.
  4. b-boy-kesh

    Фукня

    + още една нова добавка : Синтезатор Yamaha PSR E213 http://cachepe.samedaymusic.com/media/qual...13f663fc0c7.jpg Остава едни монитори да си купя и саунд карта и съм готов с домашното студиийце
  5. b-boy-kesh

    Cubase/Nuendo

    Благодаря и на двама ви за помоща!! Всичко работи вече , само като натискам клавишите на синтезатора в програмата се усеща забавяне в смисал не се чува веднага звука ,а около 1ms , това може ли да се оправи да стане в реално време без забавяне , инсталирал съм си Азио драйвърите обаче настройките са ми на дефоулт 512 samples 11 ili 12 ms писше несъм сигурен.
  6. b-boy-kesh

    Cubase/Nuendo

    Здравейте, Днес цял ден чета из нета , по форуми и т.н. , но неможах да открия решение на моя проблем. Значи купих си синтезатор Ямаха пср е213 , купих си и миди кабел всичко е свързано както трябва,НО като пусна кюбейз да записвам нагласям си миди трака там input/output (Usb controller - нещо такова ми показва за синтезатора ми като го открие.) и когато започна да свиря и пусна запис на миди пистата ми нарежда това което съм изсвирил с точки , след което като пусна да го чуя каквото съм измайсторил там , се чува на синтезатора , а не на колоните на компютъря и + това ако сменя примерно съм нагласил синтезатора на друм китовете , и като сменя на пиано всичко което съм изсвирил се превръща в звук на пиано а не си остава това което УЖ е записано в Кюбейза , при положение ,че това го правя на нов миди трак ... Та проблема ми е следния: Немога да го настроя да си записва нормално както подобава , както останалите бийтмейкъри го правят , и вместо на колоните всичко се чува на синтезатора. Може ли да се оправи този проблем и как? Който ми помогне получава 2 каси бира при първа възможност . Благодарен ще съм наистина на тези които се отзоват на "изпаднал в беда" .
  7. Здравейте, Искам да се обърна към вас за малко помощ. Днес си купих Yamaha PSR E213 , като за първо време , въпроса ми е следния: Видях ,че има MIDI In/Out , това според мен означава ,че ще мога да го включа към компютъра ако не се лъжа , бихте ли ми казали как да си направя кабел или къде да търся такъв ,защото днес обиколих половината музикални магазини в Пловдив и нямаше такъв кабел ... Благодаря предварително!
  8. Здравейте, Искам да ви попитам възможно ли да си направя канон в домашни условия като този http://eshop.bg-audio.com/index.php?page=s...t&Itemid=38 и ако е възможни какви подръчни материали ми трябват
  9. b-boy-kesh

    Фукня

    Нека и аз да се похваля Микрофони: Behringer C-1 http://www.madmanaudio.com/images/Behringer%20C-1.jpg Biema TY1000 Предусиловател: Behringer Tube ultragain MIC100 - http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics.../9/3/240693.jpg Слушалки AKG K-77 http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics.../3/4/547734.jpg Това е за сега
  10. Да бих желал ако може да ми кажеш на всеки един компонент какви са ценита да знам . Благодаря ти предварително.
  11. Здравейте, Поразрових се из гуугъл , но навсякъде пише различни цени на следните неща: Микрофон - Behringer C-1 Преамп - TUBE ULTRAGAIN MIC100 Слушалки - AKG K77 .. Та ако може вие да ми помогнете с цените да ми кажете какво струват тези 3 неща , и от къде мога да си ги поръчам от нета ,че иначе голяма разходка ще е ако тръгна да търся из магазините щот съм от гр.Първомай (Пловдивска област) , ходил съм в Пловдив ,но там нищо не казаха за цени и т.н. , просто казаха ,че можело да се поръча. И така моляви дайте ми малко обяснение ,че съм затруднен доста . Благодаря предварително.
  12. b-boy-kesh

    Cubase/Nuendo

    Здравей, Ами да точно по този начин с десен бутон и т.н. слагам ефектите но нищо се не се чува като натисна Prewiev да чуя как се звучи самия трак с дадения ефект Това ми е целия проблем общо взето П.п. Междудругото къде се намира еквалайзера ,че от доста време го търся ама така и не намерих нищо , то сигурно ще ми избоде очите ама аз съм си сляп , и затова ползвам други програми за еквалайзер ...
  13. b-boy-kesh

    Cubase/Nuendo

    Здравейте, От доста време се опитвам да разбера от къде идва проблема , но неможах и реших да пиша тук тъй като има майстори с Кюбейз и предполагам ,че ми помогнете . Та по темата ... когато си направя нов проект в кюбейз , след това нагласям си инструментали , вокали и т.н. и идва ред на ефектите , когато си избера даден ефект примерно Ехото и натисна бутон "Processed" нищо не се чува , пък по принцип нали трябва да се чуе как ще звучи вокала или бийта там каквото ще да е с дадения ефект , но при мен не се получава това. От какво може да е проблема ? Нямам АЗИО драйвъри , дали не е от това ? Или ако е от друго моляви кажете . Поздрави.
  14. Здравейте отново, Бих искал да ви помоля ако може да ми кажете кои TOOLS (Effects) да използвам при обработката на вокала , защото смятам да си запиша песен в домашни условия , обаче като сложа ехо на вокала и става много гадно , и затова ако може вие да ми кажете какво да използвам за да се получи добър ефект както на другите парчета които записват рапърите .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.