Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам питане, дали някой е разцъквал T.C.Electronic G -System:)))Изглежда доста приятен и удобен процесор с възможности за external ефекти и т.н.:)))Кофтито е че го няма в наличност в Динакорд и неможе да се тества, за това карам само на ревюта и презентации и ще се радвам ако някой от форума се е сблъсквал с него и изкаже мнение:surprise:))

10x

Отговорено

това дефакто е G-Force във вариант педал. Става дума за наистина страхотни ефекти като качество и разбира се като цена. Доста скъпа играчка е и аз лично бих ти препоръчал G-Major които е с малко по-ниско качесто ама за концерти така или иначе не ти трябва студиино качесто, а в студио така или иначе се ползват други процесори.

Aз лично имам G-Major и мога да ти кажа че качеството е страхотно. Един се продава от доста време можеш да метнеш едно око в раздела за продажни и мисля че и G-Major го има в Dynacord - чуй го и с си представи една идея по-добър е G-Force/G-System

Поздрав

Алекс

Отговорено
това дефакто е G-Force във вариант педал. Става дума за наистина страхотни ефекти като качество и разбира се като цена. Доста скъпа играчка е и аз лично бих ти препоръчал G-Major които е с малко по-ниско качесто ама за концерти така или иначе не ти трябва студиино качесто, а в студио така или иначе се ползват други процесори.

Aз лично имам G-Major и мога да ти кажа че качеството е страхотно. Един се продава от доста време можеш да метнеш едно око в раздела за продажни и мисля че и G-Major го има в Dynacord - чуй го и с си представи една идея по-добър е G-Force/G-System

Поздрав

Алекс

Благодаря за отговора, Алекс:wub:))Запознат съм с по "ниския" клас процесори на T.C. и определено се питах дали наистина си заслужава да се инвестира в този модел;)))

Отговорено

Полезно е, ако ти трябва целия on-line switching :wub: Все пак 4 луупа са си 4 луупа, както и да ги погледнеш

Отговорено (Редактирано)

G-Major струва към 400 а G-System 1400 еврея - eфектите дории да са 3 пъти по-добри и 3х повече на брой от тия на G-Major, както дори и да е 3 пъти по-гъвкав и удобен, за мене G-Major е идеалното решение и повече не ми трябва. За концерти, репетиции имаш убийствени ефекти, а в студио така или иначе ползваш други джаджи. Аз лично не бих направил тая инвестиция, но това е само мое мнение ... дори като го пробвах имах възможността да чуя и G-Force ама въобще не си направих труда.

Целия on-line switching го постигаш спокойно с MIDI педалиера и при G-Major. 4х loop-a на мен лично не ми трябват ама ако искаш да хакаш и други ефекти е полезна джаджа.

Най-добре се огледай по разни чужбински форуми и ревюта за сръвнения - в България я има 3-4ма дето го ползват или са имали достъп до него я няма.

... ако се решиш и го вземеш драсни малко семпли да чуем за какво все пак става дума а не да си чешем само езиците (в склучая клавиатурите :thumbs_up: )

Поздрави

Алекс

Редактирано от vhcs
Отговорено (Редактирано)

Вчера се рових из едни немски форуми и там един пич сравняваше нещата и обясняваше че с G Major и footcontroler вършиш същата работа за 3 пъти по малко кинти:thumbs_up:))Но играта е точно във тази loop системка и True Bypass-a и да ти е удобно на LIVE:)))Водя вече преговори за един, second hand:)))

Редактирано от vaicho
Отговорено

Здрасти

с Nobels Loop-Master или подобна джада би постигнал същият резултат, G-Major има също байпас. Е, вярно че няма да има същият вид като на G-System (оптиката е просто невероятна)

Не ме разбирай погрешно - не искам да те разубеждавам, а дори ще се радвам ако си вземеш подобен як ефект и драснеш малко семпли и инфо как се държи, но на менен ми се вижда просто безумно скъпо.

Аз моя G-Major си го взех за баса и страшно ме изкефи. Като го хакнах обаче в loopа на китарният амп направо ме насрах от кеф и както върви ще си свиря без него и ще му се радвам от китарният саунд :-)

Поздрави

Алекс

Отговорено

G-Force има някои ефекти в повече от G-Major. Аз едно време се замислях но факта, че няма повече ефекти от ГТ8 ме спря. Говоря за такива като синт, EнтелЕгентен питч шифтър, гитар симулатор и т.н.

Но за основните ефекти - дилей, ревърб, хорус и т.н. - кърти! Същото важи и за G-System.

Отговорено

Рафо, G-Major има питч шифтър, уами и октавър - това го знам защото съм ги ползвал и са на отлично ниво. Можеш да правиш 3-гласия дори и закъснение да им слагаш и звучат доста добре ... е не като 2ра китара ама солата примерно биха ти звукнали доста по-богато. Синтове и симулации няма - тука Рафо е 100% прав

Отговорено

Има шифтър ама не е ЕнтЕлегентен :thx:

В смисъл не може да ти свири интервалите в зависимост от лада в който свириш. Докато в боса даже можеш да си направиш собствена система. Примерно да му кажеш че свириш в До Мажор и на първа степен да ти свири кварта, на втора терца и така нататък за всеки един хроматичен тон.