Jordan_J Публикувано Март 6, 2008 Share Публикувано Март 6, 2008 Преди малко си получих китарата, която беше на ремонт при Диката (за смяна на позиции). Адски съм доволен - перфектна работа (както очаквах и както ми бяха казали)! Наздраве брадаре и мерси още веднъж !! Ето и малко снимки: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratevcaster2 Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 браво поздравления ! мале този ибанец си струва и парата ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npokonu Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 Евала на майстора!!! ;) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Traktorist Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 И аз съм чувал много хубави неща за Диката. Като глдам не са напразно! Браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 Без такива Майстори, след като се износят оригиналните прагове, ще бъде язък за хубавите китари. Поздрави на Диката за Отношението (Етидюда) и Постиженията в работата му. Цитирам самият Дика - ако един Майстор, не може да смени праговете по - добре или поне на ниво на фабричните - трябва да си ходи от бизнеса. Най - вече за такива китари, където няма място за "упражнения". Дика, кип он уъркин! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 (Редактирано) Щом сме тръгнали да го хвалим... Свиря с американски страт. Те имат едно парче от друго дърво точно на тръсрода. Преди 2 години парчето се поизметна и поразду. Нищо фатално, но дразнеше леко на пръстите. Както и да е, да не задълбаваме в подробности. Видяхме се, даде ми всички възможни варианти за оправяне от най - евтиния и лесния до най - скъпия (смяна на парчето дърво). Изрично ме предупреди, че според него най -скъпия вариант не е задължителен. Оттам нататък знаех че си имам работа с човек на място и му казах направо да смени парчето. Когато я върна лака и парчето дърво бяха по - добре отколкото когато си я купих нова. Златни ръце имаш, Дика ! П. П. Каза ми че ще му отнеме 10 дни и на шестия вече ми се беше обадил да отида да и я взема... Редактирано Март 6, 2008 от fLiSk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 Безмълвен съм - това е най-якият рефрет, който съм виждал някога. Баси безупречно точното ювелирно изпълнение!!! Диката за пореден път доказва, че няма по-голям Майстор от него. И то не само в България. Накратко: Диката - президент! ОФФ: Този Ибанец с какъв екшън на струните е (в милиметри)? Изглежда ми страшмо нисък, което е много добре и вероятно също е резултат от прецизната работа на Диката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 6, 2008 Автор Share Отговорено Март 6, 2008 ^ Всъщност Диката ме предупреди да вдигна струните - сега (след рефрет-а) са много, ама много ниско. Но въпреки всичко си свири - няма дзън, няма бръм, няма дразнещо бръждене никъде !! Перфектна работа ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 ...то се е видяло че Диката е човека...надявам се скоро да разхубави малко новата ми цепеница... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 Браво на Диката! Дика голем си бе глава ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dikata Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 еее,пичове,4ак пьк...,мерси за добрите думи. сьс скьпи инструменти е удоволствие да се бачка.в случая тоя абанос беше супер,ама трудно се работи,не дава да го пипнеш.чисто черен,густо. горер,на 1-ва можеше да се свири и на 0.5мм на 24 прагче,обаче при такава акция си губиш саунда.при китарите с 16" радиус не е особено трудно да се направи. иначе отстрани фингьрборда си е вьв фабричния вид(е свирено е бая),там не се пипа в такива случаи,разбира се. още веднаж-данкешоин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Total_Overdrive Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Daniel_V Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 Браво браво! Най-добрия! Определено... просто няма кво да си говориме. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 6, 2008 Share Отговорено Март 6, 2008 ^ Всъщност Диката ме предупреди да вдигна струните - сега (след рефрет-а) са много, ама много ниско. Но въпреки всичко си свири - няма дзън, няма бръм, няма дразнещо бръждене никъде !! Перфектна работа ... Да, вижда се, че са адски ниско, брутално нисък екшън, граничещ с невъзможното - точно както го обичам. А имаш ли идея колко точно е в милиметри? Мери се на 12-то прагче между долната страна на струната и върха на прагчето. Предполагам е под 1 милиметър. На моето Менте с триста зора и хиляда изравнявания на прагчетата успях да смъкна екшъна до 1,1 мм, но ми е Много. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 7, 2008 Автор Share Отговорено Март 7, 2008 ^ Ами беше около 1 мм на 12 праг, може би и по-малко Но вече не е Вдигнах флода докато струните дойдат на височината удобна ми за свирене, можер би милиметър и нещо на 12 праг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts