Nikifena Публикувано Март 13, 2008 Share Публикувано Март 13, 2008 Някой знае ли дали има начин, или как да накарам карата ми да дава по-голямо изходно ниво мерено с мултицет, сега дава 0.65 волта при макс усилване. Искаше ми се да вади поне 1-2 волта. Някакви идеи ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 13, 2008 Share Отговорено Март 13, 2008 Включи я в контакта, адаш? Между 210 и 240 в зависимост от настроението на енергото RME-то в контрол панела има селектор за -10дБ, +4дБ & хай-гейн, което е up to +19dB. M-Audio няма ли нещо подобно? Пиши един ЛС на niki123bg - той имаше такова МАудио и го е разцъкал със сигурност. Иначе освен с някакъв линеен усилвател след изхода не виждам как може да стане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 13, 2008 Автор Share Отговорено Март 13, 2008 Пуснах я в контакта ! работи много добре. Мерси адаше Дори присвятка в такт с блек метъла Ами няма опция да го е.. Не съм сигурен, но май има фиксирано максимално ниво Май е 0дб. до 4 или 19 дб има да си мечтая ;( Ще питам другя адаш...аман от адаши адаше Той може да поназнайва нещо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 13, 2008 Share Отговорено Март 13, 2008 По спомени, някъв джъмпер дали нямаше на платката ....ама питай другия адаш мдам...в ръководството не пише ли бе ман? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 13, 2008 Автор Share Отговорено Март 13, 2008 Няма джъмпери.. Кой ти чете ръководсвта ? адаша го чекам да се появи в айсикюто да го питам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Март 13, 2008 Share Отговорено Март 13, 2008 Изглежда няма начин да се променя входното/изходното ниво, включително и чрез бъзикане на софтуера използвайки SDK-то на Delta серията. Нивото на сигнала на аудиофила (192) отговаря на това, което вади RME-то ми (9632) когато е настроен на +4 dB, балансирани кабели. Иначе RME-то има възможност за бууставне на изхода, но резултатът откъм качество на звука определено не ми допада. Предполагам, че и при Аудиофила-а ще има подобен неприятен резултат ако по някакъв начин успееш да го усилиш на изхода. пс. Тези дни евентуално ще си пусна ICQ-то <_> Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 13, 2008 Автор Share Отговорено Март 13, 2008 Много мерси адаш за компетентния и изчерпателен отговор!! Изясни ми се. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Март 17, 2008 Share Отговорено Март 17, 2008 На Аудиофил 2496 имаше опция в контролния панел за -10/+4 цБ. Я порови малко по-така, знам че са с нов дизайн, но може д аса го забутали из страничките някъде... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antonium Отговорено Март 17, 2008 Share Отговорено Март 17, 2008 тук дето пише consumer и -10dBv ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 17, 2008 Share Отговорено Март 17, 2008 Хм, много странно - то Consumer e -10... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Март 17, 2008 Share Отговорено Март 17, 2008 Да, за тази джвъчка говорех! Сигурно е бъг нещо на стария контролен панел. Инак работеше като сменяш отметката... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Март 18, 2008 Share Отговорено Март 18, 2008 Аудиофил 192 за разлика от Аудиофил 2496 поддържа само +4дБ, специално си кореспондирах по този въпрос с М-Аудио, тъй като ме интересуваше дали може да се променя. SDK-то на Делта серията има методи,които позволяват софтуерно да се променя +4/-10, но в случаят с Аудиофил 192 функциите, които правят тази промяна не работят - от М-Аудио ми потвърдиха, че хардуерът няма такава поддръжка - т.е. има само про ниво (+4дб) и поради тази причина не мога софтуерно да го променям през API-то и съответно такива опции липсват в контролният панел. Това, което виждам на скрийншота не ми прилича на контролният панел на Аудиофил 192, по-скоро предполагам е на 2496. Не мога в момента да погледна контролният панел на 192-ката, тъй като от известно време си стои мирно и кротко в кутийката след като я смених с едно RME. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antonium Отговорено Март 18, 2008 Share Отговорено Март 18, 2008 картинката е на контролния панел на 2496. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 18, 2008 Автор Share Отговорено Март 18, 2008 На новия панел на аудиофила има 2 нива, или по-точно mode - профешънъл и консумър. Моето е на профешънъл, нали сме професионалисти Адаше пак мерси много. Изглежда остава така, или докато не си вземем някой ден едно РМЕ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Март 19, 2008 Share Отговорено Март 19, 2008 Хмм, да не би гадовете да са забранили промяната на ниво драйвери (т.е. хардуера все пак да поддържа различните нива) и сега с новите драйвери и контролен панел да са разрешили тази функция... То имаше една настройка pro/consumer, но тя до колкото си спомням се отнасяше до SPDIF/AES, а не за аналоговите входове/изходи. Иначе ето един скрийншот който намерих от стария контролен панел (т.е. този който си спомням): Честно казано никак не ми тряба -10, пулта ми праща/очаква +4, така че реално не ме касае, но просто така за спорта се бях заинтересувал. Адаш - няма за какво Иначе РМЕ-то си е мания - при 96 Кхц, буфер 32 семпъла, т.е. латентност 0.66мс Аудиофила обаче също е добра карта и поради това си я пазя за резервна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts