Jump to content
Българският форум за музиканти

Aкустична китара


aheron

Recommended Posts

Много тъпо запитване, но мога да си взема хубава акустична китараза около 120 лева. И ако може да давате модели.

Мерси предварително.

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажем, ще е хубава, като за 120 лв.

Хубавото е много разтегливо понятие.

Важното е, на теб да ти харесва и да те устройва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всмисъл при електрическите китара за под 500 кинта е пълен боклук.... та незнам как седят нещата при акустичните затова питам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Пълен боклук" е доста разтегливо понятие. Зависи за какво ти трябва, зависи какво очакваш, зависи колко можеш да свириш. Винаги съм се чудел на разни хора как веднага се засилват да вземат нещо, което не им трябва, или което не могат да го ползват както трябва. Сравнение: четириядрен процесор за.. чат, представете си. Според скромното ми мнение и при китарите (както и навсякъде другаде) положението е сходно. Направи си една могъща разходка по магазините, и ако ти хареса нещо, взимай. А и за 120 лева общо взето каквото и да вземеш, ще е все тая. 120 лева са 120 лева. 'Фърляй по едно око на продаваческия раздел във форума, може и обява да си пуснеш даже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

........ зависи колко можеш да свириш. Винаги съм се чудел на разни хора как веднага се засилват да вземат нещо, което не им трябва, или което не могат да го ползват както трябва. ...

Oт това нищо не зависи. Може въобще да не можеш и пак да ти харесва удобството и звука следващ от това да свириш на Гибсън, а не със Стаг например. Единственото нещо, от което това зависи - е дали можеш да си го позволиш. Всичко останало са пълни глупости. Няма такова нещо, като неефективно използване на музикален инструмент? На Beatles половината от най-големите им хитове са с по 3 до 4 акорда, и....?

Нещо, което не можеш да използваш както трябва е например мобилен телефон, и използването му "не както трябва" е например да чукаш пирони с него...и пак за някои това може да е нормална употреба :)

Аз например не мога да я разбера, значи тая работа - вземи си "евтина" китара, защото не можеш да свириш като за "скъпа"???

Значи тогава дайте да направим една скала - ти можеш да свириш за оценка 7.22, значи можеш да си купиш най-много Епифон, ти свириш като за 8.43, значи може да си купи Ibanez S....wtf?

 

Kъм оригиналният питащ, китарите за 120 лв и хубавите се продават на различни места в магазина. За 120 кинта можеш да си вземеш акустична китара на старо, която да свири. Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

synchu, мисълта ми беше за използването на неща по принцип не на пълните им възможности, а не за музикални инструменти специално. Както и да е, доста неудачно се получи сравнението :) Няма лошо всички да можем да свирим на скъпи китари, но някои от нас са далеч от такава възможност, затова всеки трябва да знае какво точно му трябва - което пък става с обикаляне, пробване, заяждане с персонала в магазина, досаждане на приятелчета, много сметки, пестене от закуски и все такива работи. Моите пет стотинки :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 120 лв може да се вземе лоша до сносна акустична китарка. Но добре звучаща - едва ли.

Повечето наистина добре звучащи акустични китари струват хиляди, като тези които струват стотици обикновено попадат в графата от прилично до приятно звучащи. При акустичните инструменти работата е по-сложна. Там материалите и изработката са от изключително значение, и повечето акустични китари на народни цени(под 800-1000), просто не звучат като класни акустични инструменти.

 

Моя съвет е да си вземеш Stagg за 160 лв(примерно от малък ЦУМ. - но си избери удобна и вярна, понеже при тях качеството варира. Пробвал съм доста китарки в ценовия клас от 100 до 1000 лв, и бих казал, че тези Stagg-чета са един добър компромисен вариант, и често 2-3 пъти по-скъпи китари не звучат осезаемо по-добре от тях - не че звучат феноменално, но имат слушаем, понякога приятен звук. Внимавай със струните при тях обаче - слагай тънки, тъй като тези китари обикновено не издържат на опъна на дебели струни.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич те това стагг не си го взимай голяма е тояга има една ямаха ф310 тя е по-скапа ама може да изпадне стара нея си вземи тя е най-хубавата акостична китара под 1000лв без вградениа микрофон айде кажи после кфо си направил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.