Jump to content
Българският форум за музиканти

Педали Axis?


Recommended Posts

Ето ти едно видео с всичко, което ти е необходимо да знаеш за тези педали. http://www.derekroddy.com/free_video/Axis.wmv (десен бутон, save as) :punk_guitar:

 

Видеото е много полезно! Доста неща ми се изясниха,относно Аксис и сега не ги гледам толкова на криво,колкото преди ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Абе тука забихме в далечна тема... И аз имам един аматски педал дето работи, сега като се сетя, че и един фус Ludwig също, който е поне на трийсет години според мен... Не съм се сещал да се поразровя да видя кой е свирил с такъв...

Но каквото и да си говорим - за проби надълго и нашироко не може да става дума. Има много малко педали които можеш да изпробваш тук, а това ми е основната мъка - много ми се ще да съм свирил известно време с това което ще си купя... И тъй като съм свирил най-вече с Iron Cobra-та то вероятно това и ще си взема... макар че ме гризе - едно death-пиленце ми грухти отвътре на уше :punk_guitar: че Axis-a може и да е много удачен избор за мен.

Абе тежко е, като не си с 4-5 хиляди долара минимална заплата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На твое място бих поизчакал да събера пари и да послушам пиленцето. :cheers2: Определено Аксис ще ти допадне най-много за тази музика. :) Иначе ако си се спрял на Кобрата, мисля, че Елиминатора би бил по-удачен избор, защото Кобрата е тежка, а с Елиминатора можеш да придобиеш усещането на почти всеки педал. Може Цецо да каже нещо повече по този въпрос. :) В момента даже се сещам за доста дет барабанисти, които свирят с Елиминатор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МММ да, Цецо притежава един много благ модел кардан... определено е много балансиран и приятен. И си струва да се вслуша човек в мнението му. :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Трудно ми е да ги сравня с Кобрата или Елиминатора, защото не съм имал възможност да си играя с настройките на тези 2 педала, когато съм ги пробвал. От горните два педала бих ти препоръчал Елиминатора, това щеше да е педалът за мен, ако не бях "влюбен" вече. :thumbs_up: Иначе Аксис като усещане е уникален, никога няма да се върна на вериги или ремъци. Накратко, това е най-бързият и лек педал на земята, с него свирят на "World Fastest Drummer competition". По-скъпата серия има настройка, която променя изцяло физиката на педала, нещо като при различните "камове" на Елиминатора и можеш да придобиеш усещането на други педали. В началото е странен и обикновено отнема поне 2 месеца, за да се адаптираш и да си намериш удобни настройки, но повярвай ми, веднъж намериш ли ги, никога няма да искаш да се върнеш към друг педал, особено ако свириш метъл и двойните каси са приоритет за теб. :cheers2: За пример, George Kollias и Derek Roddy свирят с Аксис. ;) Веднъж Венко Поромански ми пробва педалът и супер много му се изкефи.

 

Относно здравината. Материалът, от който правят Аксис е заздравен дур-алуминий, от който правят изтребители, което го прави на тегло доста лек. Тънката 0.5см плочка би ме надживяла. :rolleyes: До сега не съм имал проблеми, въпреки, че чета спорни коментари в интернет, но ми е трудно да си представя какво би се счупило. Особено новите им модели карданни части (това, което свързва 2та педала) са 2-3 пъти по-дебели от на стандартните педали и от Януари насам е с, както казват на "рекламата" - "нулев луфт". :) Обикновено хората се оплакват от някой друг винт или от разни дребни неща, които не се правят от горепосочения материал. По мненията съдя, че Аксис имат много добър и точен телефонен съпорт и ако се появи проблем ти помагат да го решиш или ти пращат нови части и т.н. Но както казвам, 6ти месец и е перфектен (да чукам на дърво), а и аз се грижа за него и спазвам нещата, които ги пишат в книжката, а както знаем, в интернет е пълно с идиоти. :)

 

Като цяло цената му идва от това, че е направен от по-скъпи материали и заради дизайнът му. Определено това е педал за "напреднали потребители"... това ще рече, че ще трябва да си много наясно с механиката му и т.н., защото чета доста коментари от сорта, че Аксиса на някой се развалил, издавал странни шумове или нещо подобно, докат самият проблем примерно идва от това, че някво скришно винтче се е разхлабило или нещо такова. Ще трябва да си наблюдателен.

 

 

Браво.Твоят аксис е шорт борд което ще рече че имаш най-долният клас който произвейдат.

2-ро.Съмнявам се че е произведен в щатите,тъй като имам двама приятели в Милуоки които притежават лонгборд на аксис ,които са в другия край на скалата

и техните са правени съответно китай и тайван.Разберете че дори в щатите рядко можеш да си купиш мейд ин ю. ес. еи.

Мисълта ми беше че аз се съмнявам дълбоко в здравината на педалите аксис.А това че Колиас и Роди свирят на аксис ,Да ама не :те свирят с единични педали и да техните са произведени в щатите.А и единичните педали дават далеч по малко дефекти от карданите.Бих писал още доста ама ме мързи.

Наздраве.Не съм искал да обидя някои.

И смятам че дизайните им са под всякаква критика.

Редактирано от JOSSBLASTING
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Първо, серийте (или както ги наричаш, класове) нямат нищо общо с това дали ще са shortboard или longboard. Серийте се делят на X и на А, като А е по-скъпата. Всяка една от серийте си има вариант shortboard и longboard. Моят кардан е серия А, shortboard!

