b-boy-kesh Публикувано Март 26, 2008 Публикувано Март 26, 2008 Здравейте, Тъй като съм нов в форума искам първо да ви се извиня ако съм объркал раздела.Да ви се представя казвам се Таньо Димов от гр.Първомай (Пловдивска област) на 18г. И сега по темата , бихте ли ми казали програми с които мога в домашни условия да си запиша песни.И дали може да се измисли нещо с което мога да изчистя звука на микрофона ми защото съм с обикновен микрофон от 20лв , подариха го на сестрами да се упражнява за "Пей с мен" и т.н. Та така , моляви кажете ми програми с които да работя за да си направя инструментали и как да си оправя микрофона.Благодаря предваритлно. Ето и снимка на микрофона ми [br] Цитирай
b-boy-kesh Отговорено Март 26, 2008 Автор Отговорено Март 26, 2008 Никой ли няма да ми помогне? ;( Цитирай
abstract iv Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 Прегледай малко по задълбочено секциите за звукозапис: http://forum.muzikant.org/index.php?showforum=35 Писани са стотици теми по тези въпроси макар и не точно така формулирани като за теб... Относно програмите най общо казано те първо се делят на платени и безплатни, една безплатна която аз мога да ти препоръчам за запис е Audacity можеш да я изтеглиш от тук: http://audacity.sourceforge.net/ (за нея също е писано доста на форума!) Генерално прегледай темата за безплатния софтуер: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=7641 Линкове за теглене на платен софтуер тук няма да намериш и не те съветвам и да питаш за такива ! Все пак някои от по-широко употребяваните такива за употреба с Уиндоус-платформи са: Digidesign ProTools (работи само със съпортващият го хардуер!), Cakewalk Sonar, Magix Samplitude, Steinberg Cubase/Nuendo, Ableton Live, Imageline FL Studio! Също доста хора работят и с Propellerheads Reason което е виртуален рак с инструменти,ефекти и други устройства, той обаче не притежава функции за звукозапис!!! Също така виж и темата за микрофоните: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1668 Успех ! Цитирай
b-boy-kesh Отговорено Март 27, 2008 Автор Отговорено Март 27, 2008 Благодаря много за информацията ! Цитирай
b-boy-kesh Отговорено Март 27, 2008 Автор Отговорено Март 27, 2008 Всикчо е ОК , обаче сега имам проблем когато започна да правя музика в момента използвам Фрути Луупс + Кюбейз и когато примерно пусна kick тои се чува 1-2 секунди след като съм дал плей , защо се получава това забавяне?Ако може дайте ми тема в която има този проблем да го оправя.Благодаря. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 27, 2008 Отговорено Март 27, 2008 потърси за феномена "латенсия" (latency) , има тонове теми . Цитирай
yamaha Отговорено Март 27, 2008 Отговорено Март 27, 2008 ...както и за драйвера ASIO4ALL, а и не каза нищо за хардуера ти и най-вече с каква саундкарта си...дано да бъркам, но подозирам, че ползваш вграденото аудио на дънната платка. Цитирай
b-boy-kesh Отговорено Март 30, 2008 Автор Отговорено Март 30, 2008 Realtek ми е саункартата и до колкото знам не е вградена имам и драйвъра АЗИО , а междодругото оправих си латензито обаче сега като пусна от фрути луупс бийта който съм направил да го запиша с Кюбейз и ми се чува адското браждене а като е без Кюбейз си е нормално защо става така ? Цитирай
DetermIneD Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 Пробвай да запишеш пистите на фрути лупса отделно.Като ги еспортнеш в аудио,можеш да ги прехвърлиш на писти в Кюбейс.Макар че аз съм ползвал ФЛ доста с Кюбейс и не съм срещал подобен проблем.Порови се в настройките и виж дали има разминаване или несъвместимост Поздрави. Цитирай
b-boy-kesh Отговорено Април 12, 2008 Автор Отговорено Април 12, 2008 Благодаря.Ще опитам така да видим какво ще стане. Искам също да попитам в Фрути Луупса кои инструменти да използвам и къде точно да ги намеря в кое от всичките менюта се намира , за да мога да направя инструментал който да е по ритмичен , става въпрос да не е такъв обикновен само от бас хит хаит и т.н. а да се сложат и други инстументи които да може да "подтикват" слушателя , а не като чуят и да си казват "абе к'ви са тия глупости , все едно и също". Ако може по подробно да ми обясните моляви.Благодаря предварително. Поздрави. Цитирай
Recommended Posts