Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

знчи групата решихме да си купим хубав компютър с който да започнем да правим по малко записи.. конфигурацията която избрахме ни излиза 800лв:

Pentium4 Prescott 3.2ghz/1mb /800 HT s.478

Asus P4P800 E-Deluxe i865PE

2x512MB DDR400 Samsung+2x256MB DDR400 A-DATA

160GB Seagate SATA+200GB Seagate UATA100

GF4 MX440 64MB/128 bit

всичко това в го преписвам от листчето с конфигурацията.. та значи единственият избор който остана е звуковата карта.. разполагаме с 200,максимум 250лв за звукова карта.. дайте ни съвет кое да изберем и което да си заслужава парите максимално :think:

• Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Е тва са сладури! :)

Аз какво мога да кажа - добро дъно, процесор- чудесен; този РАМ ми е непознат; за по- сигурно слагайте Kingston, оставете го тоя Samsung вляво. Готин хард.

видeo картата по- добре да е Радеон, хем ще си отива с дъното, ама и не само затова; Ваш`та си е малко по- геймърска...

RME- за аудио - малко са по- скъпи от вашия бюджет;

ама и не чак толкова

за по- лесно - изберете си нещо оттук на първо време- http://www.ramelectronics.net/html/sound_cards.html#rme

И успех ! :curse:

Отговорено
Е тва са сладури!  :)

Аз какво мога да кажа - добро дъно, процесор- чудесен; този РАМ ми е непознат; за по- сигурно слагайте Kingston, оставете го тоя Samsung вляво. Готин хард.

видeo картата по- добре да е Радеон, хем ще си отива с дъното, ама и не само затова; Ваш`та си е малко по- геймърска...

ама и не чак толкова

за по- лесно - изберете си нещо оттук на първо време-  http://www.ramelectronics.net/html/sound_cards.html#rme

И успех ! :curse:

благодаяр ти за информацията.. каде в БГ може да се поръчат тези звукови платки?

относно РАМ паметта ..ами казаха ни че самсунг е доста бърза памет.. даже ни го демонстрираха с някакви тестове.. а паметта А-дата ни я подаряват от фирмата кадето ще купим компютъра.. според нашият басист който е малко-позапален по компютърен хардуер тази памет е още по добра и бърза.. демонстрираха ни колко е бърз компютъра и направо останах изненадана каква е разликата м/у моя и този който ще купуваме.. видео картата ни казаха че е без значение каква ще е и затова ни слагат най-евтината която имат в наличност.. по-добре да спестим пари за по добър звук отколкото за скъпа видео карта .. вече си харесахме :

Delta 1010-LT $279.00

10 in/10 out, 24-bit/96kHz audio card with mic preamps, digital I/O, and MIDI I/O

въпреки че е над определения бюджет..

Отговорено (Редактирано)

ами да, това е картата, която трябва да вземете :curse:

тука в БГ има един човек който внася легално и това е недолюбвания от много Сашо Марков, но той е единствения, кво да правиш

аааа и още нещо: м-аудио имат представителство в Истанбул и ако си направите екскурзия може да ви излезе безплатна на фона на цените на Сашо

Редактирано от peshoy2k
Отговорено

Брейй страхотна цена са ви дали за тез компоненти - подозрително ниска даже :curse:

Делтата не е лоша, мдам, за група ше свърши работа (освен в случай, че не искате да се записвате всички едновременно с 8 микрофона на барабаните само например :)).

Съдейки по цената навън (199$ @ audiomidi.com)..тук цената ще е около 400 и нещо кинта в Алмар (при гореспоменатия Сашо Марков т.е.)

Отговорено (Редактирано)

не го знам този човек - Сашо Марков, но вероятно става дума за тази фирма

http://www.almar.bg/

можете да се свържете с тях да ви препоръчат нещо или да си изберете от фирмите, за които имат претенциите че са представители

Редактирано от fracture
Отговорено (Редактирано)

само гледайте нещото да е в наличност, щото ако не е ще чакате до догодина както аз чаках сума ти време и ми писна и доплатих за друго. Също така гаранцията е ....... абе не разчитайте на качествено обслужване, но това е единствения начин да я получите в БГ :). Иначе бих казал, че Сашо разбира и насочва добре в това, което предлага, но внимавайте с уговорките !!! :D:curse:

ps имай предвид обаче, че картата май нямаше гейн на входовете, нито фантомно, демек ще ти трябва един преамп

