Jump to content
Българският форум за музиканти

Отделен подфорум за тийнейджъри


Recommended Posts

Възможно ли е да се открие отделен подфорум с теми само за тийнейджъри?

За хора до 16 години.

 

Забелязвам, че форумът се превърна в копие на TeenProblem.net - всяка тема е оспамена обилно от 15 годишни и безумствата, които срещам напоследък, определено трябва или да се трият (непосилна работа за модераторите) или да се открие отделен подфорум само с таквиа неща: "Наичнаещи музиканти", в който да се концентрира всичката тийн енергия само на едно място, а не по всички теми във форума.

 

Или просто при регистрация във форума да се изисква регистриращият се да заяви възраст.

Ако е под 16 - да няма достъп до главните подфоруми, а само до подфорума за тийнове (в който подфорум, разбира се, да има съответните раздели за китара, бас, барабани и т.н.).

 

Съгласен съм, че съществуват тийнейджъри, които свирят прекрасно, имат добро възпитание, изградена култура на поведение и могат да допринесат за форума, но натрупаната дотук практика показва, че точно такива сякаш не се срещат в българското интернет пространство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм , но ще е по -добре да се именува като "Начинаещи музиканти" ,защтото глупавите теми са тяхно (или по - скоро наше /и аз съм начинаещ :hysterical: / ) дело

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го има във всеки форум,не може да се избегне,а и всички сме били тийнейджъри.

В MTB-BG се въведе рейтингова система,защото пубер-спама стана нетърпим-тоест можеш да оценяваш всеки с + или - зависи какво поства.-

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?...99b53e0c9b286f1

Мале,как започнаха да пишат грамотно и без чат глупости децата!Защото при нисък рейтинг можеш да пишеш само в "бла-бла" (подфорум за простотии),а в другите си читател. :greenangel:

По-скоро трябва да се направи FAQ (често задавани въпроси) или "Гид за начинаещи",където да има систематизирана информация за основни неща като "Как да си сложа струните?" и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В MTB-BG се въведе рейтингова система,защото пубер-спама стана нетърпим-тоест можеш да оценяваш всеки с + или - зависи какво поства.

То и в нашия форум има рейтингова система, ако не се лъжа. Но не съм сигурен какви функции изпълнява и дали може да се ползва за филтриране на малоумни тийн потребители.

 

Има и нещо дргуо - тези системи за рейтинг може да се ползват за злоупотреби.

Примерно: събират се 100 тийна и си слагат взаимно рейтинг 5+.

След това почват да пишат навсякъде и пак спамят.

 

Или обратното - събират се пак 100 тийна, решават, че някой не ги кефи и всички заедно му пишат рейтинг минус нула, за да го преебат.

 

Въобще - има риск това да се обърне във война на рейтинги, а там пуберите ще са гарантирано най-активни.

 

 

Трябва да се вземат мерки по въпроса.

С рейтинг ли ще е, чрез ръчно мдериране ли ще е - не знам аз...

Важното е да почне да работи, че не се трае с тези безумни постове навсякъде.

Редактирано от the_gorer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са глупости според мен... Дори виждам една много кофти обратна тенденция- хора, които са уважавани тук, с хиляди мнения, вече май нямат какво да кажат и гледат само да се заядат, или пък просто колкото да са на всяка манджа мюрдия, пишат глупости. Няма да назовавам имена, но проблема не е възрастов :greenangel:

 

А проблема с новаците, както е обсъждано хиляди пъти е, че търсачката е безпомощна предвид стотиците безсмислени теми, които излизат на всеки search. Така, че, за да спрат въпросите от типа "как да си сложа струните", по-хубаво някой да си направи труда да систематизира информацията във форума, отколкото само да се заяждат хората. Ето- откакто има няколко пиннати теми във форумите, никой не е питал по свързаните с тях въпроси :greenball:

 

Иначе, по логиката "що не ползваш търсачката", целия форум е безсмислен- няма НИЩО казано тук, което да не може да се намери в гугъл. Ама не е там въпроса.

 

Та така.

 

П.П. а по системата с рейтинга, много ясно, че хората, които са неприятни на други, ще отнесат негативен вот независимо от постовете си. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В качествата си на "дърт тийн" заставам зад идеята подфорум "Начинаещи музиканти" с pin-нати теми във всеки раздел.

 

А може и без цял подфорум, но кламери при всички положения трябва да има.

 

Съдържанието на темите би трябвало да дава нужното инфо на достъпен език, със снимки, и ако се реализира варианта подфорум, ще предотврати и възможни обърквания от вида "това дето ще го питам/пиша - новашко ли е или е за форума на напредналите".

 

При ексцесии, разбира се, форумът има модератори, както и функцията на съвестния гражданин - "Докладвай".

