ProjectHamsterdam Публикувано Януари 23, 2008 Публикувано Януари 23, 2008 Трябва ми Firewire на PCто, мисля да мина на Firewire аудио интерфейс. Въпросът ми е дали PCI към Firewire адаптерите имат някакви проблеми със скоростта - ще имам ли проблеми с дропаут, насичания, пуканки и други артефакти? Хвърлил съм око на това например обаче не мога да разбера: "Isochronous transfer support (guaranteed bandwidth) for DV video data transfer from Camcorder to PC. Provides three fully compliant cable ports, each supporting 400Mbits/sec, 200 Mbits/sec and 100Mbits/sec traffic." Изохронен трансфер - ок, но защо са изброени 3 скорости? И ако приемем скоростта да е 400Mbits/sec, ще бъдат ли достатъчни да преведат 2 независими канала аудио в 24/96 без проблем. Надявам се да съм бил ясен, защото нищо не разбирам от хардуер. Цитирай
synchu Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Божа работа дали ще имаш "насичания" Зависи от толкова много неща - от разбирателството на конкретния интерфейс, точно с твоето дъно и останалите устройства, от самото дъно (и съответно разпределението на прекъсванията по PCI слотовете и дали се споделят с други устройства), от самия firewire interface. Поразтърси из Google за конкретния интерфейс какъв (и коя марка) Firewire Контролер препоръчват. Тези скорости са ми странни и предполагам зависят от кабела иначе стандарта е 400 Мбита/с (1394a) и 800Мбит/с (1394b). И 2 аз поне не бих рискувал с бюджетен firewire интерфейс и firewire платка. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 24, 2008 Автор Отговорено Януари 24, 2008 Заглеждам Mackie Onyx Satellyte най-вече заради микрофонните преампи. За съжаление няма PCI версия на този интерфейс. Mackie не препоръчват конкретна марка или модел PCI 2 Firewire карта. В упътването пише, че ако няма firewire port, той 'лесно и бързо може да се инсталира за PC и лаптоп' и т.н., но нищо конкретно. За тази цена интерфейсът си е бюджетен, да. Дъното и компютърът ми също са бюджетни. Съгласен съм, че като се съберат много бюджетни неща накуп, това си е предпоставка за бедствие. Скоро ще преминавам на двупроцесорна система, та може би ще потърся някое дъно с вграден firewire port. Имаш ли препоръка за марка на дъното? Цитирай
vhcs Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 абе взимай и не се чуди. Аз съм с Tascam FW 1804, влязох в първият магазин и взех първата Firewire карата която видя и тя не беше кой знае колко скъпа. Не вярвам да имаш проблеми. synchu е про и той винаги ще гледа с едно око подозрително на бюджетните решение ... Цитирай
synchu Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 (Редактирано) Не знам какво да ти препоръчам, човек - честно Всичко е маде ин Чайна и е игра на тото Аз от дълги години използвам и съм фен на Asus. Имат си и те бакии и трески за дялане, но в общия случай вървят добре. Firewire чипсета поне RME (rme-audio.com) препоръчват да е TI (Texas Instruments). За Оnyx нямам никаква идея как ще се държи. Ето и едно туулче за проверка на латенси и евентуално идентифициране на проблемни драйвери: http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml Редактирано Януари 24, 2008 от synchu Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 24, 2008 Автор Отговорено Януари 24, 2008 Готина програмка. 10х. Ониксът определено ми е в списъка на желанията. Въпросът е не дали ще втъна с 50лв за firewire картата, а дали ще втъна 50лв и още 400лв за интерфейс, който след това няма да мога да ползвам. Но явно е божа работа наистина. Цитирай
ATAHAC Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 Не се хвърляй директно на първия firewire интерфейс. Виж и тези: http://www.alesis.com/product.php?id=95 - този може да записва 24bit 192kHz (onyx-a само 24bit 92kHz) и е на доста добра цена http://www.m-audio.com/products/en_us/FireWire410-main.html А пък тези според мен са върхът, но са доста по-скъпи: http://www.m-audio.com/index.php?do=media....500a030985a354a http://www.m-audio.com/products/en_us/ProFire2626-main.html Цитирай
synchu Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 (Редактирано) 24/96 е рейта на Оникса, 92 Khz стандарт няма. М-Аудио ПроФайър 26 са върхът ........ на друга планета обаче За по 50$ на аналогов канал (при това от 899$ MSRP, т.е. крайната в магазина ще е още по-ниска) едва ли ще събори дори RME, за Apogee, Lavry, Mytek, etc въобще да не говорим. За малко повече TC Electronic (& Konnekt серията) поне вкарват няколко свестни ефекта към офертата. Пък и отдавна се занимават с AD/DA така че съм склонен да си мисля, че ги разбират тези работи. Най-важното, според мен, в този клас интерфейси са драйверите. Разликата в звука е минимална. Важно е системата да ти е стабилна, което означава добри и стабилни драйвери, и да работи и да не се занимаваш с настройване, фиксване, ъпдейтване и подобни глупости, неприсъщи за процеса на музициране. Редактирано Януари 30, 2008 от synchu Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 Не мога да не се съглася! Много вярно и на място! М-Аудио са много по-добри карти от вградените, от тези на Крейтив и т.н., но чааак пък толкова... Фен съм им определено, но нека бъдем и реалисти. Цитирай
Recommended Posts