Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ясно е,че всеки би искал щатски инструмент от любимата си марка,но тук стои въпросът на кого за какво му служи басът...Както колегата Алекс е писал по-горе за любители,като повечето от нас в този форум и едно добро копие,произведено в Корея или Китай е достатъчно.Естествено пиша това с неприятно чуство,защото и на мен ми се иска да свиря на щатски LAKLAND,но сумата от над 4000 долара/евро е доста соленичка за хоби...

Отговорено

Аз също съм фен на модерното звучене . Имам и винтиж инструменти но не съм свирил с тях бая време .

музиката е безкрайно търсене на звук и изразни средства така че няма универсални инструменти .

хубаво е да имаш повече

Отговорено
Разбирате ли моя проблем,май всичко вече се прави в Китай.Ямахата,която аз искам струва 888 евро,същата,но съгничър на Патитучи е 2444 евро,бахти и скъпя подпис,а сигурно и те се првят в Китай,няма логика да не е така.Аз не харесвам звука на дъртите басове,ма не искам и китаец,голема дилема!

Скъпите Ямахи,ако съдя от тази на Патитучи,свирих с нея миналата година ,или моята китара Ямаха СА2200(около 3000лева) са правени изцяло в Япония и качеството им няма нищо общо с китайските

Отговорено

хора искам да питам нещо само няма да ми се смеете

винаги ми е било чудно

например Патитучи свири на оригиналния си бас със супер качество ,и после свири същити работи на един ефтин китайски

дали с ефтиния ще звучи по аматьорски или няма да има разлика ,как мислите много ми е интересно

Отговорено
например Патитучи свири на оригиналния си бас със супер качество ,и после свири същити работи на един ефтин китайски

дали с ефтиния ще звучи по аматьорски или няма да има разлика ,как мислите много ми е интересно

Еми се1 питаш каква е разликата между бира и пепси...

Отговорено
хора искам да питам нещо само няма да ми се смеете

винаги ми е било чудно

Патитучи ще си звучи на все така добре(от наша гледна точка),защото ще компенсира разликите от ръка и от ампа(примерно).Друг въпрос е че на него ще му е гадно :greenball:

Отговорено (Редактирано)

Тъпото е ,че модела на Патитучи отива към 5000 лв . Все пак мерси за инфото и аз си мислех , че не може да са изкарали цялото си производство в Китай.

Редактирано от johniebgood
Отговорено

bony, еВтин, а не еФтин.

Патитучи ще си звучи на все така добре(от наша гледна точка),защото ще компенсира разликите от ръка и от ампа(примерно). Друг въпрос е че на него ще му е гадно

Много добре казано :)

В много от старите инструменти има тон или "магия" ако щете, която е непостижима за новото производство (това е и една от причините стари маркови басове да се продават на баснословни цени), но това далеч не значи че всеки запазен 40-годишен бас притежава тези качества и си струва да дадеш няколко хиляди евро за него. Имал съм няколко стари баса - някои са били супер, други са просто стари и толкова, като това не зависи от марката. Пробваш и преценяваш спрямо цена и качество всяко предложение - няма друг начин.

Във високия ценови клас при сегашните маниакални цени на ретро инструменти на Запад почти всеки би предпочел модерен майсторски направен инструмент пред някой стар и високо ценен модел. Хипотетично си представяме че имаме 12 000 долара за харчене. Какво бихте избрали - инструмент на Fodera, F bass, Sadowsky, MTD или друг бутиков производител + качествен усилвател и озвучителни тела от престижна марка или за същата сума (примерно) запазен Fender Precision Bass 1965 година :excl:

Относно източните производства ще кажа, че съм виждал китари и басове, при които изработката е била направо префектна. Има поне няколко източни фабрики, които отдавна са нодскочили нивото на грубо копиране на американски китари и наистина знаят какво правят (на съответната цена, естествено). В бъдеще ще виждаме все повече качествени инструменти правени в Азия, убеден съм.

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Аз бих казал - и двете! Имам Musicman, купих го нов през '99та. Прекрасен инструмент, нямам забележки. Ще ми се обаче да си купя и някой стар Fender или G&L, хич няма да му се мръщя. Според мен за всеки тип инструмент има приложение, въпроса е да намериш такъв с по-широко, защото наистина не можем да си позволим да имаме по 7 баса(а аз бих искал).

Редактирано от Steff
Отговорено

Мога да говоря само за звука на бас китарите, защото не свиря. Зависи от стила - наистина новите тежки стилове изискват определен тип звук. Чувал съм Ibanez-а на vhcs, записвал съм и Music Man Sabre от 70-те/80-те, и двете китари са страшни, но да ги сравнявам ще е все едно да сравнявам ябълки и портокали :recourse:

Отговорено

Мога да дам за пример на Джако баса-за да е в употреба вече 30 години надали е по-кофти избор от някой нов.Преди големия Пасториус го е използвал,сега и малкия.Но все пак всичко опира до ухо.

Отговорено (Редактирано)
Мога да дам за пример на Джако баса-за да е в употреба вече 30 години надали е по-кофти избор от някой нов.Преди големия Пасториус го е използвал,сега и малкия.Но все пак всичко опира до ухо.

Можеш да дадеш за пример "някой от басовете" на Джако. Ако прочетеш повече за него, ще разбереш, че тоя човек, особено в наркоманския си период, е загубил/ продал/счупил доста басове, някои от които - чужди. По света хората не са като тука - купят си един бас - и това е до живот ! Нормално е всеки да има любима марка и модел, но конкретния екземпляр вече....

А колкото до Феликс - да, има една китара останала от Джако, но май не е тая:

http://www.jacop.net/fxp_info.html И по- нататък в раздел "Gear" пише, че предпочита Фодера. ;-)

Редактирано от Demiurg