 

Съжалявам, че ще те разочаровам, но се правят в Щатите и са ръчна изработка!!! А новите модели карданни части на Аксис са в пъти по-"солидни" от на Кобрата или Елиминатора.

 

И в момента Derek Roddy свири с кардан!!! Ползва две каси, като на едната свири с кардан Аксис, а другата му е настроена по друг начин и я ползва за разни ефекти, на нея свири с единичен педал на Сонор от най-нисък клас!

 

Наистина обожавам интернет, винаги се намират хора, които да говорят наизуст!

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ok признавам 4е съм позабравил информацията която съм имал преди няколко месеца.Мисълта ми е 4е твоят модел е по евтин от А2Лонгборд.Макар и не особенно много.Това че на петата пише USA не значи че е щатски.Да не говорим че съм го пробвал доста преди да се сдобиеш с твоя.Дерек Роди свири с кардан друг път.Тва че си го видял на някое клипче с кардан не значи че постоянно свири с такъв.Основно свири с 2 единични педала.Дори да приемем че са ги заздравили не мисла че са "пъти по зрави от Кобрата и Елиминатора.",Но това е мое мнение.Не говора наизуст а от това което съм виждал и чувал от хора (не знам от теб но доста по напреднали от мен в барабаните).Така че не се изсилвай излишно.Иначе признавам че съм сгрешил но не във всичко.

Редактирано от JOSSBLASTING
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне си направи трудът да потърсиш в нета преди да говориш! Derek Roddy свири с кардан от край време!!! На всички нови клипчета излиза с две каси (лявата по-малка) и свири с кардан на дясната. Поне можеш да влезнеш във форумът му и да видиш той самият какво пише. Или просто напиши "Derek Roddy Serpents Rise" в YouTube или на клипчетата му от NAMM или Meinl.

 

Относно Аксис. Аксис се правят САМО в Щатите и в Европа... НИКЪДЕ другаде. Когато си го купувах си говорех с търговеца относно Аксис и мисля, че съм много по-наясно от теб. Да, моят не е лонгборд, макар мисля да си купя ъпгрейд и да го направя такъв в скоро време.

 

От сайтът на Аксис: "AXIS PERCUSSION takes great pride in specializing in precision foot pedals and drum hardware. Our products are fabricated from aircraft grade aluminum and steel, each part being machined in our factory in Carson, California, U.S.A. Axis gear is truly handmade in the U.S.A."

 

http://axispercussion.com

 

Относно карданната част, казах, че е по-"солидна". Новите им модели са поне 2 пъти по-дебели от на стандартните педали и катко самите Аксис казват, имат нулев лаг. Ако искаш мога да ти я сравня с тази на Гибралтарът ми!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора!!! Първо по темата - тук няма как да се намери AXIS.

Второ - ДЕРЕК СВИРИ С КАРДАН!!! Втората му каса е с различен звук, ползва Sonor на нея, както каза Danny. 100%! Joss, не знам к'во си гледал, но той 100% свири с кардан, заявява го неведнъж, а и се вижда. Пример: http://meinlcymbals.com/videos/video/VIDEO...Hash=3b872ddf44

Глупости за Дерек да няма повече!

Относно педалите - дали са здрави? На тях свирят предимно с обтегната до край пружина, което ще рече, че трябва повечко да се натискат, за да стигне чукчето до кожата. Аз лично съм сядал един път на такива педали, бяха single, A2 Longboards, принадлежащи на Стефан от Past Redemption. Изобщо не ми беше удобна настройката му, но действително е едно ново и страхотно изживяване, а също и човекът свири на тях от не една година. А той не ги гали особено.

Един ден ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да, 2-ката е, когато става въпрос за кардан. :greenball:

 

Иначе аз чак преди няколко дни си натегнах пружините на макс. Започнах от заводските настройки и лека по лека като ми "заякваха" краката почнах да качвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок. Признавам че тук свири с кардан но съм гледал поне 15 клипа на които свири с 2 единични педала Аксис.Може би са от по рано.Не се заяждам но говоря за периодите му с Наил и Хейт Итърнъл.Няма значение.Възможно е от известно време да свири само с кардан.И не ми пишете глупости от сорта "не е вярно" и прочие.Спорът е приключен от моя страна.Не за друго но просто ме мързи да пиша.Признавам си че сгреших за някои неща. :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, брато, той в Nile само спомогна за записването на Black Seeds of Vengeance 2000. След това са с Tony Laureano. В Hate Eternal само с кардан съм го гледал, не знам къде си виждал друго. Действително втората каса я ползва за друг звук, а и за стойка, и за визия. Сам го казва в едно клипче. :D

No offense.

И браво, че се кефиш на такива неща. :) RESPECT!

По темата: трябва да си с яки крака за бързи каси? Бедрата, предполагам, после прасците?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Derek свири с кардан чак след Hate Eternal. Поне с тях не съм го виждал да ползва кардан.

 

По темата: трябва да си с яки крака за бързи каси? Бедрата, предполагам, после прасците?

 

Предполагам, че да. Има не малко слаби и бързи барабанисти. За себе си не мога да кажа, щот далеч не съм слаб. :thumbs_up:

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.