Редактирано от peshoy2k
Отговорено

Доколкото знам паметта самсунг е добра - не я сменявайте. За видеокартата - ако ще взимате толкова евтина, вземете по-добре ATI Radeon 9200 и гледайте - на някои производители (май на Gigabyte) е без вентилатор, което ще има доста важно значение компютъра ви да е по-безшумен щото за запис си е важно. Тая аудиокарта доколкото чета по форумите е добра, ама май ще ви надхвърли бюджета. До 250 лв. вариантите са E-MU 0404 и M-Audio Audiophile 2496

Отговорено
Доколкото знам паметта самсунг е добра - не я сменявайте. За видеокартата - ако ще взимате толкова евтина, вземете по-добре ATI Radeon 9200 и гледайте - на някои производители (май на Gigabyte) е без вентилатор, което ще има доста важно значение компютъра ви да е по-безшумен щото за запис си е важно. Тая аудиокарта доколкото чета по форумите е добра, ама май ще ви надхвърли бюджета. До 250 лв. вариантите са E-MU 0404 и M-Audio Audiophile 2496

да, ама те май искат мултитраково :angry:

Отговорено
...

аааа и още нещо: м-аудио имат представителство в Истанбул и ако си направите екскурзия може да ви излезе безплатна на фона на цените на Сашо

магазина е в близост до кулата Галата, като тръгнете на екскурзия свирнете и ще ви упътя по-детайлно. но имайте предвид, че в Стамбула цените на музикалните инструменти са по-високи от тези в Германия примерно, което не значи автоматично, че са по-скъпи от БГ. Просто не съм запознат с местния пазар и не мога да правя сравнение ...

Отговорено

radeon 9200 всъщност е 9000 с раздуто име, ако по-малкият модел ще ви спести някой друг долар - взимайте направо него

Отговорено
Е тва са сладури!  ;)

ама и не чак толкова

за по- лесно - изберете си нещо оттук на първо време-  http://www.ramelectronics.net/html/sound_cards.html#rme

И успех ! :rolleyes:

благодаяр ти за информацията.. каде в БГ може да се поръчат тези звукови платки?

относно РАМ паметта ..ами казаха ни че самсунг е доста бърза памет.. даже ни го демонстрираха с някакви тестове.. а паметта А-дата ни я подаряват от фирмата кадето ще купим компютъра.. според нашият басист който е малко-позапален по компютърен хардуер тази памет е още по добра и бърза.. демонстрираха ни колко е бърз компютъра и направо останах изненадана каква е разликата м/у моя и този който ще купуваме.. видео картата ни казаха че е без значение каква ще е и затова ни слагат най-евтината която имат в наличност.. по-добре да спестим пари за по добър звук отколкото за скъпа видео карта .. вече си харесахме :

Delta 1010-LT $279.00

10 in/10 out, 24-bit/96kHz audio card with mic preamps, digital I/O, and MIDI I/O

въпреки че е над определения бюджет..

Само не се заблуждавайте, че видео картата не играе голяма роля във вашия случай. Напротив, ще си имате ядове с машината, ако сложите по- слаба видео карта. Някои секуенсърни програми даже имат спец. изисквания относно видеокартите. За мен - Radeon 9600 минимум. Ge Force MX e морално остаряла видеокарта и няма място в такъв комп. А Radeon 9000 май вече я няма на пазара... :think:

Отговорено
...

Само не се заблуждавайте, че видео картата не играе голяма роля във вашия случай. Напротив, ще си имате ядове с машината, ако сложите по- слаба видео карта. Някои секуенсърни програми даже имат спец. изисквания относно видеокартите. За мен - Radeon 9600 минимум. Ge Force MX e морално остаряла видеокарта и няма място в такъв комп. А Radeon 9000 май вече я няма на пазара... :think:

:think: дай по подробно пояснение, до сега изискванията са били все по отношение на звуковата карта и ако не те затруднява, кажи кои са тези секуенсърни програми

Отговорено

1820 ама и той е с два микр входа, а др трябва с преампове. Моя вариант е 1212м + берингер адат и излиза ем по-ефтинджоз ем имаш 8 трака с гейн 48/24 то повече не ти требе. Поне аз така си мисля де