Jump to content
Българският форум за музиканти

Анонсиран е Boss Gt-10


synchu

Recommended Posts

...и що няма лампа...

...особено след последния Vox - защото в сравнение с него Boss GT-8 звучи като софтуерен ефект...

Абсолютно подкрепям! Не съм чувал Босс-а, ама тоя Vox направо ме отнесе! Като отявлен антифен на процесорите го казвам - СТРАХОТНА играчка е!!! :)

В тоя ред на мисли съм съгласен с изказванията по-горе, че е трябвало да пипнат повечко неща... :pray:

 

Едит: Оле, гледах видео демото. Супер изпърдян саунд. Не мога да повярвам направо...

Особено на тоя десния китарата му звучи като муха затворена в тенекия от сирене... :recourse:

Редактирано от Baby Thomas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

е има ли вече щасливи собственици (или не толкова щасливи :) ) на този процесор ? :)

и всъщност има ли го у нас ?

Редактирано от pepata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми харесаха клипчетата :/ Според мен софтуерите дето се мотаят, особено последните им версии бият по звук това, което се чу

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не ми хареса тона - подкрепям Занев че с лампа вътре можеха и да изкарат нещо свестно на пазара. Общо взето напредък откъм дизайн възможности и леснина за работа + съвместимост с компютър и възможности за мултитрак рекординг и едитинг и незнам си кво си но откъм най важното - САУНД - никакъв напредък. Според мен известен китарист скоро няма да видим на живо да излезе с такова чудо както и с другите модели преди него. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми харесаха клипчетата :/ Според мен софтуерите дето се мотаят, особено последните им версии бият по звук това, което се чу

Хора недеите така да го отрязвате тоя процесор без да сте го чували на живо :)

Вярно че не предлага кои знае какво ново но определено мисля че трябва да се чуе :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нещо не разбрах.Някой тука чувал ли го е вече как звучи?

Разбира се, че не, но, естествено, това не пречи да бъде оплют за отрицателно време :punk_guitar: .

Лично аз, преди да съм го чул и видял по-отблизо няма да го коментирам, но опитът ми с 8-цата до момента е доста удовлетворителен, въпреки че и неговите демота звучаха изкуствено и въпреки факта, че много хора (включително човекът, от когото го купих), не са успяли да изкарат читав директен звук с него. Моят извод категорично е, че в повечето случаи последното е проблем не на симулациите, а на системата, през която се пуска - пуснете 8-ца през добър пулт и т.н. и ха да видим дали няма да изкарате яки бленди!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

забелязвам тенденцията да стават все по малоумни за ползване тия ефекти...тая графика, софт-хард-соло-бекинги ме уби :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сте критични всички. Сигурно има някакво приложение това животно. Мен лично не ме привлича, но ако някой ми го подари не бих се разсърдил - обичам играчките :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на мнение че е задължително да сме критични, кой друг ако не потребителите трябва да е критичен...мен лично ме дразни и представянето на NАММ което са сложили като клипче...някакъв пич показа колко е добър да свири бързи работи и изсвири някво рокаджийско парче, като превключи от ритъм на соло - мина през чиста с дилеи и разляти акорди, пусна два пъти уа уато и край. Ами пусни го тоя бос в различни стилове изсвири по 30 - 40 секунди джаз, рок, фънк, метъл, блус - разцъкай тия бленди - пък спри се малко обясни възможностите му за работа с компютър - кое е ново кое не...общо взето вижте ме какъв съм добър ебати якото свиря...ами добре де то тогава тия дето свирят по яко от тебе за какво да си го купуват тогава...Аз преди време когато Фактор представяха GNX 3000 в Бекстейдж, говорих с Ралф демонстратора и му казах, че трябва да свири по - бързо за да ме убеди да си го купя... Той се смя човека обаче тъй и тъй кой знае какви доводи не изказа в разговора ни, че процесора е по-добър от олдскуул нещата на Диджитек...като тон става въпрос. Знам, че това е субективно понятие и всеки си решава какво търси, обаче още пазя един брой от 95-та година на списание Total Guitar в което друг тип демонстрира новия тогава Босс МЕ 5 и на CD-то към списанието имаше супер яко парче с тоя процесор в което демонстрира тази играчка в най различни стилови възможности и бленди и то в рамките на 3-4 минути...значи можело...защо тогава ме баламосват с арпежи и дабълхенди не мога да разбера на изложението - :punk_guitar: просто да си свършат работата :yahoo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ненапразно казах, че не ме кефят КЛИПЧЕТАТА ^_^ Може би ако се разцъка достатъчно процесора, ще изкара доста по-сносен звук, знам ли?

 

Тъпото е, че това, ако е така, е най-чиста форма на антиреклама- подобни семпли трябва да изкарват НАЙ-доброто, което може да се направи с дадения продукт- или поне да видиш с какво се различава от другите. А както се спомена- гледаш, някъв пич стърже там, все едно гледаш нещо си в youtube...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рекламчето е безспорно много зле - аз лично не изтраях да го изгледам цялото, още по-малко успях да чуя нещо характерно като звук. От друга страна този процесор явно е с една идея по-развит от GT8, който пък е наследник на GT6 и т.н. и съответно представлява някакъв интерес за феновете на марката/процесора като концепция, а въпросните процесори си имат клиентска база - тоест има хора които си ги харесват и купуват, това че на 5 - 10 човека тук не им допада демото на процесора, не го правят задължително лош продукт, а и както спомена 7thString - ако се разцъка има вероятност да изкара прилични звуци животното.

 

На мен лично не ми харесва както този, така и предишните модели - предпочитам Line6 концепцията за моделиране, но това не означава че продукта (GT10) е лош - просто на мен не ми харесва ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Vox направо ме отнесе! Като отявлен антифен на процесорите го казвам - СТРАХОТНА играчка е!!! :greenball:

Като стана дума за Tonelab-а, какви са ти впечатленията за възможностите му да докарва хай-гейн звуци? Любопитно ми е, че миналата година бях на ръба да си го поръчам, но така и не се реших, защото почти всички отзиви бяха категорични, че за метъл не става, а така и не успях да пробвам лично или да открия саунд демо, което да ме убеди в противното. Вярно, че Vox като бранд въобще никога не са имали за цел да правят хеви звуци, ама все пак процесорът може ли да докара и нещо в тази насока?

Сори за ^_^ !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бос определено не могат да поддържат продуцкията си на ниво, на фона на сериозната конкуренция

 

ГТ10 изглежда ужасно, и като че ли за всичките тия години от излизането на ГТ8 не са правили никакви модификации по звука, а са наблегнали на някакви софтуери за малоумници, да бяха направили поне изходите като хората

 

Аз чакам да дооправят под хт3 и си взимам един - в това нещо могат да се включат 2 китари, които да минават през съвсем независими ефекти една от друга, има изходи без амп симулация за към кубета на сцената, и отделно линейни изходи с амп симулация за централното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.