JimBeam Публикувано Февруари 25, 2008 Публикувано Февруари 25, 2008 Абе хора защо някой сола ми звучат като детска мелодия през дистр?Да кажем записах си солото на една песен с чиста китара,даже не беше включена към компа просто ей така,и си звучеше точно както трябва да си е,обаче сложа ли и ваобще някакъф ефект почва да звучи като детска мелодия.Настройвал съм е по 3 разлини начина пак така,проверявах си бендовете чрез запис не ги бъркам,сменях ефекти пак нищо.Имам предвид,че някой работи си звучат както трябва макар и на същите позиции,а други звучат като детска мелодия независимо как ги свиря.Пратих на един приятел мелодията с ефект каза ми също,че звучи като детска мелодия,записах я с чиста китара и ми каза,че си звучи както трябва. Цитирай
Slide Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 (Редактирано) Абе хора защо някой сола ми звучат като детска мелодия през дистр?Да кажем записах си солото на една песен с чиста китара,даже не беше включена към компа просто ей така,и си звучеше точно както трябва да си е,обаче сложа ли и ваобще някакъф ефект почва да звучи като детска мелодия.Настройвал съм е по 3 разлини начина пак така,проверявах си бендовете чрез запис не ги бъркам,сменях ефекти пак нищо.Имам предвид,че някой работи си звучат както трябва макар и на същите позиции,а други звучат като детска мелодия независимо как ги свиря.Пратих на един приятел мелодията с ефект каза ми също,че звучи като детска мелодия,записах я с чиста китара и ми каза,че си звучи както трябва. Как записваш? И "обаче сложа ли и ваобще някакъф ефект почва да звучи като детска мелодия" Ефекта после ли го слагаш с друга програма в/у чистата, записана китара вече? Китара -> Кабел -> Кубе ли свириш или с някакъв software? Ако слагаш допълнителен ефект в/у вече готовия запис на чистата китара - то ше е голямо мазало. Преди бях записвал кухарката с микрофон и от CoolEdit Pro слагах дист, който звучеше като Guitar PRO, без RSE функцията... Редактирано Февруари 25, 2008 от Slide Цитирай
JimBeam Отговорено Февруари 25, 2008 Автор Отговорено Февруари 25, 2008 Ами вкарвам китарата и С-ампа към компютъра микрофона малко над колонката и записвам с Абсолют саун рекордър.Не съм ползвал компютърни ефекти щото нямам звукова карта.Сега пак записвам и пак на доста места фалшивее.Незнам напоследък много често почна да се разтройва и китарата.На репетицията 3 пъти прекъснах посредата на песента щото се налагаше да я настройвам.Може и това да има нещо общо с проблема. Цитирай
ukeil Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 (Редактирано) за с камионче към компютър ,за да звучи хубаво мисля ,че ти трябва предусилвател...нека се изкажат другите.. Редактирано Февруари 26, 2008 от ukeil Цитирай
7thString Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 Абе какво точно значи "като детска мелодия"? Я пусни един шот да чуем Цитирай
JimBeam Отговорено Февруари 26, 2008 Автор Отговорено Февруари 26, 2008 Мерси за коментари,обаче разбрах каде е проблема.Преди малко се прибирам от уроци и пробвах на Джс 100 същото соло,даже му оплесках бендовете на 1 2 места и пак си звучеше добре.Модератора ако иска да изтрие темата или да я заключи. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 и какъв е ?? в китарата? зщо пък да я трие - темите си седят така и за напред Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 я раздуй вярно, щото аз не разбрах нито проблема, нито оправията... Цитирай
Mladen Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 Да, да кажи че стана интересно! Цитирай
fluti Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 Да не си си настройвал пак китарата в сол? Цитирай
Recommended Posts