Jump to content
Българският форум за музиканти

Pci към Firewire 1394 - Firewire за Pc


ProjectHamsterdam

Recommended Posts

Трябва ми Firewire на PCто, мисля да мина на Firewire аудио интерфейс. Въпросът ми е дали PCI към Firewire адаптерите имат някакви проблеми със скоростта - ще имам ли проблеми с дропаут, насичания, пуканки и други артефакти?

 

Хвърлил съм око на това например обаче не мога да разбера:

 

"Isochronous transfer support (guaranteed bandwidth) for DV video data transfer from Camcorder to PC. Provides three fully compliant cable ports, each supporting 400Mbits/sec, 200 Mbits/sec and 100Mbits/sec traffic."

 

Изохронен трансфер - ок, но защо са изброени 3 скорости? И ако приемем скоростта да е 400Mbits/sec, ще бъдат ли достатъчни да преведат 2 независими канала аудио в 24/96 без проблем.

 

Надявам се да съм бил ясен, защото нищо не разбирам от хардуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Божа работа дали ще имаш "насичания" :metalist: Зависи от толкова много неща - от разбирателството на конкретния интерфейс, точно с твоето дъно и останалите устройства, от самото дъно (и съответно разпределението на прекъсванията по PCI слотовете и дали се споделят с други устройства), от самия firewire interface. Поразтърси из Google за конкретния интерфейс какъв (и коя марка) Firewire Контролер препоръчват.

 

Тези скорости са ми странни и предполагам зависят от кабела иначе стандарта е 400 Мбита/с (1394a) и 800Мбит/с (1394b). И 2 аз поне не бих рискувал с бюджетен firewire интерфейс и firewire платка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заглеждам Mackie Onyx Satellyte най-вече заради микрофонните преампи. За съжаление няма PCI версия на този интерфейс. Mackie не препоръчват конкретна марка или модел PCI 2 Firewire карта. В упътването пише, че ако няма firewire port, той 'лесно и бързо може да се инсталира за PC и лаптоп' и т.н., но нищо конкретно.

 

За тази цена интерфейсът си е бюджетен, да. Дъното и компютърът ми също са бюджетни. Съгласен съм, че като се съберат много бюджетни неща накуп, това си е предпоставка за бедствие.

 

Скоро ще преминавам на двупроцесорна система, та може би ще потърся някое дъно с вграден firewire port. Имаш ли препоръка за марка на дъното?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе взимай и не се чуди. Аз съм с Tascam FW 1804, влязох в първият магазин и взех първата Firewire карата която видя и тя не беше кой знае колко скъпа. Не вярвам да имаш проблеми.

 

synchu е про и той винаги ще гледа с едно око подозрително на бюджетните решение ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво да ти препоръчам, човек - честно :metalist: Всичко е маде ин Чайна и е игра на тото :) Аз от дълги години използвам и съм фен на Asus. Имат си и те бакии и трески за дялане, но в общия случай вървят добре.

 

Firewire чипсета поне RME (rme-audio.com) препоръчват да е TI (Texas Instruments). За Оnyx нямам никаква идея как ще се държи.

 

Ето и едно туулче за проверка на латенси и евентуално идентифициране на проблемни драйвери:

http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готина програмка. 10х. Ониксът определено ми е в списъка на желанията.

 

Въпросът е не дали ще втъна с 50лв за firewire картата, а дали ще втъна 50лв и още 400лв за интерфейс, който след това няма да мога да ползвам. :metalist: Но явно е божа работа наистина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се хвърляй директно на първия firewire интерфейс.

Виж и тези:

http://www.alesis.com/product.php?id=95 - този може да записва 24bit 192kHz (onyx-a само 24bit 92kHz) и е на доста добра цена

http://www.m-audio.com/products/en_us/FireWire410-main.html

 

А пък тези според мен са върхът, но са доста по-скъпи:

http://www.m-audio.com/index.php?do=media....500a030985a354a

http://www.m-audio.com/products/en_us/ProFire2626-main.html

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

24/96 е рейта на Оникса, 92 Khz стандарт няма.

 

М-Аудио ПроФайър 26 са върхът ........ на друга планета обаче :thumbs_up: За по 50$ на аналогов канал (при това от 899$ MSRP, т.е. крайната в магазина ще е още по-ниска) едва ли ще събори дори RME, за Apogee, Lavry, Mytek, etc въобще да не говорим. За малко повече TC Electronic (& Konnekt серията) поне вкарват няколко свестни ефекта към офертата. Пък и отдавна се занимават с AD/DA така че съм склонен да си мисля, че ги разбират тези работи.

 

Най-важното, според мен, в този клас интерфейси са драйверите. Разликата в звука е минимална. Важно е системата да ти е стабилна, което означава добри и стабилни драйвери, и да работи и да не се занимаваш с настройване, фиксване, ъпдейтване и подобни глупости, неприсъщи за процеса на музициране.

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да не се съглася! Много вярно и на място! :rocker:

М-Аудио са много по-добри карти от вградените, от тези на Крейтив и т.н., но чааак пък толкова... Фен съм им определено, но нека бъдем и реалисти. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.