 

Впрочем 7thString обръща внимание на сериозен проблем и говори истини, та ослушвайте се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина идейно ще е хората които са във ВИП-листата примерно, да обединят усилия за един изчерпателен Ф.А.К., който да отговаря на основните елементарни въпроси, които се задават по три пъти на седмица от различни хора. Ясно че е бая работа, но като че ли болшинството потребители вече са спряли да пишат във форума смислени неща и се обаждат само за да кажат на някой начинаещ как бил много зле. Ясно че ще е много зле, нали е начинаещ, ама защо пък да не се опитаме да му помогнем и по този начин да спре отрано с глупостите, вместо да се заяждаме с него и да се чудим после защо във всяка тема на първа страница, да речем в раздел "Китара", има поне по една обида, или "свръх-компетентно" мнение от някой капацитет, който не ти показва грешките човешки, а те осмива.

Вярно е и друго, че подрастващите повече пишат, отколкото четат (Чукча писател, не читател), ама една синтезирана информация ще им помогне според мен, да спрат да занимават хората с елементарни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята според мен не е добра.Аз съм на 14 години и не спамя никъде.И какво означава,че като нямам 16 немога да влизам във вашите теми и да научавам полезни и интересни неща,който незнам ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене най добре е да се саберат най важните работи в 1 тема и това е.Смисъл от строй до китарата до нз си кво си.Ясно е че пак ще има някой уникати ама нема да е като ся.Верно е че и аз поствам некой големи тъпотии ама какво да се праи старая се да не прекалявам доколкото мога... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за отделен форум за начинаещи, с теми за абсолютно основните неща, които се питат най-често.

Мога да помогна, да напиша някой друг туториал или да събера синтезирано инфо от форума за даден "проблем" в една тема.

 

За рейтинга - може да се направи както в YouTube - рейтинг върху коментар (с плюсчета или минусчета).

Ако коментарът има много отрицателни мнения или е отбелязан по някакъв начин (спам, заяждане и т.н.) да не се показва на четящите.

 

Но нека не забравяме, че ако ще се променя нещо по-съществено по форума ще трябва да се пипа в скриптовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И когато ме ядосаш нещо- бам! навсякъде отрицателни коментари и флууд на всички познати да гласуват с минусчета :thumbdown: Тия идеи не са от днес и вчера- проверено е- не работи.

 

Просто никой не се хваща да направи туториалите- има хора с амбиция, но им я убиват разни други хора с малоумни коментари. Доколкото се сещам дори беше започната тема с най-основните неща във форума, но нещо умря, а и се оспами. Айде- хората които са заети работят и т.н. имат извинение, ама да ми кажете, че никой тука няма 5 часа свободни- да седне и да напише някой туториал... ама иначе за критики към незнаещите има време :thumbs_up:

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе то може да се направи отделен форум за начинаещим, ама защо трябва да има ограничение в годините? Все пак има начинаещи на по 60 години. Освен това има хора, като мен на които основният инструмент е барабани, а са начинаещи на китара или бас... Тогава би трябвало да пишем и в двата форума (то не е нужно да е цял форум, а например при всеки инструмент да е разделено на начинаещи и напреднали)

Редактирано от Man0waR Scott Culumbus#1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата тази идея е много хубава на теория, ама всъщност това, което ще се получи, е просто още един подфорум за модериране, тоест още работа за модераторите. Нито ще върши някаква (полезна) работа, нито ще се спазва някак, ще има N на брой недоволни "начинаещи музиканти", а дори и да се направят хубави, добре обяснени и поддържани тюториъли за начинаещи - никой няма да ги чете. Сега някой чел ли е темата за начинаещи, освен тези, които са я писали? Много се съмнявам. Търсачка ли? Пиннати теми ли? Някой друг да се е сетил преди мен да попита как се сменят струни или дали скуайърът за 200лева е по-добър от стага за 210? Единственото нещо, което може да се направи, а просто да не се четат безсмислените теми. А пък те не се различават особено трудно - "Проблем!!! Много спешен вАпрос!!!", "пМОо6т хора!" и прочие. Естествено, нищо не пречи да се опита идеята с нов подфорум, ако на модераторите им се хабят излишни нерви. Доколкото ограничението за възрастта - кой ще напише по-адекватен въпрос - 13 годишен ("Абе!!! скъса ми се струна!!! дайте линк 6тото не знам кво да права, 4е ми се свири!!!") или 60 годишен? Най-малкото, вторият ще пише на по-правилен български и ще е по-издържан смислово и стилово. Моите пет стотинки.

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаааа... Горърче, това е добра идея, но отчасти... Няма земна сила, която да накара онзи, който иска да пише да го направи. Форумът е с много повече потребители от преди една година и трябва да се съобразим с този отчет. Темите му излизат от много време в Гуугъл когато напишеш нещо за музикален инструмент на кирилица. Едно нещо помага в този момент! Всеки необуздан спамер или пачемучко, който не иска да чете, а може, просто минава през стандартните моменти с опознаването с модераторите на форума. Гадно е, но нямаме друг избор. Който не чете и не иска да спазва правилата на форума, заминава в отпуска за кратък или неопределен период от време.

Подфорум за тийнове ако бъде създаден, това значи някой да стане бавачка на около 2000 потребителя, които ще докарат още толкова аверчета в един прекрасен момент и там ще стане една пубертетска лудница. Това е моята мечта за черни дни на банове :icon_shithappens::hysterical::rocker: , но все пак идеята на форума е друга и трябва да се придържаме към нея. Това е моето мнение по целия този въпрос...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.