7thString Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 (Редактирано) 2mm ламарина не е чак пък толкоз много. Трябва да има хава за всеки случаи- кутийките виждал ли си колко са дебели? Има причина за туй. А и си е готино да си е като педалче, което да настъпваш, вместо да има копче. Колкото до ефекта донор- дори да си вземеш някой кирлив ефект от СФ чисто нов за 30-40лв, пак ще ти излезе на далавера спрямо оригиналния ТС А и ако помолиш някой от форума, може и да се изкопае някой Лел Редактирано Февруари 26, 2008 от 7thString Цитирай
Slide Отговорено Февруари 27, 2008 Автор Отговорено Февруари 27, 2008 2mm ламарина не е чак пък толкоз много. Трябва да има хава за всеки случаи- кутийките виждал ли си колко са дебели? Има причина за туй. А и си е готино да си е като педалче, което да настъпваш, вместо да има копче. Колкото до ефекта донор- дори да си вземеш някой кирлив ефект от СФ чисто нов за 30-40лв, пак ще ти излезе на далавера спрямо оригиналния ТС А и ако помолиш някой от форума, може и да се изкопае някой Лел Разбирам какво имате в предвид. Аз ако си взема чисто нов ефект за 30-40 лв. (пак ми се струват малко де, ама не знам), дори и кирлив, както каза, то аз ще го си го ползвам, а няма да го изкромвам само за да ползвам кутията. Сега ще кажа защо - не свиря в група, не свиря и с хора, свиря в къщи, главно за разпускане. Не съобразявам програмата за деня си със свиренето - т.е. не си казвам, че днес, както и всеки ден трябва да свиря поне по 2-3 часа на ден. На седмица я ми се събират 4-5 часа свирене, я не. Ефекта си е изцяло за домашно ползване. Нямам басист, който да стъпче ефекта без да иска. Ако след време се променят нещата, тогава ще търся кутия донор, дори и от нов ефект, но такива изгледи няма на тоя етап. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 (Редактирано) 2mm ламарина е предостатъчно. На купешките педалчета кутиите не са много по-дебели, пък не са и железни, а са от разни по-меки сплави. Да не говорим, че дори и Ibanez имат и пластмасови - както са и повечето по-евтини процесори. За копчето - на една камара скъпи педалиери има точно копчета - не мисля, че педала има мякакви явни преимущества пред копчето. Проблема не е със здравината, с тия ефекти няма да играеш футбол. Проблема е с външния вид. Ако си направиш кутия от ламарина, то тя, преди заваряването, трябва да е добре огъната - процес, който на ръка става трудно. След това, заварките ще са криви, и трябва да изпилиш излишъка и да зашкуриш всичко, докато кутията стане идеално права отвсякъде. Прискането със спрей върху некадърно направена, и недобре почистена кутия ти гарантира плачевно - смешен резултат. Редактирано Февруари 27, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Slide Отговорено Февруари 27, 2008 Автор Отговорено Февруари 27, 2008 2mm ламарина е предостатъчно.На купешките педалчета кутиите не са много по-дебели, пък не са и железни, а са от разни по-меки сплави. Да не говорим, че дори и Ibanez имат и пластмасови - както са и повечето по-евтини процесори. За копчето - на една камара скъпи педалиери има точно копчета - не мисля, че педала има мякакви явни преимущества пред копчето. Проблема не е със здравината, с тия ефекти няма да играеш футбол. Проблема е с външния вид. Ако си направиш кутия от ламарина, то тя, преди заваряването, трябва да е добре огъната - процес, който на ръка става трудно. След това, заварките ще са криви, и трябва да изпилиш излишъка и да зашкуриш всичко, докато кутията стане идеално права отвсякъде. Прискането със спрей върху некадърно направена, и недобре почистена кутия ти гарантира плачевно - смешен резултат. И аз си мисля, че 2мм са напълно достатъчни. Колкото до педала - според мен той придава просто по-естетичен вид на самия ефект, отколкото един мързелив ключ с метална капачка. Кутията мисля да занеса за огъване, рязане и заваряване при специалист човек - на машина. Хубавото е, че Разград е малък град и половината сме познати, а другата половина сме роднини, както е лафа, което значи, че в крайна сметка, нещата могат да ми излязат доста евтини, като цяло. Колкото до самото боядисване или т.