Azwraith Отговорено Февруари 3, 2008 Отговорено Февруари 3, 2008 Аз смятам че не е нужно да се започне с акустична но пък е добре да научиш акордите и да ги сменяш бързо на акустична и след това да си земеш ел китара.
stratevcaster2 Отговорено Февруари 3, 2008 Автор Отговорено Февруари 3, 2008 ти можеш да научиш акордите да ги сменяш бързо , да арпежираш и на електричка .
SomeoneElse Отговорено Февруари 3, 2008 Отговорено Февруари 3, 2008 Aбе...класическата, акустичната и електрическата китара са различни инструменти - всеки със собственото си звучене, собствените си похвати и особености! Точка. Глупост е да се мисли, че първо трябва да се почне на акустична китара, щото разбираш ли, на акустичната по-трудно се свирело и после на електрическата ставало по-лесно. Таратанци... Някой от форума беше казал скоро "Защо да си купувам Мерцедес, като и Фиатчето ми върши същата работа...", риторично, разбира се... Ако ще се свири на електрическа китара се започва с елетрическа китара.
Overdrive Отговорено Февруари 3, 2008 Отговорено Февруари 3, 2008 (Редактирано) поне в 5-6 такива теми си спомням да съм писал и ще кажа и аз същото като почти всички преди мен имам чувството че мнението "задължително се почва на акустична" го казват хора незапознати с нещата, които си мислят че на ел. китарата се свири само метъл и нищо друго (хм и аз така мислех преди - включваш китарата и почваш да свириш траш ) почва се да се свири на квот ти е кеф - а също ми е много неясно какво е трудното като си бил свикнал на електрическа да хванеш на кухарката да си дрънчиш - ако акустичната е Орфей със струни на 10см от грифъ много ясно че ще ти е трудно - но защо трябва някой да се тормози на такава дъска не мога да разбера - само ще се мъчи ненужно Аз като се зарибих у нас се моташе една орфейка - естесвено високите струни са задължителни за орфейките и се мъчих на нея да свиря 1-2 години, много трудно хващах барета и естествено ми казваха "първо се научи на тая пък после ще ти купим електрическа", но накрая ми омръзна, събрах си пари и сам си купих електрическа - е направо се размазах от кеф като изведнъж без никакъв зор почнах да си свиря всичко което знаех Редактирано Февруари 3, 2008 от Overdrive
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 3, 2008 Отговорено Февруари 3, 2008 (Редактирано) Ако хипотетично приемем, че разползгаме с хубава електрическа, и хубава акустина китара, трябва да можем да свирим и на двете, ако искаме с право да се наричаме китаристи. Темата е абсолютен абсурд, и е все едно клавиристите да питат: Вярно ли е, че първо трябва да почна да свиря на пиано, или може да започна направо със синтезатор. Всеки уважаващ себе си ел. китарист добре се спрявя и със пръстовото свирене с дясната ръка, както и може да изкара добър звук от акустичната китара. Човек който никога не е пипал акустчна китара, ще му дойде нанагорно, ако трябва да изсвири нещо на такава. Също така, човек, несвирил на ел. китара(особено с дисторшън) ще изкара голяма боза от нея в началото. Освен това, на акустична китара са свири И с перо. Както в предната тема, смятам, че подобни допускания(ел. срещу акустична китара) могат да бъдат само допускания на хора, които еди какво си ги кефи, и гонят еди какви си цели, за собствен кеф. Човек, който гледа на себе си като на сериозен китарист, не би трябвало да заобикаля акустичната китара. Примери не давайте - изключения винаги има - но те не правят правилата по-малко верни. Като финал, мога да кажа, че колкото и хубава ел. китара и усилвател да имате, при свирене на хармонии, и мелодична музика, нищо електрическо не може да се сравни с кефа от приятното и естествено звучене на хубавата акустична китара, при нещата, предназначени за нея. От там нататък - всеки си предценява. Редактирано Февруари 3, 2008 от Evtim Djerekarov
MiroLambov Отговорено Февруари 3, 2008 Отговорено Февруари 3, 2008 Като финал, мога да кажа, че колкото и хубава ел. китара и усилвател да имате, при свирене на хармонии, и мелодична музика, нищо електрическо не може да се сравни с кефа от приятното и естествено звучене на хубавата акустична китара, при нещата, предназначени за нея. Ей тва е много вярно.Няма по - хубав звук от акустичния...
kolio_k Отговорено Февруари 3, 2008 Отговорено Февруари 3, 2008 Браво на модератора,който затвори темата .Тя и без това щеше ,в края на краищата да доведе,само до поредните излишни разправии
Recommended Posts