Jump to content
Българският форум за музиканти

NERREG

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно NERREG

  • Рожден ден 05/15/1979

Previous Fields

  • Инструмент
    виола

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пловдив

NERREG's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Предложението ми не е само с две стеги и ПВА лепило,а включва и изработка на калъп.По този начин съм фурнировал изключително много детайли за мебели обаче,което не значи,че и тука не може да се използва този метод.Както и да е...всеки си има право на избор,аз само предложих един вариант,който работи безотказно.Можеби трябва да се документира чрез снимков материал... Поздрави!
  2. Ами аз смятам да правя корпуса чрез матрица...така ще става огъването.Аз съм спец по изготвянвто на матрици и калъпи.Още при залагането ще сложа"лицето" .Вътре,разбира се ще сложа друг дурвен матерял,който ще е по-акустичен(имам предвид пълнежа между външното и "вътрешното лице".Проблема е че за идеята ми ми трябва клен между 1.5-1.7,но явно си е голям проблем...ПОЗДРАВИ!
  3. Колегата Виолинс ми беше писал ЛС,но до колкото разбрах тои предлагал само фурнир 0.6,което не ме удовлетворява...Ще потърся връзка с него де,за да разбера със сигурност!
  4. Изобщо няма никакав смисъл от заяждането,и двамата сте прави по един или друг начин...на мене не ми върши работа фурнир под 1.5мм.Затова наистина там в склада няма да мога да намеря такъв,но това не означава,че немогат да го внесат.Написал сам им e-mail,дано отговорят. Приятен ден ви желая!
  5. Обяснението на ''ruidolff'' е много изчерпателно и професионално,но технологията с туткала не е ли малко остаряла?Всмисъл ,при наличието на съвременните поливинилацетатни лепила,които са много по добри,няма смисъл да се използва туткал.Поливинилацететно е например е т.нар. МОМЕNT и не само той,а и всички бели водоразтворими лепила за дърво,разбира се.Това са си едни от най-здравите лепила за дърво,които съществуват,препоръчвам при метода,който ще предложа да използвате именно такова лепило!Освен това ще са нужни не повече от две стяги! До колкото разбрах става въпрос за залепване на фурнир по извита част.Трябва да си направиш една своеобразна матрица или още калъп.Вземаш една дъска,дълга колкото е необходимо,за предпочитане е тя да е рендосана.Слагаш я на земята или на каквото пожелаеш,стига да е удобно.Върху нея налагаш извитата форма,на която искаш да лепиш фурнира(говорим само за т.нар.2D форми или ''двуизмерни") и с молив очертаваш профила на формата върху дъската.Изрязваш по очертанието,със зеге например.По принцип една матрица за пресоване на нещо се състои от мъжна и женска форма.Може да се каже,че изрязаната дъска ти е едната част на матрицата,а повърхността където ще залепваш фурнира е другата част.Сега остава само да намажеш с "бяло"лепило фурнира,да го наложиш върху повърхността и да притиснеш с изрязаната дъска фурнира с помоща на две стяги(едната в предния,другата в задния край).Естествено трябва да си много точен с рязането,понеже от това ще зависи колко плътно ще залепне фурнира.Ако зашлайфаш рязаната форма след това също ще е в плюс,но леко,за да не прешлайфаш формата.Мисля че не е сложно... ПРЕДИМСТВО : Ако правиш едни и същи детайли по отношение на форма,големина...изработения вече калъп може да се използва многоратно,ако го инпрегнираш с лак или нещо друго няма да е зле.Тоест прави се само веднъж,а се ползва до износване... УСПЕХ !!!
  6. Благодаря много за линка кам темата за фурнира в този форум!Ще погледна дали фирмите предлагат това,което търся...Написах няколко имейла,но ако не отговорят,ще потърся директен контакт!
  7. Благодаря за сайта,ще го погледна,дано колегата ''smartpeter'' не е прав че там не се намира такъв фурнир! Поздрави...
  8. Здравейте,знае ли някой дали има фирма,която да предлага кленов фурнир?Нужен ми е малко по дебел-1.5-1.7мм,а на ширина-минимум 20сантиметра.Мисля да си правя корпус за струнен инструмент.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.