нар. "finish" на кутията - няма да пръскам директно върху ламарината. Аз също много държа да има добре изпипан естетически вид, за което намеква Евтим. Ще има подготовка преди пръскането. Днес ще принтирам схемата и утре в даскало ще я дам на преподавател по ел.техника, с който имам устна договорка (до някъде..), че ще ми изготви платката, щото тука станаха 2 страници писане и нищо повече, а мен взе да ме хваща срам от многото говорене вече и никакво развитие... Поздрави. Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 (Редактирано) За естетическия вид аз писах да се тапицира отвън с кече за тапициране на озвучителни тела, ама....струва 12 лева на линеен метър а с тоя метър ще облепиш бая кутии....мислете.А и под кечето не е нужно всичко да е перфектно, дори хич. A за двата милиметра тенекия....луди ли сте!Предостатъчно са.Лист с размери 40/60см не можеш го огъна с ръце, а камо ли малък лист, заварен в краищата си, фиксиран за други такива на 90 градуса.Невъзможно!Това е 2мм плътно здраво желязо!!! Аз планките дето ми се хваща задната ос на мотора ми съм правил от такъв лист, но с дебелина 4-5мм, а натоварването там при друсване в дупка, движейки се с 100км/ч при твоя тежест 90кг, пътник отзад 90кг и мотор с тежест 200кг --->колко ли е? А от години си го карам и не е мръднал.... Редактирано Февруари 27, 2008 от liquid_death Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 Абе кече за педалче..... май по-хубаво без. Когато човек иска да докара външен вид, всякакви подобни компромиси изглеждат странно. Не може с кече, криви неизпилени зварки, и подобни средства да се докара вид, който да е близък, ако не идентичен с този на купешките педали. Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 Темата не беше ли за сходствата и различията между ТС9 и ТС10? Има ли хора които да дадат мнение от първа ръка? Цитирай
synyster_vengeance Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 за тс-9 знам, че е много добър!!!Ноо този тс-10 не съм го и виждал даже и ще помоля ако може да ми дадете снимки,линк ако има,та да го разгледам(на лс)....но като избор щом е ибанез тс-9/10 значи ще е добре Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 (Редактирано) Темата не беше ли за сходствата и различията между ТС9 и ТС10? Има ли хора които да дадат мнение от първа ръка? Здрасти, имал съм 4 (ТС808 ,ТС9, ТС10,ТС7 ),в момента имам само ТС9 и ТС808.ТС808 и ТС10 са много близки като звук, само десятката е с по лява кутия и жаковете са запоени на платката и имат склонност да прекъсват.Разликата между 808(а също и 10ката) и ТС9 е първите имат много малко повече гейн и леко по вдигнати среди, 9ката звучи леко по изчистено понеже поради леко рязнатите среди изглежда ,че има малко повече баси и средно високи.Аз лично предпочитам 808 пред всички останали Поздрави Кольо п.п.Исках да ти пратя ЛС,но се обърках ,сори Редактирано Февруари 27, 2008 от kolio_k Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 Тъкмо си мислех че няма кой да е по наясно ... Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 28, 2008 Отговорено Февруари 28, 2008 Здрасти, имал съм 4 (ТС808 ,ТС9, ТС10,ТС7 ),в момента имам само ТС9 и ТС808.