Jump to content
Българският форум за музиканти

кривоч за бас


vhcs

Recommended Posts

Здравейте,

 

все пробвам различни кирвочи като ми изпаднат и все не ми харесват - независимо дали са лампови, транзисторни или дигитални. Как включа кривоча и веднага изчезва силата на ниските честоти и баса някак си не е така "пробивен" както трябва да бъде.

 

Я кажете вие как го правите. Аз последно взех да се замислям дали да не пробвам някак си с crossover да разделя сигнала честотно и ниските честоти да не ги закачам а само средни към високи и високи да ги изстрелям през кривоча. Така хем ще имам мощем бас в ниските честоти хем ще има и кривоч.

 

... или пък знаете някой кривоч който не пипа ниските честоти

 

Мерси за мненията и съветите предварително

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам две неща - Behringer BDI21 и Behringer BEQ . От BDI-то докарвам драйва и леко дигам пресънса го "оформям" след това с графичния EQ . Може да запиша семпли като се прибера . Но за мен това е най-удачния вариант , защото иначе някои честоти след драйва трудно се връщат .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен комбинацията с еквилайзер не ми допада. Някои производители (Tech 21 и МXR например) слагат потенциометър, с който можеш да смесваш чистия сигнал с изкривения, което е по-добър вариант.

 

Друг начин е да използваш 2 усилвателя - един за изкривения сигнал и един за чистия, като кривоча може и да е от претоварения усилвател, а не от ефект. Всъщност, така свирят повечето басисти предпочитащи звук с драйв - Billy Sheehan, Doug Pinnick и John Entwistle са достатъчно представителна извадка, смятам :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми хакал съм баса в high gain китарен амп и нещо пак не ме кефи. Май ще трябва да седна да запиша няколко писти с разлинчни ампове с и без кривоч и да седна да си играя в микс да видя как най ме кефи и тогава да мисля как да го реализирам технически.

 

мерси пак за съветите и идеите !

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алекс, аз използвам едно ефектче на НикиФенский :rolleyes: То е предназначено за китара, но той така добронамерено го модна за бас китара. Лично аз съм доволен и не мисля, че толкова много ми ограничава звука на баса. Дори обратното, бууства го и го оплътнява. СансАмп-а се оказа, че е точно това, което на мен ми трябва, за да използвам баса си с кривоч, който да изкърти главите на хората или просто да оцвети звука леко, но осезаемо приятно. Когато си дойдеш ще се видим да го тестваш задълже, ако не си го виждал и пробвал вече.

Мога да ти запиша някой друг семпъл, за да чуеш за какво иде реч. Скоро ще си купя еквилайзер и един компресор, за да се чувствам натъпкан с джаджи. :)

 

Поздрави,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам същата джаджа и бих добавил,че мн добре подчертава тона,изпъква някак си,а пък ако ти е за истински кривоч - симулациите рулез,трябват ти 2-3 бири с баса и ефекта и получаваш звук :rolleyes:

Редактирано от IgniteAll
Нарушение на правилото за цитат на предишен коментар.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пробвал съм на ники фена диста ама тоя за китара, не моднатия и пак ми имах проблем с "пробивната сила". Със самото звучение нямам проблем а по-скоро че като включа кривоч ми се губи пънча.

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

vhcs здравй първо :D да ти кажа и аз съм чувал така,че се режат честотите, но не може да не се губят ниските като избузиш драйва.Самия драйв представлява изкривяване.За това и най-мощните бас ампове и кабинети изкарват най-чистия звук защото носят на много натоварване и не кривят.Лично аз също много искам да си купя ОД за бас и ще го направя но просто с идеята да вкарам съвсем лек драйв за малко повече украсяване на баса.Но да го избузя до край няма смисъл освен ако нямаме китари в бандата.Пробвай просто с по малко драйв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой ползвал ли е ИК Мултимедия Ампег СРХ ? Защото не знам дали ще стане изобщо за нещо като го изтегля ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но да го избузя до край няма смисъл освен ако нямаме китари в бандата.

 

не съм много запознат с басовете и техниките им но смятам че ако китарата е яко жица а баса е твърде чист или с минимално количество драйв някакси се губи в микса накрая - просто не изпъква, а за лоу енда е нормално да се замазва и губи с кривоч, защото се изкривява - сигнала не е синусуида а е окълцан - затова може с два чейна или нещо такова - един чист за плътния бас и един с кривоч

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има модели процесорчета на бос, които именно заради това са оферта - защото имат 2 аутпута - един чист и един за сигнала, обработен през процесора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@kolega - ми то моето е някакво такова, има си аутпут с женски канон, през който можеш да си вадиш директно звука на баса и после ако искаш да минава през нещо друго.

 

Иначе не знам дали се котира точно като "кривоч", няк'ва симулация на глава е, но на мен ми върши доста добра работа и ако си поиграя с различни настройки мога да изкарвам коренно различен звук.

 

Ей тва Hartke VXL Bass Attack е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.