Jump to content
Българският форум за музиканти

Педали Axis?


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Абе и с тях е с кардан, ама сега не мога да намеря видео, където да се види.

Май намерих: http://youtube.com/watch?v=qCf2K36SVQo

По темата - ... к'ва беше?

AXIS! Някой пробвал ли е такъв педал ненатегнат на мах?

Редактирано от THE_INEXORABLE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Аз! :)

 

Всъщност през последните няколко дни върнах пружините малко под макс, защото като направя няква пауза за няколко дни от свирене и краката ми отслабват. лол С времето ще изчезне този "проблем".

 

Та, не на макс и по средата също е доста удобно и тогава педалът става изключително лек и като вземеш предвид конструкцията на Аксис, движението е супер "изчистено" и педалът става доста "чувствителен" на докосване. Зависи и с коя серия си де, ако си с А, имаш още опции, да промениш физиката на педала т.е. можеш да го нагласиш да е доста лек, но да ти трябва голям замах за силен удар, или обратното, по-кратък удар, но по-тежък и труден за настъпване. ;) Тва според мен трябва да се наглася според човекът, по-леки на тегло крака, по-лек на усещане педал и по-голям замах, поне тва е моята теория. :)

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по-леки на тегло крака, по-лек на усещане педал и по-голям замах, поне тва е моята теория. ;)

По-скоро си зависи от човека,както казваш и ти,само че не от физическите му данни,а от техниката която си е развил заради музиката която слуша и обича да свири.Моите крака са и дълги и тежки,но най-удобен ми е по-мек педал с максимално отпуснати пружини-първият момент след като са изпънати спирам с натягането и ползвам фабричните настройки за отдалечеността на чукчетата от кожата,както е при Елиминатора,а те са по-отдалечени от тези на Ямаха примерно.А с натегати пружини и приближени чукчета се променя тотално усещането и се губи и цялата идея на нововъведения като "CAM"-овете.От друга страна и страшно слаб физически барабанист може да се чувства удобно на Кобра с по-отдалечени чукчета от кожата и нормално натегнати пружини,с тази разлика,че той сяда близо до касата и направо скача върху педала,а аз седя далече и дори не мога да го натисна-СТРАННО но ФАКТ /случвало ми се е/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Това е просто моя теория. Приятелката ми например едвам стигна кожата на касата с чукчетата, от там си и извадих и изводът от предния ми пост. :hysterical:

 

Когато говоря за двойни каси, винаги имам предвид най-"просто" редуване. :hysterical: Естествено, че при различните темпа и техниката е друга, а това трябва да се вземе впредвид, както ти каза, когато си настройваме педалите. Ето например George Kollias, които стига до 16тинки в 270, свири с 18.5см разтояние на чукчетата и пружини на макс. :hysterical:

 

От друга страна и страшно слаб физически барабанист може да се чувства удобно на Кобра с по-отдалечени чукчета от кожата и нормално натегнати пружини,с тази разлика,че той сяда близо до касата и направо скача върху педала,а аз седя далече и дори не мога да го натисна-СТРАННО но ФАКТ /случвало ми се е/

 

Дам, тук вече говорим за закони на физиката. :hysterical: Това е позиция тип "Дейв Ломбардо", той свири така, дори си отдалечава чукчетата повече, от колкото са фабрично настроени и седи доста ниско, идеята на подобна позиция на тялото и настройки е краката ти да са опорната ти точка на тялото ти, не торса, а това играе друга роля при "залюляването" на педалите. :hysterical:

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МММ да, Цецо притежава един много благ модел кардан... определено е много балансиран и приятен. И си струва да се вслуша човек в мнението му. :headbang:

Малко тази тема се задълба повечко ! Но ще кажа за моя педал. Свиря с Пърл - Елиминатор - кардан, който е настроен доста леко. Отдалечаването на топките от кожата е стандартно, а пружините са съвсем леко натегнати. Ползвам белия накрайник, който допълнително олекотява педала.

 

п.п Дано това да помогне на някой :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Пробвал ли си по този начин, както са, да ги натегнеш пружините до край или над половината? Аз останах с впечатление от твоя педал, че е бавен, въпреки, че може и да е лек... тва са 2 различни неща. :headbang:

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jojo Mayer свири с максимално отпуснати пружини. При това сам си е правил педала:

 

Вижте тук: http://www.drummerworld.com/Videos/jojomayerdp1.html

 

Но, на всеки както му е удобно. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

С риск,да прозвучи глупаво,искам да кажа,че всичко зависи от краченцата и настройките.Дали е Аксис,тама или др маркови неща пипането му е майката!ПРИЯЕЛИ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия дни намерих едни забравени от много години барабани Амати.,с 2 каси.Събрах някакси сет-а каквото е останало и седнах да потракам,учуди ме факта,че педала е Амати,поне на 20 години,а правя по-бърз сингъл между десен крак и дясна ръка отколкото с моя педал който е Лудвиг или кардана който е Pacific DW,така че подкрепям колегата напълно !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Нека не забравяме, че не всеки педал се прави с идеята да "по-бърз" от другия и т.н.

 

Въпреки всичко, Аксис са най-бързите педали в света. Не случайно ги използват и на World Fastest Drummer.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.