ТС808 и ТС10 са много близки като звук, само десятката е с по лява кутия и жаковете са запоени на платката и имат склонност да прекъсват.Разликата между 808(а също и 10ката) и ТС9 е първите имат много малко повече гейн и леко по вдигнати среди, 9ката звучи леко по изчистено понеже поради леко рязнатите среди изглежда ,че има малко повече баси и средно високи.Аз лично предпочитам 808 пред всички останали Коле мерси много за подробното инфо, добре че си се объркал защото така всеки може да прочете така поднесената полезна информация , всъщност въпросът ми беше насочен към теб защото знаех че свириш с ТС, но не знаех точно с кой модел, до колкото знам Бейби Томас също има опит с ТС-рите нека и той да сподели мнение. Ако има други потребители нека също да дадат мнение, защото мисля да се сдобия с един ТС ...винаги съм искал да имам...пробвал съм с ТС9-ки на мои приятели които ги имат и много ми харесват...но другите модели не съм ги пробвал...гледам че има един TS9DX който има и допълнителен Mode потенциометър...а за 808 като цена гледам че е най скъп от всички и сигурно си има защо - което съвпада май и с предпочитанията на Кольо. Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 28, 2008 Отговорено Февруари 28, 2008 (Редактирано) Полезна информация синтезирана както си трябва както обикновено (това за поста на Кольо) @ Телериг бих ти препоръчал да се поинтересуваш също от Firesound на Никифена. Не знам дали държиш да бъде Тюбскриймър, но аз също съм пробвал няколко и играчката на Ники не отстъпва, но има някои разлики в саунда. В същото време обаче доколкото гледам от други хора които са си взели Ники би могъл да ти направи някои полезни мод-ове както ти би ги искал за огнения звук, а предполагам че и на Тюбскриймър ако решиш да вземаш такъв. Редактирано Февруари 28, 2008 от fLiSk Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 28, 2008 Отговорено Февруари 28, 2008 Полезна информация синтезирана както си трябва както обикновено (това за поста на Кольо) @ Телериг бих ти препоръчал да се поинтересуваш също от Firesound на Никифена. Не знам дали държиш да бъде Тюбскриймър, но аз също съм пробвал няколко и играчката на Ники не отстъпва, но има някои разлики в саунда. В същото време обаче доколкото гледам от други хора които са си взели Ники би могъл да ти направи някои полезни мод-ове както ти би ги искал за огнения звук, а предполагам че и на Тюбскриймър ако решиш да вземаш такъв. Мерси за инфото братле заинтересуван съм винаги от нещо ново, особено откъм дистри и овърдрайв ефекти мисля да си направя обширна колекция, но въпроса е че това е свързано с пари, а тук в бг е абсолютен шит в това отношение благодарение на едно крадливо управляващо племе както знаем всички Тъй че в момента в който имам някой друг лев веднага без да се замисля грам си взимам някоя нова джаджа Цитирай
stevie wonder Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 КОЦЕ АЗ СВИРЯ С ТС9 -МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН !!! ТС808 Е С НАЙ-МЕК ЗВУК ,НАЙ- НАТУРАЛЕН ,НО ИМАЙ ПРЕДВИД И ЧЕ Е С НАЙ-МАЛКО ГЕЙН - НЕ СЕ ЛЪЖИ ОТ САУНДА НА СТИВИ РЕЙ ВОН - ТОЙ СВИРИ С 2 ТС 808 ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ВКЛЮЧЕНИ -ОТКЪДЕТО И ЗВУКА МУ СТАВА ПО-МАСИВЕН ( ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ТОЙ НАВЪРЗВА НЯКОЛКО КОМБОТА ЕДНО СЛЕД ДРУГО -А ВИБРОВЕРБА МУ Е С 15 ИНЧОВ ГОВОРИТЕЛ КОЙТО СПОМАГА ЗА МАСИВНИЯ МУ ЗВУК ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА НИСКИ ЧЕСТОТИ - ВЗЕМИ СИ ЕДИН ТС9 И НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 педалите са много близки по звук, и схемотехниката им е поти една и съща. Цитирай
Recommended Posts