benedict Отговорено Април 2, 2008 Share Отговорено Април 2, 2008 Говоря конкретно за третата лампа от тоя линк: http://www.eurotubes.com/euro-e.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Април 2, 2008 Share Отговорено Април 2, 2008 (Редактирано) От 1000 броя могат да излязат 4-5 ,примерно. Ако излизат само по толкова по-добре "производителят" на тези "лампи" да се заеме с друг бизнес. Редактирано Април 2, 2008 от Gregg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vhcs Отговорено Април 2, 2008 Share Отговорено Април 2, 2008 Здравейте, ето един полезен линк и от мен по темата. Това е един PDF документ където експертите от www.tube-town.de са систематизирали различните макри лампи според различни стилове музика и видове ампове. Информацията е интерсна и наистина много добре организиране и подредена, един поглед си заслужава според мен. Ето и линка: http://www.tube-town.net/info/doc/tt-tubemap.pdf ... приятно четене :-) Поздрави Алекс Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Април 2, 2008 Автор Share Отговорено Април 2, 2008 Super благодаря за ПДФ-А! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Април 2, 2008 Share Отговорено Април 2, 2008 Струва ми се, че ПДФ-а има твърде рекламна насоченост. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Април 2, 2008 Share Отговорено Април 2, 2008 Този .PDF е по-скоро препоръчителен, но не бих казал, че е правило. Работата с лампите е "слагаш и слушаш -> хареса ли ти как звучи -> бичиш с тях". Скоро ми гръмна крайна лампа EL34 на Hughes&Kettner TriAmp. Поръчах от един колега мачнат куад от RFT лампи. Всеки ми викаше - убийствени са RFT-тата - немски и т.н. Убийствени ама, като ги сложих в ампа се оказа, че оригиналните са доста по-убийствени (оригиналнмите са Mullard - Made in Russia) Засега го отдавам на това, че ампа трябва да се bias-не спрямо новите лампи (така си пише и в упътването). Явно работата с лампите е малко лотария - малка част от общото производство са наистина сполучливи и колегата е прав, че от 1000 лампи може само дузина да стават наистинма. Затова и в нета като гледам цените на "едни и същи" лампи могат да варират в пъти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Април 2, 2008 Share Отговорено Април 2, 2008 (Редактирано) не съм много съгласен - явно е повече въпрос на усилвател и на вкус - имам доволно количество еднакви ЕCC83 от ТЕЗИ и не намирам някаква разлика между отделните бройки. Също ми се мотаха и няколко такива прехвалени ТЕЛЕФУНКЕН (забележете цената!!!) и ми се струват много по-плоско и смачкано звучащи от RFT. Най-отвратителните лампи които са ми попадали са Ei - ужасно омазан звук за хай-гейн, на клиин е като солид стейт малко - абе шит а ето ТОВА всъщност е премаркирана 6П3С-ЕВ - бих препоръчал на всеки който ползва 6L6 да пробва непремаркираните, които за цената си са направо подарък, а са прилични Редактирано Април 2, 2008 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Април 3, 2008 Share Отговорено Април 3, 2008 ....Най-отвратителните лампи които са ми попадали са Ei - ужасно омазан звук за хай-гейн, на клиин е като солид стейт малко - абе шит ... Koeто пак показва, че всичко е въпрос на вкус. Аз пък много ги харесвам Ei - не за всички усилватели, но мисля че за хай-гейн звук почти нямат конкуренция (с изключение на NOS Siemens) в предусилвателните. Но това съм само аз както се казва Съгласен съм с vhcs - зимаш, ръгаш, биас - и ако звучи като 'ой леле ще се таковам от кеф' - значи това са твоите лампи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Април 3, 2008 Share Отговорено Април 3, 2008 ^ +1 за това, че трябва да се пробват. Мнението, че лампи от еди коя си фирма са гадни е погрешна. Лампите може да са от различни партиди, години, различни като технология или знам ли още кво и в крайна сметка да звучат различно. Въпрос на късмет. Хвърляйте боб преди да си купите ламБи. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bai-goku Отговорено Април 29, 2008 Share Отговорено Април 29, 2008 Каква е разликата м/у телевизионните лампи и тези, които обсъждате /аудио/? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Април 29, 2008 Share Отговорено Април 29, 2008 Всички са електронни лампи,а вече аудио ли ще е телевизионна ли ще е зависи от това къде и как е използвана. Зависи за кой точно модел лампа става въпрос,но най-често в НЧУ на телевизорите слагат лампи с триод и пентод в един корпус и така усилвателя става само от една лампа,но мощността също е малка 3-4 вата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bai-goku Отговорено Април 30, 2008 Share Отговорено Април 30, 2008 (Редактирано) Нещо да ви говорят тези лампи? Има и някои, които ги слагат в лампови ампове /поне така съм чел по описанията им/, но повечето са за ТВ и подобни. PCL 81 E 88 CC PL 84 PLC 200 ECH 43 PY 82 EY 86 DY 802 DY 80 DY 87 PL 82 PL 81 PL 83 UY 11 UBL 71 UY 3 UCH 11 EFM 11 ABL 1 ECH 11 EL 156 UCL 11 EL 12 PCC 88 PC 88 PC 93 PC 92 PC 900 PCC 84 PCC 85 PC 86 EBF 80 EF 93 EF 43 EBF 89 EF 86 ECC 82 EM 84 EC 88 PABC 80 AK2 EF 6 EL 34 PL 36 UY 11 UCH 5 ECH 4 PFC 200 PCH 200 EBC 41 AZ 41 ECH 42 EAA 91 ECC 81 DF 91 EP 91 EC 91 EC 92 EBC 91 EF 80 EF 83 PCF 80 PCF 82 PCF 86 PCC 189 6C5 PCF 801 PL 805 PCF 803 EH 90 DF 97 DL 92 DF 96 1S5 UCH 42 UBF 80 UF 41 EF 15 ECF 12 EX 15 EZ 12 AL5 EL 8 UBL 1 ПП: съжелвам, дълъг списък се получи... Редактирано Април 30, 2008 от bai-goku Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Април 30, 2008 Share Отговорено Април 30, 2008 EF 86 ECC 82 EL 34 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Април 30, 2008 Share Отговорено Април 30, 2008 Имаш ги, интересуваш се от тях или...? Всичките са известни, но каква е идеята, бъди по-подробен, моля! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bai-goku Отговорено Април 30, 2008 Share Отговорено Април 30, 2008 Че са известни е ясно, камоли ще разполагам със строго секретни лампи, невиждали бял свят. Да, това са от кашона ми "бокс о' лампи". А въпроса ми беше, дали може да се намери някакво практическо приложение. Нали, логически може на всичките, но конкретно примерно "ето тази и тази се използват еди къде си". Е, както колегата bir4o спомена определените лампи. Те, са еквивалент на еди-кои си лампи, дето са споменати в 1-вият пост на темата. Но главната ми цел, е да знам с какво разполагам. Примерно след 2-3 години ще науча, кое, как и защо... Ех, тази нетърпелива и попваща знания младеж Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts