Demiurg Отговорено Май 26, 2008 Отговорено Май 26, 2008 IBANEZ BTB670-NTF.......как е туи?? струва ли си 485 паунда//да го купувам ли според вас' скапи колеги> Свирил съм на BTB 5хх (забравих кой модел точно). Удобен като моя SR, но с много агресивен тон - среднисто-дрънчащо- пробивен, в добрия смисъл на думата. Не е моя тип звучене, но за метъл или за агресивен слап фънк се е утрепал !!! Цитирай
kraskata Отговорено Май 26, 2008 Отговорено Май 26, 2008 ми аз тьрса нешто максимално/универсално,понеже свиря както остьр метьл и слап фьнк ТАКА И Доста меки нежни хави! та има ли максимално универсален вариант_--???мерси за садеиствието Цитирай
Stanketo Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 Да прибавим още един SR505. Малко понагорнище ми дойде по тясното разстояние между струните ама се свиква Цитирай
kulov Отговорено Юли 3, 2008 Отговорено Юли 3, 2008 Здравейте на всички! Искам да коментирам във форума 1 проблем, като силно се надявам някой да откликне! Вчера си купих IBANEZ GSR205 http://www.ibanez.co.jp/world/country/frame_bulgaria.html . Взех го нов, от магазин с 1 година гаранция. В магазина разбира се му направих щателен оглед за около 20-30 мин. Всичко изглеждаше супер. Когато се прибрах в къщи го настроих на G (в магазина беше настроен някъде 1 тон по-ниско) и няколко часа след това забелязах че грифът е реагирал - изкривил се е минимално, но до толкова че при директно чукване на дадена струна върху някой от праговете с дясната ръка бръжди (след 3-4тия праг). В магазина при същото упражнение си даваше точния тон на всяко прагче - там ги пробвах 1 по 1 всичките. След като се консултирах с китариста на моята група реших да пиша тук. Той предполага че е възможно самата шина на грифа да не е натегната. Моля за Вашите мнения. Надявам се че проблема може да се отстрани. В магазина ми дадоха 1 година гаранция, мисля че това е включено в гаранцията, но аз съм от Смолян, а инструмента е взет от Пловдив и трябва да линкам пак 200км за тоя дето духа. Който желае да ми даде съвет може да пише тук или на е-мейла ми mihail_kulov@yahoo.com, направих му и няколко снимки, но не можах да намеря начин да ги прикача тук. Благодаря Ви предварително! Цитирай
snatch Отговорено Юли 3, 2008 Отговорено Юли 3, 2008 В повечето случаи гаранцията важи само за електрониката.Аз бих те посъветвал щом не си наясно точно откъде идва проблемът и как да го коригираш да отидеш на лютиер . Цитирай
johniebgood Отговорено Юли 3, 2008 Автор Отговорено Юли 3, 2008 Аз бих казал да звъннеш в магазина,преди да ходиш и ако те отрежат , тогава търси лютиер. Простете невежеството ми,но какво означава-настроих го на сол? Цитирай
vurbito Отговорено Юли 4, 2008 Отговорено Юли 4, 2008 (Редактирано) Обтегнал е струните до безобразие В магазина беше настроен в Ми (Си струна беше Ми по едно време и аз го оправих в Си.) С други думи kulov сам си е виновен и няма право на гаранция. ЕДИТ: Беше настроен кофти около 2-3 часа преди да се намеся и нямаше проблеми после. Последно го пробвах в магазина преди точно 14 дни и всичко беше точно. ЕДИТ2: Да беше купил ямахата. Редактирано Юли 4, 2008 от vurbito Цитирай
kulov Отговорено Юли 4, 2008 Отговорено Юли 4, 2008 е, да бе.... обтегнал го до безобразие.... глупости! настроих си го на сол - ре - ла - ми - си. стандартна настройка. просто не съм се изразил правилно. в магазина беше пуснат по-ниско с 1 тон някъде. както и да е, относно гореописаното от мен самия, положението не е толкова зле. 1 ден след това пак го тествах. не знам дали преди е било моя параноя, но си звучеше ок, само на отделни прагчета при чукване с 1 пръст (без струната да се дърпа с другата ръка) не издава еднозначен тон както би ми се искало... иначе при нормално свирене си е 6. за сега мисля да го оставя и да не предприемам нищо поне седмица-2. възможно е просто самия инструмент да си реагира на първоначалния шок, ако е бил дълго време с отпуснати струни. както казах има подобрение. и без това не свиря много неща на уутън (по-скоро на бъртън и харис), за тоя стил е перфектен. нарочно го избрах с по-малко разстояние м-у струните, позволява добра скорост, при свирене на парчета на металика (83-86г. да речем, а там при някои песни скоростта е много сериозна) много съм доволен от звука. разликата с кремоната е все 1 да слезеш от жигула и да се качиш на Х5. включвам се и аз с 2 ръце във фенклуба. поздравявам всички себеподобни с 1 наше изпълнение (там съм с кремоната)!!! п.с. линка съм го копнал от личния си акаунт в ютюб, надявам се да върви и при вас! Цитирай
BASSSKO Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 Айде пишете ме и мен в отбора с GSR205, малко с първоначално едно око го гледах, но след 20 мин вече заспа в ръката ми, фърлих един джоб пари, и още не мога да му се нарадвам. Не очаквах че IBANEZ ще се справят отлично в ниския ценови клас. Цитирай
BASSSKO Отговорено Септември 2, 2008 Отговорено Септември 2, 2008 За точно този модел на IBANEZ навсякъде пишат, че е нужен, даже задължителен пъвоначален "setup" и аз го отпуснах с тон и половина, и дори и тогава пак свалях струните от магарето, не исках да пипам тръсрода, аи не беше нужно, грифа не поддаде осезателно. Определено "омекна" китарата след тази операция. Цитирай
ear-ache Отговорено Септември 27, 2008 Отговорено Септември 27, 2008 Да се включа и аз с този красавец Цитирай
zanev 70 Отговорено Септември 28, 2008 Отговорено Септември 28, 2008 (Редактирано) .... я да споделя едно проблемче с хората от клуб Ибанец - говоря за разликата в нивата на силата на звука между 5 струна и 4 , говоря за свиренето на да речем ми на четвърта сравнено с ми на пета струна .... та свиря си аз с моя SR505 - в кубе проблем няма пета си звучи по масивно но не дразни , но когато започна да правя записи ужаса е пълен - разликата в нивата стига до 35-40 процента което не се влияе от бъзикане на честоти и т.н. , струните с които съм са Елексир и най вероятно са с 130 за 5 струна .... в момента се чудя какво да си взема за да реша проблема - бас лимитер от този тип дали ще реши проблема не знам - като ги гледам все едни педалчета по 30-40 долара , а може и това ... но понеже няма как да се пробва е много терсене на правиш избор на изуст ..... ще съм ви благодарен ако споделите имате ли подобен проблем и ако да , как се оправяте с него - имам предвид не посреством ръчно изравняване на нивото на аудио трака или разни софт лимитери които са ала бала .... искам да вкарам лимитиран звук в компа ... ще съм благодарен за съвет ... живи издрави .Цеко Редактирано Септември 28, 2008 от zanev 70 Цитирай
Abbath Отговорено Септември 28, 2008 Отговорено Септември 28, 2008 Аз съм с SR506 и същия MXR и нямам проблем с нивата,дори с чист бас,виж си адаптерите,знам ли...а и btw на MXR-а гейта работи само при вкл. дист и лимитира мръсния канал само (май)... Цитирай
ear-ache Отговорено Септември 28, 2008 Отговорено Септември 28, 2008 Ако ще е само за изравняване на нивата според мен тези неща: http://www.jimdunlop.com/index.php?page=pr.../p_and_e_detail http://www.jimdunlop.com/index.php?page=pr.../p_and_e_detail биха ти свършили по-добра работа от МXR M80. Цитирай
Recommended Posts