vhcs Публикувано Януари 17, 2008 Публикувано Януари 17, 2008 Здравейте, все пробвам различни кирвочи като ми изпаднат и все не ми харесват - независимо дали са лампови, транзисторни или дигитални. Как включа кривоча и веднага изчезва силата на ниските честоти и баса някак си не е така "пробивен" както трябва да бъде. Я кажете вие как го правите. Аз последно взех да се замислям дали да не пробвам някак си с crossover да разделя сигнала честотно и ниските честоти да не ги закачам а само средни към високи и високи да ги изстрелям през кривоча. Така хем ще имам мощем бас в ниските честоти хем ще има и кривоч. ... или пък знаете някой кривоч който не пипа ниските честоти Мерси за мненията и съветите предварително Поздрави Алекс Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 Аз ползвам две неща - Behringer BDI21 и Behringer BEQ . От BDI-то докарвам драйва и леко дигам пресънса го "оформям" след това с графичния EQ . Може да запиша семпли като се прибера . Но за мен това е най-удачния вариант , защото иначе някои честоти след драйва трудно се връщат . Цитирай
vurbito Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 Според мен с един electro harmonix bigmuff и някой бас еквалайзер е напълно достатъчно. Цитирай
разбойник Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 На мен комбинацията с еквилайзер не ми допада. Някои производители (Tech 21 и МXR например) слагат потенциометър, с който можеш да смесваш чистия сигнал с изкривения, което е по-добър вариант. Друг начин е да използваш 2 усилвателя - един за изкривения сигнал и един за чистия, като кривоча може и да е от претоварения усилвател, а не от ефект. Всъщност, така свирят повечето басисти предпочитащи звук с драйв - Billy Sheehan, Doug Pinnick и John Entwistle са достатъчно представителна извадка, смятам Цитирай
antonium Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 позваме Izotope Trash никви грижи Цитирай
vhcs Отговорено Януари 17, 2008 Автор Отговорено Януари 17, 2008 (Редактирано) еми хакал съм баса в high gain китарен амп и нещо пак не ме кефи. Май ще трябва да седна да запиша няколко писти с разлинчни ампове с и без кривоч и да седна да си играя в микс да видя как най ме кефи и тогава да мисля как да го реализирам технически. мерси пак за съветите и идеите ! Редактирано Януари 17, 2008 от vhcs Цитирай
IgniteAll Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 Алекс, аз използвам едно ефектче на НикиФенский То е предназначено за китара, но той така добронамерено го модна за бас китара. Лично аз съм доволен и не мисля, че толкова много ми ограничава звука на баса. Дори обратното, бууства го и го оплътнява. СансАмп-а се оказа, че е точно това, което на мен ми трябва, за да използвам баса си с кривоч, който да изкърти главите на хората или просто да оцвети звука леко, но осезаемо приятно. Когато си дойдеш ще се видим да го тестваш задълже, ако не си го виждал и пробвал вече. Мога да ти запиша някой друг семпъл, за да чуеш за какво иде реч. Скоро ще си купя еквилайзер и един компресор, за да се чувствам натъпкан с джаджи. Поздрави, Виктор Цитирай
Abbath Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 (Редактирано) Имам същата джаджа и бих добавил,че мн добре подчертава тона,изпъква някак си,а пък ако ти е за истински кривоч - симулациите рулез,трябват ти 2-3 бири с баса и ефекта и получаваш звук Редактирано Януари 17, 2008 от IgniteAll Нарушение на правилото за цитат на предишен коментар. Цитирай
vhcs Отговорено Януари 18, 2008 Автор Отговорено Януари 18, 2008 (Редактирано) пробвал съм на ники фена диста ама тоя за китара, не моднатия и пак ми имах проблем с "пробивната сила". Със самото звучение нямам проблем а по-скоро че като включа кривоч ми се губи пънча. Редактирано Януари 18, 2008 от vhcs Цитирай
Brandon_Lee Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 vhcs здравй първо да ти кажа и аз съм чувал така,че се режат честотите, но не може да не се губят ниските като избузиш драйва.Самия драйв представлява изкривяване.За това и най-мощните бас ампове и кабинети изкарват най-чистия звук защото носят на много натоварване и не кривят.Лично аз също много искам да си купя ОД за бас и ще го направя но просто с идеята да вкарам съвсем лек драйв за малко повече украсяване на баса.Но да го избузя до край няма смисъл освен ако нямаме китари в бандата.Пробвай просто с по малко драйв. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 А някой ползвал ли е ИК Мултимедия Ампег СРХ ? Защото не знам дали ще стане изобщо за нещо като го изтегля ... Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Но да го избузя до край няма смисъл освен ако нямаме китари в бандата. не съм много запознат с басовете и техниките им но смятам че ако китарата е яко жица а баса е твърде чист или с минимално количество драйв някакси се губи в микса накрая - просто не изпъква, а за лоу енда е нормално да се замазва и губи с кривоч, защото се изкривява - сигнала не е синусуида а е окълцан - затова може с два чейна или нещо такова - един чист за плътния бас и един с кривоч Цитирай
kolega Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Има модели процесорчета на бос, които именно заради това са оферта - защото имат 2 аутпута - един чист и един за сигнала, обработен през процесора Цитирай
kmfb Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 @kolega - ми то моето е някакво такова, има си аутпут с женски канон, през който можеш да си вадиш директно звука на баса и после ако искаш да минава през нещо друго. Иначе не знам дали се котира точно като "кривоч", няк'ва симулация на глава е, но на мен ми върши доста добра работа и ако си поиграя с различни настройки мога да изкарвам коренно различен звук. Ей тва Hartke VXL Bass Attack е. Цитирай
kolega Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 ^ Ако пуснеш семпли на туй чудо, ще съм ти искрено благодарен Цитирай
Recommended Posts