KlaviristaPA80 Отговорено Февруари 13, 2008 Share Отговорено Февруари 13, 2008 Да виждам ,че в чужди включително и руски сайтове се продават такива кабел , за съжаление нямам познати в чужбина които да ги натоваря с тази мисия невъзможна . Странно ми изглежда , че тука не мога да намеря такъв кабел на сносна цена . Намерих в един български сайт за около 90лв . При положение че синтезатора ми е Касио за 350лв е престъпление да дам 90лв за някакъв кабел . Все пак ако някой знае каде в София мога да се снабдя с подобен кабел да пише . Така е, скъпи са кабелите но все пак.. ще свириш с много по хубави инструменти от PC-то Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Февруари 21, 2008 Share Отговорено Февруари 21, 2008 Все още се чака Жокер !!!! Ракетна установка и обогатен уран намерих, но миди кабел на прилична цена - НЕ . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Април 6, 2008 Share Отговорено Април 6, 2008 HELP !!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gili79 Отговорено Април 8, 2008 Share Отговорено Април 8, 2008 На мен ми трябва USB-MIDI ЗА YAMAHA PSR 275/273.Ще мога ли с този кабел,да запиша моята музика на диск,след което да я кача в компютъра.Така заедно със текстовете,да пратя и музиката.Но в града в който живея никъде немога да го намеря.Можеш ли да ми помогнеш къде да го търся.Проверих из всички музикални магазини,всичко където продават музикални инструменти и го няма никъде.Моля те помогни ми Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The_Final_Cut Отговорено Април 11, 2008 Share Отговорено Април 11, 2008 Ами ти колко чакаш да спадне цената бре човек? 90 лв си го взех моя и при положение че синтезаторът ми е 800 лв, ми се видя съвсем разумно. Освен това благодарение на този кабел мога да си свиря с много яки истински инструменти от REASON-а (тъй като синтезатора няма sample-и) и мога примерно със софтуеър да качвам Sound Banks от синта на компа и обратно. Така че това е голяма кирия според мен. Ако искаш, купи си някаква аудио карта за 600 лева ако този вариант по те устройва. Пък надявам се знаеш поговорката че евтиното излиза скъпо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Април 11, 2008 Share Отговорено Април 11, 2008 Ами ти колко чакаш да спадне цената бре човек? 90 лв си го взех моя и при положение че синтезаторът ми е 800 лв, ми се видя съвсем разумно. Освен това благодарение на този кабел мога да си свиря с много яки истински инструменти от REASON-а (тъй като синтезатора няма sample-и) и мога примерно със софтуеър да качвам Sound Banks от синта на компа и обратно. Така че това е голяма кирия според мен. Ако искаш, купи си някаква аудио карта за 600 лева ако този вариант по те устройва. Пък надявам се знаеш поговорката че евтиното излиза скъпо Прав си , но моето ситезаторче е само за 300лв. По принцип свиря на китара и го ползвам само колкото да си напиша някой бас или два три акорда на някое парче . Предишния кабел , който беше с накрайник за Гейм порт го сглобих сам и ми излезе 10лв - За това сега ми се виждат много 80лв за ЮСБ . Дай боже да ги събера някой ден и да се свърши мъката . Идеята беше някой ако знае магазин с малко по-дървени и евтини кабели или някой да ми джитне стария си ненужен кабел малко по-тънко . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gili79 Отговорено Април 14, 2008 Share Отговорено Април 14, 2008 Вижте сега,моя синтезатор е 600 лева.Проблема е,че той няма флопи и не става и за карта.Пригоден е само за кабела ЮСБто.Не чакам да паднат кабелите,но в града в който живея го няма никъде.Кабела ми трябва,да запиша музиката ми на диск,след което да я кача в интернета,в мойта тема със мойте авторски парчета.Ако знаеш как става номера,моля те кажи ми Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Март 9, 2010 Share Отговорено Март 9, 2010 Понеже ще ми трябва MIDI-to-USB интерфейс, мисля да взема едно M-Audio от 64 лв. тук: http://www.almar.bg/index.php?option=com_v...=7&Itemid=1 Въпросът ми е, вкарват ли някаква допълнителна чуваема латенция (от драйверите)? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Март 9, 2010 Share Отговорено Март 9, 2010 Имах такъв - чуваема латенция изобщо няма. Дори мисля, че и "нечуваема" не би трябвало да има, тъй като самият протокол е сериен с пакети от по няколко байта, така че споко П.П. И все пак, бих ти препоръчал обикновен MIDI кабел, който да включиш в Game порта на компютъра си - хем е по-евтин, хем е доста по-удобен, защото можеш да включваш и изключваш инструмента по всяко време, дори и когато е пуснат хоста и т.н. При USB трябва първо да включиш инструмента и тогава хоста и след това обратното и ако се объркаш, понякога стават големи забивации и трябва да се рестартира компа, пък и изобщо USB-то е много калпав протокол и мисля, че от него наистина може да имаш латенции, ако имаш и други USB-устройства в тоя момент. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Март 9, 2010 Share Отговорено Март 9, 2010 (Редактирано) от известно време се занимавам да пиша лични на търсещите подобно устройство, че в русе едни готини хора продават midi<->usb интерфейси за под 30 кинта (: а гейм порт новите компютри все пак нямат, даже вече изчезват дъната със слотове, в които може да се сложи саунд карта с такъв (: Редактирано Март 9, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Март 9, 2010 Share Отговорено Март 9, 2010 Мерси за линка, който си ми пратил. Но доколкото виждам, тези интерфейси са безмаркови и леко са ми съмнителни. Иначе, на мен ще ми трябва и за sysex трансфер на пачове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Март 10, 2010 Share Отговорено Март 10, 2010 върши отлична работа според мене, то просто няма какво да му се обърка на такова елементарно устройство (: а sysex е част от миди спецификацията, и него трябва да го може (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dakata_m Отговорено Март 10, 2010 Share Отговорено Март 10, 2010 И аз преди време изръсих 60 лева за midi to usb кабел, понеже съм с лаптоп и нямаше как. Видях обаче в този китайски сайт, от който съм купил до сега много работи и всичко работи, че има кабел на доста сносна цена и четейки отзивите явно работи. Доставката си е включена в цената. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11277 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Март 10, 2010 Share Отговорено Март 10, 2010 то просто няма какво да му се обърка на такова елементарно устройство (:а sysex е част от миди спецификацията, и него трябва да го може (: Това е ясно, казвам между другото. Но всичко е евтиния, включително и самият кабел. Тук в един магазин очакват въпроснитне от M-Audio и ми казаха, че ще ми струва 30 лв. Проблемът е, че е поръчно от близо 6 месеца и още не са им доставили. Т.е. Almar надуват цените. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Killerbee Отговорено Март 10, 2010 Share Отговорено Март 10, 2010 Аз си купих такъв миди - usb кабел наскоро,точно за да ползвам виртуални инструменти чрез лаптопа ми, ми ,но нямаше как да се преборя с латенцията с вградената звукова карта,затова сега ще трябва да си купя и хубава външна звукова карта. Та моя съвет е да си купиш хубава звукова карта с midi in ,и няма да имаш нужда от скъпия миди-усб кабел,ами от обикновен миди кабел. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts