Jump to content
Българският форум за музиканти

Ювиги - 2 демо песни


Recommended Posts

Здравейте!

 

 

Направихме съвсем наскоро 2 демо парчета:

 

 

Бягство

 

Въпросите на града

 

 

Това са първите "нормални" записи на групата...Барабаните са записвани в студиото на Wartime /хиляди благодарности на Стъмпи/, всичко друго - в домашни условия.

 

 

Можете да чуете и други неща на Ювиги на MySpace профила - http://www.myspace.com/yuvigi ,

както и на сайта - http://www.yuvigi.org

 

 

Това е, надявам се да ви хареса...Ще се радвам да си кажете мнението! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми харесва най-вече "Въпросите...." (от Бягство ми харесва интрото - Соната 17, Бетовен, алегретото - суперб :) и отделни моменти и рифове), но саунда требва да се пипне, баланса на инструментите. На Бягство не ми харесва кантото честно казано.

 

Вокалът потъва, тук таме има според мен неподходящи клавири като звук, което вече е въпрос на вкус.

На "Въпросите..." нивото е страшно високо и криви и пука.

 

Иначе :) :)

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен, ще гледаме да ги оправим всичките неща, просто и двете парчета бяха записани за изключително кратко време и нямаше възможност (чисто времева) за по-добра обработка. По същата причина сме оставили някои партии, които не са изсвирени/изпяти добре. Надявам се скоро да можем да пуснем по-добре звучащи версии на нещата, както и други песни. :)

 

ПП

За лошия баланс на инструментите поемам политическата отговорност :),(резултат от малко опит и лоши слушалки, вместо монитори)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Heavi-то е добре с изключение на микса .Ще трябва да се поработи още доста в тази насока. Progresiv-a обаче не можах да го усетя. Успех с проекта .Продължавяйде в същата насока. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предимно я правим за себе си, а ако има още някого на когото да му хареса, още по-добре. Защо смяташ, че българските текстове са минус? Според мен имаме хубав език, който съвсем спокойно може да се използва за текстове на рок песни, а пък е и по-разбираем за мнозинството от хората тук. :). За момента в чужбина не сме мега звезди, че да се съобразяваме с хората там :P:)

Редактирано от Rubikon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Песните са супер! Много се радвам на групи, които пеят на родния си език. Това не мисля, че пречи една група да е известна и да прави качествена музика дори само на територията на страната, от която е. Шапка ви свалям за това, което правите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо смяташ, че българските текстове са минус?

 

 

...не съм го казвал това!

...попитах в коя аудитория се целите?

 

 

...но щом го правите за ваш си кеф - няма да коментирам повече :D

...забавлявайте се - няма лошо :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Вокала хич не се чува .... Ниските са много усилени . Иначе е супер :) Поздравявам ви за пеенето на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК :)

Редактирано от Nightmare81
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако се отървете от СОЦ звученето и като цяло залитането в тази посока на музиката ви (най вече вокала) ще направите огромно благо на хората :) музиката ви има добри перспективи, поне през моята доста крива призма, само трябва да се втежни малко и да се изпипа като звучене

 

повечето бленди на клавирите наистина са гадни, просто са тотално отживели

 

има места които са просто перфектни за блек метъл, просто изпълнени в стил хеви метъл не ми звучат на място

 

против българския нямам нищо :) проблема е по скоро в наивитета на текстовете, отколкото взука на който се изпълняват, не че имам нещо против наивното но доста се поизтърка

 

като цяло изненадващо добре като идеи и свирене, просто звученето ви не е в този век, ако сте фенове на старата школа лошо няма, но ако искате музиката ви да тръгне в някаква посока, тярбва да изберете някой не чак толкова отъпкан път :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията :), в общи линии помагат да си сверим часовниците. Относно последния пост ще си позволя да отговоря от свое име, а не от името на групата, защото не съм съгласувал мнението. Въпреки това понеже до голяма степен съм отговорен за звученето, искам да коментирам него. Ако под соц се разбира лошото звучене като цяло, ще се постараем да го оправим, това е сигурно. Но друг е въпросът, че лично АЗ не харесвам особено звученето, което се налага в модерната рок музика. Да звучи много яко, кърти мивки и........за съжаление звучи изкуствено. Всичко е много студено, пренапомпано и прекривено (и да осъзнавам, че нашите песни кривят доста повече от необходимото :), но това е по-скоро от недостатъчно умение при микса). Съвсем не държа да звучим ретро, а искам да звучим по-живо, явно е, че трябва да се поработи за достигане до по-добър звук. Искам да подчертая, че за другите момчета от групата тези мои съображения може и да не важат. Относно втежняването, смятам, че на живо звучим доста по-тежко, но някак не успяхме да уловим това при записа. За текстовете не съм компетентен и не съм аз човека, който ще коментира.

Накрая искам да кажа искрено благодаря, че слушате, това което сме качили и че коментирате. По този начин наистина помагате и се надявам нещата да се развиват км по-добро. :)

Редактирано от Rubikon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност съм се очудвал КОЛКО тежко свирим на живо, ставало ми е жал за хората, които са минали да ме слушат мен, а не са фенове на тоя тип музика хихихих

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В "Маската" на Коледния благ.концерт беше най-якия ви лайв! В началото се чудех аз ли оглушавам, или звукът наистина е толкова напомпан, че идва със закъснение при мен, и всъщност го чувам при втората му вълна към слуха ми.. :);) Жалко, че нямах камера да ви заснема! "ЮВИГИ" звучат разбиващо на живо, записите ще се оправят, защото я има основата! Дерзайте, момчаги!!! :greenangel::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.