kitaratapesho Отговорено Септември 15, 2005 Отговорено Септември 15, 2005 (Редактирано) значи вчера ходих до пича с коланите първо - цената на кожен колан (телешка кожа, двоен, без катарами) е 12лв второ - Бо ян е купил последния наличен преди няколко дни (предполагам, че е той - "едно високо момче, китаристче" ) така, че който ходи - няма в наличност колани мен не ми пука, защото си правя поръчков за същите пари ако някой ходи тия дни - да пита за моя модел - супер е, и е 10см широк, другите май са по-малко общо взето за 3-4 работни го правят по поръчка, което е добре ами това е едит - ако някой има интерес мога да дам телефон там - но на ЛС, за да няма злоупотреби. Редактирано Септември 15, 2005 от kitaratapesho Цитирай
thurston Отговорено Октомври 4, 2005 Отговорено Октомври 4, 2005 колана, честно, ми е точно от москвич, с тези смотаните кожи от безименните много и custom, signature и кво ли още не. но държи вече Нта година и не съм се замислял за нов. но си е оферта това което обясява китарапешо. може да се позаинтересувам. колкото до страп лок-а, можете ли да дадете инфо колко струват и откъде е оферта да си взема (за баса). мерси Цитирай
MDFk Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 (Редактирано) Boston - 17лв. сребрист,19 - златист, 23 черен - магазина на Капъша. 25 - Fender, 30 - Dunlop - xxxx. Последния е с различна конструкция от предните, хитра и доста надежден изглежда. Аз имам черен бостАнски и е също много добър, и, според мен, малко по-идеен откъм спестяване на инциденти - "откачалката" се дърпа а не се натиска, като при Дънлопа. Редактирано Октомври 6, 2005 от MDFk Цитирай
stalowa_wola Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 Аз си взех от тези, дето китаратапешо каза. И съм доста доволен . Хем е здрав, хем пък и не е от най-скъпите - преди гледах в Райсинг Форс едни кожени колани Фендер - вярно, много хубави, ама 35 лева ... Цитирай
Twisted_By_Design Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 (Редактирано) ползвам earnie ball,леко тунингован ама върши работа Редактирано Февруари 24, 2006 от Twisted_By_Design Цитирай
tsetso Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 Много ядове съм брал с коланите.Едния ми бас е 9 а другия 11 кила инаправо ми скапваха рамото.Докато един стар музикант не ми подари дърт Gibson колан с подплънки широк около 15 см.и проблемите приключиха.Всеки път когато слагам баса си спомням за този човек да е жив и здрав. Strap-locks ги сдухвам за не повече от 5 месеца.Заради тежеста се изпиляват вътрешните цилиндърчета и ако не си нащрек може да засвириш във въздуха Цитирай
Pinky Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 (Редактирано) Аз имам два - единият сам съм си го правил и с него басът може и до колената да ми стигне, ако трябва . Вторият е Фендер. Доста готин и удобен, за 20-тина лв, който ако го пусна максимално ми застава в изключително удобна позиция - тялото пада точно върху коремната област, може би съвсем малко по-надолу. Тази позиция за мен е екстра, а и не ми се налага да го нагласям всеки път. Редактирано Февруари 24, 2006 от Pinky Цитирай
Martinez Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 Аз използвам Planet Wave - широк, черен велур. Има и визия и е удобен... Незнам колко струва защото ми е подарък Цитирай
IgniteAll Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 Ами аз съм с колан от презрамка на самар. Старите руски самари РУЛЗ!!! Кожен, дебел и много здрав колан Не много широк За жалост той се окза ОК за китарата, но за баса е малко кофти... Май-май ще се купува отнякъде един широк колан тип колан на ТИР. С китарата ми подариха един колан на Стаг... срам ме е да коментирам този аксесоар като такъв. Предупреждавам, да не се купуват тези колани, за да не ви се скъсат в ръцете и китарата да ви изпочупи краката, както се случи при мен Луда работа... За 10 кинта замалко в гипс на левия крак, грифа направо ми отвя капачката, а уж бях тръгнал да свиря на тази китара... Демнид, гитар, скъми, фейки, стъф. Като цяло ако някой си прави колан ОК, но видите ли Стаг на коланите - НЕ ПИПАЙ - АКАНО! Цитирай
Zlatyio Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 Стаговете не са си шега работа наистина могат да ти докарат бая главоболия аз моя стаг му махнах краищата който бяха от някфа ужасна кожа която на 2-3 пъти се беше късала и я бях ъбгрейдвал с кфо ли не от сякфи залепящи матеряли до телбот и сега просто в двата края пробих по една дупка и една дупка посредата при слу4аи на слапинг да ми стой височко баса Цитирай
IgniteAll Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 Стаговете не са си шега работа наистина могат да ти докарат бая главоболия аз моя стаг му махнах краищата който бяха от някфа ужасна кожа която на 2-3 пъти се беше късала и я бях ъбгрейдвал с кфо ли не от сякфи залепящи матеряли до телбот и сега просто в двата края пробих по една дупка и една дупка посредата при слу4аи на слапинг да ми стой височко баса Именно за това говоря!!! Звукът ти чупи главата, а грифа краката!!! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 Аз действам с един Ерние Бал , който са му удебелени кожите , там дето се закача и са добавени (ръчно от мен ) подплънки от вата . Доста удобен ... Поне не боли както преди ... Разбириш ли , той широк 4 см... Цитирай
ludmata Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 Аз лично ползвам колан на Lake Placid Guitars, черен, подплатен с неопрен, широк около 10-на сантиметра направен от супер здрав телешки бокс... Колана е жесток, струваше си 10 часовото обикаляне по магазините на София и 45те лева. С него нямам болки в рамото не ми се схваща ръката и съм райски доволен Страп луковете са на Бостън Китарс, много интелигентно измислени ако ги сложиш хитро няма как да ти падне баса дори и механизма да се строши - струваха ми 18 лева.. PS. единственият проблем беше да монтирам страплуковете на колана, егати твърдата кожа, счупих си пръстите (( Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 Офф/ Един доста лаически въпрос от китарист... Тези страплокове стават ли за колан за китара, всъщност то няма голяма разлика в коланите де, но все пак? Цитирай
Recommended Posts