NERREG Публикувано Февруари 8, 2008 Публикувано Февруари 8, 2008 Здравейте,знае ли някой дали има фирма,която да предлага кленов фурнир?Нужен ми е малко по дебел-1.5-1.7мм,а на ширина-минимум 20сантиметра.Мисля да си правя корпус за струнен инструмент. Цитирай
patzo Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 http://www.solarism-bg.com/about.php ако си от София. Цитирай
smartpeter Отговорено Февруари 9, 2008 Отговорено Февруари 9, 2008 http://www.solarism-bg.com/about.php ако си от София. Здравей, Там няма фурнир с такава дебелина! Поздрави, Петър Цитирай
NERREG Отговорено Февруари 9, 2008 Автор Отговорено Февруари 9, 2008 Благодаря за сайта,ще го погледна,дано колегата ''smartpeter'' не е прав че там не се намира такъв фурнир! Поздрави... Цитирай
vihro Отговорено Февруари 9, 2008 Отговорено Февруари 9, 2008 На колегата "smartpeter" подобен род включвания са му особено любими .За съжаление нищо конструктивно не произхожда от това. Погледни тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=29855 До колкото схванах си на прав път със спомената по-горе фирма,освен това просто пусни "кленов фурнир" в търсачката на форума /горе в дясно-search/ и излиза още доста информация. Айде,стискаме палци. Цитирай
NERREG Отговорено Февруари 9, 2008 Автор Отговорено Февруари 9, 2008 Благодаря много за линка кам темата за фурнира в този форум!Ще погледна дали фирмите предлагат това,което търся...Написах няколко имейла,но ако не отговорят,ще потърся директен контакт! Цитирай
smartpeter Отговорено Февруари 9, 2008 Отговорено Февруари 9, 2008 На колегата "smartpeter" подобен род включвания са му особено любими .За съжаление нищо конструктивно не произхожда от това. Погледни тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=29855 До колкото схванах си на прав път със спомената по-горе фирма,освен това просто пусни "кленов фурнир" в търсачката на форума /горе в дясно-search/ и излиза още доста информация. Айде,стискаме палци. Явно едно от любимите неща на "колегата" Vihro е да се заяжда - но и от това не излиза нищо конструктивно!!! Лятото пазарувах от споменатата фирма и не видях въобще фурнир със споменатата по горе дебелина при все , че разгледах целия склад! Фурнирите бяха с дебелина 0,5-0,7 мм измерени лично от мен с дигитален шублер!Фурнири със дебелина 1,5 - 2 мм не се срещат често защото се използуват доста по рядко - за специални цели, произвеждат се в ограниченни количества и са значително по скъпи особено когато са от качествена дървесина!Споменатата фирма внася фурнири изключително за мебелната промишленост която е главният им консуматор а там се иползуват такива със споменатата по горе от мен дебелина - икономически е доста по изгодно за производителите на мебели! Много поздрави и по малко заяждане...! SP Цитирай
NERREG Отговорено Февруари 10, 2008 Автор Отговорено Февруари 10, 2008 Изобщо няма никакав смисъл от заяждането,и двамата сте прави по един или друг начин...на мене не ми върши работа фурнир под 1.5мм.Затова наистина там в склада няма да мога да намеря такъв,но това не означава,че немогат да го внесат.Написал сам им e-mail,дано отговорят. Приятен ден ви желая! Цитирай
ruidolff Отговорено Февруари 10, 2008 Отговорено Февруари 10, 2008 Колегата Виолинс май беше помогнал на Горер /Светльо/ с издирването на подобен фурнир, а последния пък се стремеше да фурнирова и да постигне красив флейм на една китара. Пиши им директно по едно ЛС. Цитирай
vlex Отговорено Февруари 10, 2008 Отговорено Февруари 10, 2008 Мисля, че от листа на Свет няма да има чак толкова голямо парче останало, а и отделно фурнирът май няма да свърши работа заради дебелината... Пробвай си късмета все пак де! Violins може и да ти намери нещо друго Поздрави, Влад Цитирай
NERREG Отговорено Февруари 10, 2008 Автор Отговорено Февруари 10, 2008 Колегата Виолинс ми беше писал ЛС,но до колкото разбрах тои предлагал само фурнир 0.6,което не ме удовлетворява...Ще потърся връзка с него де,за да разбера със сигурност! Цитирай
Dikata Отговорено Февруари 11, 2008 Отговорено Февруари 11, 2008 абе много сьм тьрсил фурнир над 1мм и е почти невьзможно да се намери.в бг всички фирми правят или внасят 0,6мм-стандарт за мебелно производство.на никои не давал акьл,но на мен ми отнема по-малко време да си го калибровам,отколкото да го тьрся готов.за сьжаление е доста трудно пак да се намери регален клен ,от които човек да си разбичи и калиброва.всьщност намира се лесно,ама е цифромания... Цитирай
ruidolff Отговорено Февруари 12, 2008 Отговорено Февруари 12, 2008 Здравей! Ако ще правиш корпус на музикален инструмент /предполагам акустичен/ направи го направо от клен с необходимата дебелина - не ти трябва фурнир. Само в масовото производство се ползваха фурнири ЗА ВЪНШНО ЛИЦЕ - отвътре слагаха по евтини фурнири - всъщност правеха шпертплат за корпус, страници, а понякога правеха и такова лице . дека. Един инструмент може да си го направиш от масивни материали - няма да отиде кой знае колко. Само че питай, чети и карай бавно и внимателно да не съсипеш материала! Пази си ръцете! Успех - Рудолф. Цитирай
NERREG Отговорено Февруари 12, 2008 Автор Отговорено Февруари 12, 2008 (Редактирано) Ами аз смятам да правя корпуса чрез матрица...така ще става огъването.Аз съм спец по изготвянвто на матрици и калъпи.Още при залагането ще сложа"лицето" .Вътре,разбира се ще сложа друг дурвен матерял,който ще е по-акустичен(имам предвид пълнежа между външното и "вътрешното лице".Проблема е че за идеята ми ми трябва клен между 1.5-1.7,но явно си е голям проблем...ПОЗДРАВИ! Редактирано Февруари 12, 2008 от NERREG Цитирай
ruidolff Отговорено Февруари 12, 2008 Отговорено Февруари 12, 2008 Ами снимай я тая матрица да видим за какво точно става дума. На мен не ми стана много ясно как ще формоваш корпус с матрица? Може би става дума за калъп за китари? И пак ти казвам не ти трябват три слоя фурнир - ако корпуса, или страницата, е с дебелина 3 мм направи ги направо от 3мм масивен материал. Или, ако така по ти харесва, - формовай ги с твоя калъп направо от 3мм масивни материали, вместо да си губиш времето да търсиш нещо дето не се намира. Това е. Цитирай
Recommended Posts