TheNextDimension Публикувано Януари 8, 2008 Публикувано Януари 8, 2008 The Next DImension - Sundiver Малко екстремни експерименти от 2003година записани на нов глас. Суровичък микс - ако можете помогнете с идеи за по-доброто смесване. Цитирай
zarra Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 Интересна композиция ,ама сякаш малко трябва да я дообмислите и да я поизчистите от излишни елементи ,за да стане по- въздействаща върху слушателя Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 (Редактирано) Що бе - яка тресня си е станало! Само май малко повечко е компресирано... Май за първи път да съм съгласен с мнение на zarra... Редактирано Януари 9, 2008 от Ивелин Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Хай май френд! За стила звучи ОК. Един проблем мисля че барабаните не са подходящи. Хмм май само кика е гаден. Има прекалено реверб. Китарите се замазват със синта. Може малкичко да е по ясно всичко. Иначе е супер! Поздрави Митко Цитирай
synchu Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Хай май френд! За стила звучи ОК. Един проблем мисля че барабаните не са подходящи. Хмм май само кика е гаден. Има прекалено реверб. Китарите се замазват със синта. Може малкичко да е по ясно всичко. Иначе е супер! Поздрави Митко Съгласен съм с набора А барабаните специално някак ми звучат недобре на фона, вкл. и соло барабанчето. Като че ли могат да се вдигнат малко в микса и са малко изтеглени назад (ехо??). И на мен много ми харесва музиката - много много яко Тук таме една акустична китарка щеше да бъде много много файн в аранжимента като съпорт на пианото. Цитирай
TheNextDimension Отговорено Януари 10, 2008 Автор Отговорено Януари 10, 2008 (Редактирано) Mного благодаря за мненията и градивата критика. С една голяма молба само, ако някой е правил пресети за Адиктив Дръмс (целият сет е от тях) и е успял да поорежат обертоновете които остават след удар. Колкото и да врътках копчетата, не можах да направя звука на касата както исках та ако някой е правил интересни пресети на адиктив моля, МООЛЯЯЯ да споедли Китарите са писани със ЗООМ 505 II, като ползвам лийд драйва му с геин около 18 (от възможен 30) а другото са воксенго пристейн с дабъл ейдж и един JSM + C1 Waves compressor. Поради слабата ми машинка Семпронче 3200+ всичко съм ударил на инпут канала и записвам директно от там. Ще съм благодарен отново ако споделите къдее хубаво да поорежа честотно китарите така че наистина да не се припокриват толкова много с клавирите... Ухх ама съм мара подробна... П.С забравих да споделя барабаните са 1:1 т сета, който ми попадна (май беше тама стар класикс) без никакви добавени ефекти върху им. A това по-долу е послендия микс за сега с малко промени по клавирите (специално в аутро-то) The Next Dimension - Sundiver Редактирано Януари 10, 2008 от TheNextDimension Цитирай
jFog Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Невероятно е пич,оркестралния блек ти се получава от всякъде две мнения по въпроса не вярвам да има ше има ли вокали ? п.с.бах тоз зум брат!яко зумти Цитирай
Dylan_101 Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Ще съм благодарен отново ако споделите къдее хубаво да поорежа честотно китарите така че наистина да не се припокриват толкова много с клавирите... Мисля че можеш да повдигнеш китарите около 5 - 5.5 кХц с 1/8 октава ширина и 6-12 дБ. Така ще получиш по-модерно блек звучене. Също можеш и да им дадеш повече тежест с 3-6 дБ с тесен бууст около 80 - 90 Хц. Иначе за припокриването с клавира мисля че и така както са си в момента е добре. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Адиктив искат смесване...готовите презети не ме кефат.....що не пробваш и ЕЗ Дръмер??? Мен по ме кефи... Иначи Дилън е много права! Цитирай
synchu Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 ......ЕЗ Дръмер??? Мен по ме кефи...И +1 Мен също, макар и не за всички да е така, в което нема лошо - разни хора - разни идеали Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Аз по инерция направих аналог с Inspell, но както се оказа тези неща са един вид на Inspell по-големия брат Едни вокалчета много ще отворят парчето, така си е сухичко, макар и с доста клавири. Цитирай
TheNextDimension Отговорено Януари 12, 2008 Автор Отговорено Януари 12, 2008 Благодарности на всички, които се отзоваха!!! Еммм ще потърся ЕЗ дръмер-а. За него трябва да зареждам банки както беше с батери или в самия софт (видях че е около 1 СД) си има семпли ? Ето тук малко пипнат вариант от към дръмс (използвах каса със семпъл на Yamaha в батери, но дори само таи каса ми качва CPU usage с около 35%), както и още едно парче, но все така без вокали и без бас, последните се очакват в най скоро време Тhe Next DImension - Orb Of Glass And Metal The Next Dimension - Sundiver Цитирай
sw1tched Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Много thin и с много високи, особено около 4кхз...с други думи Black Това ли е звука, който търсиш или просто така ти се получава? (питам само, не се заяждам) Цитирай
TheNextDimension Отговорено Януари 14, 2008 Автор Отговорено Януари 14, 2008 Много thin и с много високи, особено около 4кхз...с други думи Black Това ли е звука, който търсиш или просто така ти се получава? (питам само, не се заяждам) Ааа не го приемам за заяждане Просто така ми се получава. Специално за този проект, ако бих имал "мечтан" звук би бил от рода на последните два Old Man's Child. Зачетох се в EQ tips на Анди Снайп на форума, ще пробвам да направя нещо с китарите този следобед след работа Благодаря ви за активността. Митко ме беше питал на какво смесвам, ето го и отговора : MIGHTY 1/10 Респром 30 ватови Все се опитвам да чуя звука на много места като завърша нещо за да придобия по-ясна представа за нещата, но обикновено слушането ми се изчерпва до това в къщи и на работното място (където мониторите са ни само от среди-вискоки около 4" високоговорители....) Цитирай
Recommended Posts