Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Моля админите да не трият темата тъй като става въпрос за ремонт на една китара не е никакъв оффтопик...

Отговорено

Свърши - тафнал ти е китарата и ся се крие, като умел, изпечен мошеник! Тва е, друга причина не може да има и НЯМА!

Просто пичът сигурно си има проблеми или грижи и може би обръща повече внимание на това как да си набави Насъщния, отколкото каква подложка да сложи на грифа ти. Това са естествено чисти предположения, но все пак доста логични и достоверни! Затова не се шашкай, ми се свържи с него по някакъв друг начин, а не чрез форума, защото така нагледно му отправяш някакви обвинения.

Поздрави,

Влад

Отговорено (Редактирано)

Абе на пича не мога да му направя подходяща подложка на грифа(няма подходящ материал).

Направих една от 8! слоя фурнир, която обаче не мисля, че е удачно да лепя.

И в дупката за грифа, и самата пета е ужасно крива, като бука от който е направен грифа се обработва ужасно трудно.

Поизправих малко нещата с длета, но пак проблема с подложката остава.

Сагата с материала беше голяма, като специално за китарата ми пращаха фурнир от Пловдив, който обаче се оказа твърде тънък. След това потърсих готин чам, но намерих единствено нестабилен и неизсъхнал такъв.

2-3 пъти казах на момчето(доста време мина), че може да вземе китарата ако иска, но той все ми я оставя.

Е, сега пак повтарям, че може да я вземе, понеже продължавам да нямам подходящ материал.

Трябва да отбележа, и че правя услугата в общи линии за опита, не съм взимал пари за нея, както и исках смешна сума за нея, в случай че стане добре(тя и самата китара е взета за 50 лв).

Принципно един лютиер на акустични китари би могъл да я оправи доста добре, особено ако си има всички машинки и материали. Ако е симпатяга, може и да не ти вземе пари. Така че ако искаш ела да си вземеш китарата.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Което пък ми напомня, че съвсем го заебахме нашия бас:music336: До къде стигна с грифа бе Ефо, че аз съвсем забравих за тая работа.

Отговорено

ае ся карахте ми се ;) аз питах за лютиер някой да каже да отида и да я занеса.Ае сега кажете някой лютиер в София и да отида да скокна да я взема китарата и да я нося при него.Благодаря.

Отговорено

В София се сещам веднага за двама лютиери: Валери Градинарски и Петър Давидов. Първият е точен човек, аз съм що-годе доволен от него (бях му давал да ми свърши нещо, но просто беше в общи линии невъзможно и осуетено от материалите, тъй че той вина няма). За вторият не смея да говоря толкова - това е smartpeter от форума тук - чувал съм доста кофти неща, аз лично не съм ползвал услугите му, но честно казано не съм впечатлен от снимките на един негов рефрет и инлей реплейсмънт, които беше пуснал тук, даже обратното - останах малко разочарован. Но в крайна сметка тва е лично мнение и се надявам да не се пръкне да ми скочи на главата да ми се кара колко съм бил некадърен аз и как можело да му говоря такива неща, защото му е леко навик, въпреки че човек може да е естет и наблюдател, без да има 60 висши и 3 доктората ;) Успех!

Поздрави,

Влад

Отговорено
ае ся карахте ми се ;) аз питах за лютиер някой да каже да отида и да я занеса.Ае сега кажете някой лютиер в София и да отида да скокна да я взема китарата и да я нося при него.Благодаря.

Ако си мислиш,че друг лютиер ще ти я направи за по-малко време си в грешка.

Отговорено

Така и така е що-горе тема за ремонт.

От София съм, къде може да ми сменят прагчетата на ел. китарата /всемогъщата лефт кремона/? И естествено на каква цена ще бъде. От къде може да си намеря прагчета? Нарязани или на жица /за собствени цели/.

Впечатленията ми от 27 кинта за нарязани прагчета не ме устройва, като гледам по нета разни жици на метър /казват "един гриф дължина"/ за по 7 лева /долара е ефтин ;) /.

Предварително благодаря за отделеното внимание.