THE_INEXORABLE Отговорено Юни 8, 2008 Отговорено Юни 8, 2008 (Редактирано) Абе и с тях е с кардан, ама сега не мога да намеря видео, където да се види. Май намерих: http://youtube.com/watch?v=qCf2K36SVQo По темата - ... к'ва беше? AXIS! Някой пробвал ли е такъв педал ненатегнат на мах? Редактирано Юни 8, 2008 от THE_INEXORABLE Цитирай
Danny47 Отговорено Юни 8, 2008 Отговорено Юни 8, 2008 (Редактирано) Аз! Всъщност през последните няколко дни върнах пружините малко под макс, защото като направя няква пауза за няколко дни от свирене и краката ми отслабват. лол С времето ще изчезне този "проблем". Та, не на макс и по средата също е доста удобно и тогава педалът става изключително лек и като вземеш предвид конструкцията на Аксис, движението е супер "изчистено" и педалът става доста "чувствителен" на докосване. Зависи и с коя серия си де, ако си с А, имаш още опции, да промениш физиката на педала т.е. можеш да го нагласиш да е доста лек, но да ти трябва голям замах за силен удар, или обратното, по-кратък удар, но по-тежък и труден за настъпване. Тва според мен трябва да се наглася според човекът, по-леки на тегло крака, по-лек на усещане педал и по-голям замах, поне тва е моята теория. Редактирано Юни 8, 2008 от Danny47 Цитирай
vihro Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 по-леки на тегло крака, по-лек на усещане педал и по-голям замах, поне тва е моята теория. По-скоро си зависи от човека,както казваш и ти,само че не от физическите му данни,а от техниката която си е развил заради музиката която слуша и обича да свири.Моите крака са и дълги и тежки,но най-удобен ми е по-мек педал с максимално отпуснати пружини-първият момент след като са изпънати спирам с натягането и ползвам фабричните настройки за отдалечеността на чукчетата от кожата,както е при Елиминатора,а те са по-отдалечени от тези на Ямаха примерно.А с натегати пружини и приближени чукчета се променя тотално усещането и се губи и цялата идея на нововъведения като "CAM"-овете.От друга страна и страшно слаб физически барабанист може да се чувства удобно на Кобра с по-отдалечени чукчета от кожата и нормално натегнати пружини,с тази разлика,че той сяда близо до касата и направо скача върху педала,а аз седя далече и дори не мога да го натисна-СТРАННО но ФАКТ /случвало ми се е/ Цитирай
Danny47 Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 (Редактирано) Това е просто моя теория. Приятелката ми например едвам стигна кожата на касата с чукчетата, от там си и извадих и изводът от предния ми пост. Когато говоря за двойни каси, винаги имам предвид най-"просто" редуване. Естествено, че при различните темпа и техниката е друга, а това трябва да се вземе впредвид, както ти каза, когато си настройваме педалите. Ето например George Kollias, които стига до 16тинки в 270, свири с 18.5см разтояние на чукчетата и пружини на макс. От друга страна и страшно слаб физически барабанист може да се чувства удобно на Кобра с по-отдалечени чукчета от кожата и нормално натегнати пружини,с тази разлика,че той сяда близо до касата и направо скача върху педала,а аз седя далече и дори не мога да го натисна-СТРАННО но ФАКТ /случвало ми се е/ Дам, тук вече говорим за закони на физиката. Това е позиция тип "Дейв Ломбардо", той свири така, дори си отдалечава чукчетата повече, от колкото са фабрично настроени и седи доста ниско, идеята на подобна позиция на тялото и настройки е краката ти да са опорната ти точка на тялото ти, не торса, а това играе друга роля при "залюляването" на педалите. Редактирано Юни 9, 2008 от Danny47 Цитирай
makedonetsa Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 МММ да, Цецо притежава един много благ модел кардан... определено е много балансиран и приятен. И си струва да се вслуша човек в мнението му. Малко тази тема се задълба повечко ! Но ще кажа за моя педал. Свиря с Пърл - Елиминатор - кардан, който е настроен доста леко. Отдалечаването на топките от кожата е стандартно, а пружините са съвсем леко натегнати. Ползвам белия накрайник, който допълнително олекотява педала. п.п Дано това да помогне на някой Цитирай
Danny47 Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 (Редактирано) ^ Пробвал ли си по този начин, както са, да ги натегнеш пружините до край или над половината? Аз останах с впечатление от твоя педал, че е бавен, въпреки, че може и да е лек... тва са 2 различни неща. Редактирано Юни 10, 2008 от Danny47 Цитирай
makedonetsa Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 В интерес на истината не отдавна си натегнах леко пружините, и мисля че стана по -добре педала ! Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 Jojo Mayer свири с максимално отпуснати пружини. При това сам си е правил педала: Вижте тук: http://www.drummerworld.com/Videos/jojomayerdp1.html Но, на всеки както му е удобно. Цитирай
mybata Отговорено Юли 16, 2008 Отговорено Юли 16, 2008 не че сам много запознат но аксис педалите не са ли сравнително по леки от другите Цитирай
FONTARA Отговорено Юли 16, 2008 Отговорено Юли 16, 2008 С риск,да прозвучи глупаво,искам да кажа,че всичко зависи от краченцата и настройките.Дали е Аксис,тама или др маркови неща пипането му е майката!ПРИЯЕЛИ! Цитирай
GroOveR Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 Тия дни намерих едни забравени от много години барабани Амати.,с 2 каси.Събрах някакси сет-а каквото е останало и седнах да потракам,учуди ме факта,че педала е Амати,поне на 20 години,а правя по-бърз сингъл между десен крак и дясна ръка отколкото с моя педал който е Лудвиг или кардана който е Pacific DW,така че подкрепям колегата напълно ! Цитирай
Danny47 Отговорено Юли 18, 2008 Отговорено Юли 18, 2008 ^ Нека не забравяме, че не всеки педал се прави с идеята да "по-бърз" от другия и т.н. Въпреки всичко, Аксис са най-бързите педали в света. Не случайно ги използват и на World Fastest Drummer. Цитирай
piazza Отговорено Юли 20, 2008 Отговорено Юли 20, 2008 Пичове от 3години свиря с Axis Longboards и смело мога да твърдя че текива педали няма особено ако са оборудвани с Axis Ekit www.pastredemption.com Цитирай
Recommended Posts