Mr_Crowley Публикувано Януари 16, 2008 Публикувано Януари 16, 2008 (Редактирано) Ако китарата не е с тремоло означава ли това, че тя няма Whammy bar ? Защото след около месец ще си зимам ето тази китара И така като я гледам няма тремоло . . . дали ще трябва да и слагам или нещо такова ? П.с: сори за грешката в заглавието на темата не оцелих Мто : Редактирано Януари 16, 2008 от musicman Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 16, 2008 Отговорено Януари 16, 2008 Ако ти е за ухами бара, просто огъвай грифа Цитирай
Mr_Crowley Отговорено Януари 16, 2008 Автор Отговорено Януари 16, 2008 Ами аз сам още нов като китарист, смисал тва ще ми е парвата ел.китара и ако ми обесниш как . . . защото до сега сам свирил само на кухарка. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 16, 2008 Отговорено Януари 16, 2008 Значи, това се прави предимно при свободни струни, звучащи със или без флажолети, но като цяло не е препоръчително за начинаещи, а и надали това е целта ти. Тонът се променя с около четвърт, някъде. Друг вариант е докато свириш с едната ръка по грифа, с другата да огъваш струните при ключовете или да я поставиш зад струната, на която свириш и въпросната струна да я огъваш. Накратко, не модвай китарата или си взема друга. Според мен това е правилното решение, а тия техники, за които писах са изродски - не се притеснявай Цитирай
Mr_Crowley Отговорено Януари 16, 2008 Автор Отговорено Януари 16, 2008 Мерси много! За модването ми казаха само след време да и сменя адаптера с EMG . Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 16, 2008 Отговорено Януари 16, 2008 Допускам, че звуча малко неясно - утре, като се върна, ще ти драсна едно видео с тия три техники Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 16, 2008 Отговорено Януари 16, 2008 В случая е много по-удачно да се натиска зад бриджа, тъй като е ТОМ-стайл. Към Ози фена: ако искаш ръчка си купи китара с ръчка. И не се хаби да сменяш пикапи. Като сложиш EMG нищо кой знае какво няма да стана, още по-малко ще го усетиш щом се причисляваш към начинаещите. Особено пък ако имаш ялова апаратура! Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 16, 2008 Отговорено Януари 16, 2008 малее като прочетох името на темата иначе тремоло=whammy bar - ако смяташ че ще ти трябва си купи със Цитирай
Hellrider Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Абе хора, малко ама имам въпрос към автора: Защо по дяволите, при положение че не си свирил на ел., всм начинаещ и така нататък си си избрал къртачка BCRitch, която едно че надали е мн евтина, а и по-важното-ще е неудобна...ако държиш на тремоло, земи си китара с тремоло! Примерно почти секи Squier на пазара си има най-обикновено фендерско тремоло и положително е на доооста по разумна цена... И не искам да се заяждам, просто задавам въпрос защото ми е доста чудно... Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Това с кривенето на грифа са само гъзарийки , по-добре китара с тремоло да си купиш.Относно адаптера смени го с EMG каквато и да ти е апаратурата ще има разлика. Цитирай
Slide Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Абе хора, малко ама имам въпрос към автора:Защо по дяволите, при положение че не си свирил на ел., всм начинаещ и така нататък си си избрал къртачка BCRitch, която едно че надали е мн евтина, а и по-важното-ще е неудобна...ако държиш на тремоло, земи си китара с тремоло! Примерно почти секи Squier на пазара си има най-обикновено фендерско тремоло и положително е на доооста по разумна цена... И не искам да се заяждам, просто задавам въпрос защото ми е доста чудно... Ако съм начиещ китарист, свирил само на кухарка, но имам парите да си взема BCRitch, то какъв е проблема тогава, въпреки, че ще ми е първата ел. китара? Иначе към автора: В началото, т.е. малко след като си взех китарата и аз започнах много да се захласвам по изпълнители, които интензивно използват тремолото си. Интереса ми обаче бързо утихна. Причина - имам Squier, споменатата по-горе китарата от колегата... Тремолото на Squier просто разстройва китарата зверски. Е, разбира се при някои може да е по-малко, при други повече, обаче е факт, че го има. За това си помисли хубаво дали след 2 месеца, след като си вземеш китарата, пак ще използваш тремолото или Whammy Bar-а ще стане излишен атрибут, който в последствие ще махнеш. Иначе, ако толкова много държиш, ориентирай се към китара с Floyd Rose тип тремоло, което обаче допълнително усложнява свиренето, настройването и смяната на струните... Цитирай
Dread Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Казваш, че си начинаещ, значи ли това, че поне засега ще си свириш вкъщи? Защото, ако това е истина се замисли относно практическата употерба на конкретната китара в твоя случай. Формата е нещо важно, нещо, което радва окото, създава стил и усещане, но понякога причинява и дискомфорт. Аз имам малък опит с подобна форма и честно да ти кажа седнал не мога да свиря с такъв инструмент. Разбира се на теб може да ти е страшно удобна - вкус другар няма! Цитирай
Mr_Crowley Отговорено Януари 29, 2008 Автор Отговорено Януари 29, 2008 От горе долу 2 години свиря на кухарка и според мен се справям доста добре като за самоук . Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Абе вие начинаещите май не се усещате разликата между стандартно тремоло и това, дето му викат "уами бар"... Нормалното тремоло е това, което виждаме на всеки Squier по магазините, то не е предназначено за екстремни изпълнения - само за леко...tremolo, близко е до акъла, т.е. леки вибрацийки за украсяване на бендове, акордчета и така нататък. Whammy bar от своя страна е всичко живо, на което му се вика "locking tremolo", тоест Floyd Rose тип тремоло, както му казахте, а и за нарицателно вече - флойд. Затова и американците са му сложили този псевдоним - УАми бар, защото с него можеш спокойно да направиш китарата да каже "Уууаааааааааааау" (като последното "у" е поне октава и половина под първото ) . А и за не знам си кой път трябва да казвам, че на китара, която няма флойд, най-малоумното нещо, което можеш да искаш е да й сложиш такъв. Моделът с флойд сигурно ще струва 200 лв повече, но за 200 лв НЕ МОЖЕ да се сложи флойд достатъчно качествен и добре поставен, за да не прее** китарата безвъзвратно. Справки: ТУК и ТУК Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Tremolo_arm whammy bar казват американците на всеки вид тремоло whammy bar се е казвало и преди да има флойд роуз дори Цитирай
Recommended Posts